Bir Planlama Var mıdır?

Onur Yücel

10 Numara!
PLANLAMA FARKI

2016-17 sezonunda yine sezon ortasında hoca değiştirmiştik. Takımın başına şubat ortasında Tudor gelmişti. İlk 1 ayında beklenen sonuçlar gelmeyince hedeften kopuldu ve nisan ayından itibaren takımın 2 senedir yaşadığı teşhis etti

de jong, sabri, semih, sneijder, podolski ve bruma'yı yollama kararı aldı. Herkes sezon bittiğinde bu isimlerin gideceğini biliyordu. Özellikle sneijder'i göndermek istemesi taraftardan tepki aldı ama yönetim kendisi de tepki alma pahasına tudor'un arkasında durdu

sadece gönderilenler değil kendi oyun planına uygun isimler de tespit edilmişti. Gomis, Belhanda, Maicon, Mariano, Ndiaye, Fernando gibi isimler ağustos ayı gelmeden transfer edildi..

ağustos ayında da feghouli, denayer ve carrasso transfer edildi. Sol bek hariç kadro erkenden tamamlandı. Sol bekte asamoah istendi ama olmayınca eski öğrencisi lato'yu alabildik son gün.

diğer takımlar hala oyuncu ararken çoktan kadro tamamlanmıştı. Sezon başlayınca; 2 senedir süren temposuz, öndeki kalite ile işi çözmeye çalışan, modern futboldan uzak takım gitmiş, agresif, rakipleri yıldıran ve taraftarın sevdiği oyun gelmişti..

Tudor özellikle son 1 ayında gelen baskılara dayanamadı ve tecrübesiz hoca olduğu için saçmaladı ama hem çok iyi bir miras bıraktı, hem de yönetim ile beraber doğru planlama dersi verdi

Gelelim bugüne: Takım yine hedefsiz ama yönetimin durumu belirsiz, teknik kadronun durumu belirsiz. Başkan, campos, sensibile, torrent, scout ekibi.. kimin transferleri olacak belirsiz. Beğen-beğenme o dönem plan ortaya kondu, bugün orta saha açığı eylül ayında bile belli olmuşken son gün pulgar alındı. Yardımcı hoca olarak istedik dedikten sonra torrent teknik direktör oldu

büyük takımlar için böyle sezonlar yaşamak istemez ama ben son hafta şampiyonluk kaybedip 2.olmaktansa, daha şubat-mart ayında hedefsiz kalmayı tercih ederim. Büyük yıkım olmaz, gelecek sene planlarını erkenden yapma şansın olur. En basitinden bu seneki trabzonspor'da geçen sene hedefsiz kalınca bu seneyi planladı ve temmuz ayında kadrosu belliydi

peki bizde mevcut tabloyu ve gelecek seneyi anlatan birisi var mı? yok. Hakem hataları oluyor, konuşan var mı? yok. Tam bir başıboşluk örneği bu yönetim

Şimdiden transferler hazır diyordu Belmas.

Takımın başında kalabilirse görcez

Torrent, Bein'e röportaj verirken Sensibile ve ekibinin kiralık oyuncularının gelişimini takip ettiğini, camposla birlikte çalışmalar yaptığını söylemişti.Burak veya Torrent gider gitmez bilmiyorum ama umarım Campos-Sensibile düzenini bozmayız.

vardır pılanlama ama banka ödeme zımbırtısı ve bi ton gecikmiş ödeme varkene çok bişey beklememek gerekir

Ligde kalmayi garantileyelim,jupiter boğa kendisi planladi zaten bişeyleri,relax olun

Belmas ve plan. Ikisi yan yana gelince bile acayip eğreti duruyor.

Geri
Üst Alt