Beyin Beyin Beyin

Cevap: Beyin Beyin Beyin

Galatasaray'a 1 değil 2 beyin lazım.

Bir orta sahaya bir de Popescu gibi defansa...

Ne yani Snejder,Mesut ve Gourcuff biraz takım savunmasına yardımcı hareketli diye 10 numara olmuyor mu? Senin bahsettiğin tipte 10 numara hiç olmadı.
Tarihten bu yana sayayım istersen

Didi

Vava

Socrates

Zico

Roberto Baggio

Michel Platini

Zidane

Mattheus

Georghe Hagi

Michael Laudrup

Litmanen

Sergen

mAlex

vs vs

ayrıca Sneijder,Mesut ve Gourcuff benim gözümde tam 10 numaradır bunu nerden çıkardın anlamadım.

bence bu sezondan iyi oynamalıyız fatih hocada geldi ya o düzeltir bence takımı

10 numara devri kapandı bkz.Dünyanın En İyi Takımları >>>> BARCELONA,REAL MADRİD,MAN.UTD,vs vs

Mesut tipik 10 numara Real Madrid'te oynuyor.

Rooney her ne kadar forvet olsada Berbatov ve Hernandez'in arkasında 10 numara tipinde oynayan bir oyuncu zaten o özellikleri barındırıyor.

Tarihten bu yana sayayım istersen

Didi

Vava

Socrates

Zico

Roberto Baggio

Michel Platini

Zidane

Mattheus

Georghe Hagi

Michael Laudrup

Litmanen

Sergen

mAlex

vs vs

ayrıca Sneijder,Mesut ve Gourcuff benim gözümde tam 10 numaradır bunu nerden çıkardın anlamadım.

Del Piero forvet oluyor Litmanen,Platini ve Laudrup 10 numara oluyor.Bunlar Del Piero'dan daha forvet özellikli adamlar.Ayrıca dediğin Mattheus Alman Matthesu'sa o adam savunma oyuncusuydu.Zidane'ı bende söylemiştim zaten diğerlerinide tanımıyorum.

dünya futbolunda o tarz oyunculara yer yok artık selçuk bu işi çok iyi yapacaktır

Kim ne derse desin bu takıma yaratıcı bir ortasaha gerekli şu an

yaratıcı orta saha kriteriniz neden on numara ile sınırlı?

mesela gago da gayet yaratıcı bir adamdır.keza selçuk var.

Şimdi durum ikiye ayrılıyor.

Manchester United, senelerdir 4-4-2 oynuyorlar, 2 MC ile. Bu iki MC'nin pas yapma özelliği mükemmel ve defansları vasat üstü olduğu için pek sıkıntı çekmiyorlar. Sniejder ismi geçiyor mesela ManU'da AMC için. Anderson bi ara orada kullanılmaya çalışıldı ama olmadı Gibson gibi. Ancak takım pas yapabildiği için, kanatlarında çok rahat adam eksiltebilen oyuncuları olduğu için, sürekli atak oynadıkları için sorun çekmiyor.

Bir de Barcelona'ya bakalım. Xavi - Iniesta beyin oyuncular, bazen biri ağırlığını koyuyor oyuna bazen diğeri. Yine kanatları adam eksiltebilen ve oyunu rakip yarı sahaya yıkabilen bir takım oldukları için yenilmez armadalar.

Bu iki takımın ortak özellikleri defanslarından itibaren pas sistemlerini oturtabilmiş olmaları. Bazen Pique gidip ileride kaleciyi çalımlayıp gol atıyor bazen Puyol sağdan yardırıp asist yapıyor. Oyun da geriden kurulabiliyor rahat olarak, ManU'da da aynısı var.

Ancak bize bakıyoruz, beklerin ofansa katkısı 0. Değil defanstan, orta sahadan bile topu paslarla ileri taşıyamıyoruz. Oyun haliyle kilitleniyor. Mesela pas yapabilen bir oyuncu var elde, kim ? Selçuk. Bakıyorsunuz 2. hazırlık maçında bindirme yapan Sabri'ye mükemmel bir asist yapıyor.

