beyaz yakalıların en büyük sorunu

Turkiyede daha asiri olabilir de inan avrupada da cok farkli degil
Hangi ulkede zengin bi sure sonra dur diyo cok merak ettim acikcasi

Tabi sen yillardir oradasin daha iyi bilirsin de buradan gidenler aradaki farki net hissediyor ozellikle egitimli kesim. Bu sekilde giden yakinlarim var cok para kazanmasan da degisik bir huzur var burada diyorlar iyi kazanan zaten cok memnun genel olarak..
Bura oyle bir cukur ki devamli birseyleri dusunmek zorunda kaliyorsun.. Bugun para kazanip rahata erisen 2 gun sonra coluk cocugunun gelecegi derdine dusuyor .

Tabi sen yillardir oradasin daha iyi bilirsin de buradan gidenler aradaki farki net hissediyor ozellikle egitimli kesim. Bu sekilde giden yakinlarim var cok para kazanmasan da degisik bir huzur var burada diyorlar iyi kazanan zaten cok memnun genel olarak..
Bura oyle bir cukur ki devamli birseyleri dusunmek zorunda kaliyorsun.. Bugun para kazanip rahata erisen 2 gun sonra coluk cocugunun gelecegi derdine dusuyor .
kanka estagfullah cok iyi bildigim icin demiyorum gordugumu soyluyorum

su duzende cocuk ve evlilik kadar mantiksiz birsey yok sahsen. oyle bir siyasetci ve is adamlarin karsisindayiz ki hem kari koca sabah aksam calisacak hem de 4 cocuk dogursunlar diyorlar (tayyip bunu 2010den beri anlatiyorda avrupadaki siyasetciler de basladi buna). simdi bende beyaz yakaliyim, gunde 8 saat calisiyorum kimine gore az kimine gore cok (turkiye standartlarina gore az), da esim olacak kadin da calismak isteyecektir - ben buna karsi da cikmam, ama ustune 2 cocuk falan da isteyecek olursak birimizin calismamasi lazim.

eskiden tek maas yetiyordu ev idaresine, ama artik 2 maas anca yetiyor. ben goruyorum is yerinde, arkadaslarim da artik baba olmaya basliyorlar - gozlerinde o piriltiyi gormuyorum artik, olmusler resmen - bir tane mutlu adam goremedim henuz baba olan, hepsi ama hepsi mutsuz.

bu durum normallesmis artik, en cokta buna uzuluyorum inan.

turkiyede bu net daha asiri, ben bunun gercek olmadigini savunmuyorum belki de o yuzden daha rahat hissediyorlardir - turkiye nerdeyse her zaman her konuda iki kat ustundur ama avrupada ayni gercekleri yasiyor.

en komigide su

yaz sezonlari alacatiya gidip sahilde iki bira bir burger yiyip, bak ben nasil tatil yapiyorum diye kaprislere girmek hahahha

gotumle guluyorum
Renktaş bunu İstanbul'da Selimpaşa sahilinde her hafta sonu İstanbul2dan gelip oradan oturarak yapan tipler var.

Tepe de şemsiye bütün gün oturup içerler, arada bir denize 2 girip çıkarlar ve her hafta sonu kendileri aynı yerdedir.

Son düzenleme:
Şirkette kar payından pay alan beyaz yakalı ile çalışıyorsanız vay halinize. Teknik kısımda kendi ceplerini düşündüklerinden asla malzeme aldirmazlar. Sizi surundururler. Dayak atılması caiz olan bir kesimdir.

Özellikle giriş maaşlarının çok düşük olması, fazla mesai yapmaları, evden çalışma adı altında daha fazla çalışmaları, çalışıyormuş gibi görünüp bir iş yapmayan arkadaşlarının da iş yükünü çekmeleri, işi iyi yapmalarının değil yaptıkları işi gösterebilmelerinin önemli olması, kadınlar için hiçbir zaman kırılamayacak bir cam tavanın her zaman olması, tekdüze iş hayatının kısa sürede psikolojik olarak yıpratması, orta statü bir iş yapmalarına rağmen orta gelire sahip olamayacak olmaları…

Kısacası sömürülmeleri diyebiliriz

Burada beyaz yakalılara laf söyleyenleri de anlayamadım kendileri ne iş yapıyor acaba

Geri
Üst Alt