Muslera

Sabri - Servet - Ujfalusi - Hakan

AMR - Selçuk - DMC - Arda

Elmander - Baros

Kadromuzun bu olacağını düşünürsek defansif özellikleri iyi olan ve pas yapabilen bir oyuncuyla sağ kanada leblebi gibi adam eksiltebilen bir oyuncu transferi yaptığımızda 10 numara eksikliğini çok fazla çekmeyiz. Çünkü takımın geneli pas yapabilen bir havaya kavuşur. Ama bakıyoruz

Zapata (Ufuk / Aykut)

Sabri - Servet - Neill - Hakan

Cana - Ayhan

Kazım - Culio - Stancu

Baros( Pino)

ligin ikinci yarısında buna yakın kadrolarla çıktık hep. Bekler yok, defansta vasat bir Neill var, Cana çok iyi top yapamaz ki yanında Ayhan var, Kazım çok fazla adam eksiltebilen bir oyuncu değil, Stancu da aynı şekilde. E ileride Messi olsa yine değişecek bir şey yok.

Kısacası playmaker dediğiniz adam sihirbaz değil. Kaçan, bindirme yapan, aralara dalan oyuncuları görüp pas atması birincil görevi ancak bunları yapan oyuncuları çevresine koysuğunuz zaman 10 numaradan verim alırsınız. Misimoviç iyi değildi ancak çevresinde BAM'la Serdar'la Aydın'la oynadı. İlah değil bu adam.

Del Piero forvet oluyor Litmanen,Platini ve Laudrup 10 numara oluyor.Bunlar Del Piero'dan daha forvet özellikli adamlar.Ayrıca dediğin Mattheus Alman Matthesu'sa o adam savunma oyuncusuydu.Zidane'ı bende söylemiştim zaten diğerlerinide tanımıyorum.
aynen öyle Platini,Laudrup ve Litmanen tipik 10 numara Del Piero da bildiğin forvet oluyor.Matthaus a savunma oyuncusu diyen Baggio yu Zico yu tanımayan bi adamla günlerdir futbol tartışıyormuşum ve bu adamın rütbesi Scout.te Allahım ya :o

Söylemekten dilimde tüy bitti lakin kimsenin umrunda değil.

____________***_____________

_____***___________***______

***_____________________***

________***_____***_________

__***_________________***____

____________***______________

____________***_____________

_____***___________***______

***_____________________***

__***_________________***____

________***______***________

Bu takıma en gerekli olan transfeeeeeeeeeERRR....

Beyindir, beyin.

Daha öncede söyledim, Galatasaray'ı çok iyi tanıyorum ve bir oyun kurucu, arkadaşlarını organize edecek bir hücum profesörü olmadan, bu takım hiçbir türlü düzenli atak organize edemez. 10 numara devri kapandı çekmeyin şimdi de, şunu kısaca bildireyim, eğer beyinsiz bir sezon daha geçirirsek, 5. 6. olmaktan geri durmayız. Kısır ötesi gol atmayı beklerken saçlarımızı yolduğumuz kilidi açamadığımız bir sezon daha geçer.

Galatasaray ancak bir saha içi lideri varsa başarılı olmuştur tarihinde, bunu sakın unutmayın. Şimdiden böyle bir lider transfer edip (örn Diego) seneyede Avrupa kupaları için iyice oturmuş bir mekanizma yaratmaya mecburuz.

Evet sol back stoper orta saha falan önemli ancak, en önemlisi beyin. Beyin olmadan, hiçbirşey işe yaramaz bunu unutmayın diyorum. Galatasaray'ın ilk yapacağı iş, bu oyuncuyu almaktır. Diğer yerler ama öyle ama böyle idare edilir fakat bu oyuncu olmadan, bir-halt-edemeyiz. Benden söylemesi.

Şimdi herkesten ricam bu mevkide oynayabileceğini düşündüğünüz bir oyuncu yazın bu başlığa.

dipnot : 10 numara devri kapandı diyene süresiz ban :b5:

10 numara devri kapandı be kardeş yeri yok günümüz futbolunda bahsettiğin beyinler(bizim alabileceğimiz adamlar) bizim takım için çoğu kez handikap yaratacak adamlardır.

Dipnot:alex demesin kimse güzide ülkemizde günümüz futbolu oynanmıyor.

Dipnot2: ee Galatasaray hangi ülkede oynuyor da demesin kimse benim beklenti ve düşüncelerime göre amaç ülke değil avrupada başarı o yüzden günümüz futboluna(avrupa) göre yatırım yapılmalı diyorum.

Dipnot3: ee ülkede başarılı olmadan avrupaya nasıl gidicez diyenler içinde oluşturulacak komplike bir takım daha dogrusu tek adama bağlılığın olmadığı bir takım ile rahat gideriz. bu takım nasıl olacak ? ortasaha bloğunun çift yönlü(hücum yönü daha ağır basan) adamlarla kurulu olması,pas yapan kondüsyonu çok yüksek adamlardan kurulu olması, kanat mekanizması dikine daima altı pasa yönlenen bir yapıda olması,defans ve beklerinde bu unsurları tamamlayıcı daha çok defansif yönde bütünleyici yapıda olması, takımın komplike olarak istenilen düzeyde olmasına vesile olacaktır.Evet böyle bir takım çok zor gibi gözükebilir ekonomik iyileşmelerle beraber yatırımları o yönde yaparsak gelecekte böyle bir takım oluşturulabileceğini düşünmekteyim.Yeterki beyin olarak bu mekanizmayı oluşturalım.

Mesut tipik 10 numara Real Madrid'te oynuyor.

Rooney her ne kadar forvet olsada Berbatov ve Hernandez'in arkasında 10 numara tipinde oynayan bir oyuncu zaten o özellikleri barındırıyor.
Mesut tipik bir 10 numara değil yeni nesil savaşan koşan next-gen 10 numara güzel kardeşim :o alex i sağ kanatta oynatamazsın ama Mesut u sağ açık,sol açık,orta,sol iç,sağ iç her yerde oynatırsın sezon içinde de bir çok maçta bu mevkilerin bazılarında oynadı zaten :o Rooney mi tipik 10 numaraymış te hiç güleceğim yoktu Rooney bildiğin yardımcı forvet ya gezici görevde Del Piero vol2 anlayacağın :D

Selcuk yapar o isi fazlasiyla.. Bazi yorumlara katiliyorum, 10 numara devri kapandi

aynen öyle Platini,Laudrup ve Litmanen tipik 10 numara Del Piero da bildiğin forvet oluyor.Matthaus a savunma oyuncusu diyen Baggio yu Zico yu tanımayan bi adamla günlerdir futbol tartışıyormuşum ve bu adamın rütbesi Scout.te Allahım ya :o

Birkere scout değilim zaten bir işe de yaramıyor.Yıllar önce oynamış adamları bir kere bile izlemeden google'dan bularak geliyorsun burada yazıyorsun.Savunma oyuncusu Mattheus'a 10 numara yaptın.Git babana sor belki o izlemiştir Mattheus'u.

Mesut tipik bir 10 numara değil yeni nesil savaşan koşan next-gen 10 numara güzel kardeşim :o alex i sağ kanatta oynatamazsın ama Mesut u sağ açık,sol açık,orta,sol iç,sağ iç her yerde oynatırsın sezon içinde de bir çok maçta bu mevkilerin bazılarında oynadı zaten :o Rooney mi tipik 10 numaraymış te hiç güleceğim yoktu Rooney bildiğin yardımcı forvet ya gezici görevde Del Piero vol2 anlayacağın :D

Senin hareketsiz tipik 10 numara dediğin nedir anlamadım.Öyle birşey olamaz çünkü top alması için kendini boşa atması gerekir.He top rakipteyken geziniyor savunmaya yardım etmiyor dersen savunmaya yardım ediyor diye 10 numaralağından çıkıyor mu?

10 numara bir nevi yardımcı forvet değil mi?

Birkere scout değilim zaten bir işe de yaramıyor.Yıllar önce oynamış adamları bir kere bile izlemeden google'dan bularak geliyorsun burada yazıyorsun.Savunma oyuncusu Mattheus'a 10 numara yaptın.Git babana sor belki o izlemiştir Mattheus'u.
Futboldan anlamak demek günümüz futbolunda Messiyi izlemek değil güzel kardeşim ben bu isimleri çok yakından tanıyorum hiç tasalanma iş sadece okumaktan geçiyor TAVSİYE EDERİM SANADA malum Matthaus u savunma oyuncusu yapan adamsın(ayrıca senin kastediğin Alman Savunma oyuncusu Franz Beckenbauer sanırım güzel kardeşim git babana sor belki o izlemiştir.)Ayrıca 10 numara konusunda artık noktayı koyuyorum zira anlamamakta ısrar ediyorsun.

Mattheus'a savunma oyuncusu diyen çarpılır.

Futbol kariyerinin sonlarında savunma oynamıştır ama dünya kupasını aldığı sene Alman Milli Takımı'nı yöneten oydu.

O bölgenin efsanesidir Maradona'yı dünya kupasını son kez alma şansından eden bu adam... İtalya 90'da Gascoigne'i de dize getirmiştir.

Geri
Üst Alt