Bir Tanrı Varsa!...

Burda agir sacmalamissin, kusura bakma.

14 sayfadır milletin saçmalıklarına cevap vermeye çalışıyoruz normaldir :D

Yani ben o kadar okuyorum hala çok eksik görüyorum ama buraya bakıyorum alim kesilmişler :)

Yukardaki sözümde de ateist olan birinin bu sözü söylememesi gerektiğini düşündüğüm için yazdım.

Bana desin ki bakın bu açlığı bu şekilde çözebiliriz sizin düşündüğünüz yanlış dese neyse. Ama yok.Biz hiç bişey yapmayalım derdinde.

hodri meydan kardeşim.. koy çürütelim hepsini.. kuranda tek bir bilimsel gerçeklik yoktur.. buyur koy..

Kardesim kör birine ne anlatirsan anlat bos. Haftasonumu sana kurandaki bilimsel mucizeleri anlatmakla geciremeyecegim hic kb. Daha onemli islerim var. İnanmamayi secmissin bastan. Ne kadar kanit konulsa onune inanmayacaksin. Ben de ne kadar camur atsan da inanmaya devam edecegim. Bana gore zaman kaybi yani. Hadi by canim.

14 sayfadır milletin saçmalıklarına cevap vermeye çalışıyoruz normaldir :D

Yani ben o kadar okuyorum hala çok eksik görüyorum ama buraya bakıyorum alim kesilmişler :)

Yukardaki sözümde de ateist olan birinin bu sözü söylememesi gerektiğini düşündüğüm için yazdım.

Bana desin ki bakın bu açlığı bu şekilde çözebiliriz sizin düşündüğünüz yanlış dese neyse. Ama yok.Biz hiç bişey yapmayalım derdinde.

Sosyal adaleti, gelir dağılımı adaletini sağlamış hali hazırda modeller var zaten burada ekonomi modeli çıkartacak halimiz yok ya :D

Kardesim kör birine ne anlatirsan anlat bos. Haftasonumu sana kurandaki bilimsel mucizeleri anlatmakla geciremeyecegim hic kb. Daha onemli islerim var. İnanmamayi secmissin bastan. Ne kadar kanit konulsa onune inanmayacaksin. Ben de ne kadar camur atsan da inanmaya devam edecegim. Bana gore zaman kaybi yani. Hadi by canim.

uğraşamayacaksan iddiada bulunmayacaksın.. kuranda tek bir bilimsel gerçek yoktur.. kanıt koyamayacaksan desteksiz sallamaman isabet olur zaten.. hadi selametle

Serdar Demir hacı tartışmak istiyorsun farkındayım ama biraz seçici ol yahu her önüne gelenle tartışılmaz.

arabistanda yaşamıyorum ben. ne kadar bozuk ne kadar doğru insan var bilmiyorum. Zaten İslam sadece arabistan için de değil. İnsanların düzelmemesi demekte İslamın yanlış olduğunu göstermez. Bi çok toplum zaten yoldan çıkmış daha önceki yıllarda da .

Baktığımızda da diğer ülkelerinde başka konularda sapıttığını görebiliriz. Ama bizim ülkede konu kadından başka bişey olunca pek önemsenmez. Kadınları yücelt en iyi ülkesin. Diğer geriye kalan tüm kötülükler önemli değilmiş gibi.

Arkadaş sen gerçekten Kuranı okuduğuna emin misin yahu. Daha önceki mesajlarında da bilim falan yok yazmışsın. Bir sürü bilimle ilgili konular var. Hee sen tatlı su ile tuzlu suyun karışmamasını bilim olarak görmüyorsan ona bişey diyemem :)

Hz. Ebubekir'in bu tavrını da ilk senden duydum. Anam babam sana feda olsun diyen biri , kendi canını Peygamberin canına siper edecek kişi bunu demez.
Sadece kardeşlik söz konusu vardı. Yani o dönemde kardeşim diye gördüğün birinin kızı ile evlenilmezdi. öyle bir adet oluşmuştu. Bunu sormuştur Peygamber efendimiz de cevaplamıştır
senin benimle aramdaki kardeşlik İslamiyet kardeşliğidir.

yine mi şu tatlı ve tuzlu su safsatası kardeşim :)

1- ayet koy numaraları ile.. ve örnek ver dünyanın neresinde tatlı deniz var.. tatlı deniz olmaz..

tatlı su derken akar suları kastediyorsan zaten akarsu denize akıyor ama yine tatlı kalmaya devam ediyor.. bu olay deniz suyunun tadını da değiştirmiyor..

2- kağıda ayet adı altında "bak tatlı ve tuzlu su karışmıyor" yazınca bu mucize mi oluyor.. :D bunu gören herkes yazabilir karışmıyor diye..

eğer internette dolaşan görsel efektli bir videoyu kastediyorsan ve her görsel efekte inanacaksan işimiz var..

Sosyal adaleti, gelir dağılımı adaletini sağlamış hali hazırda modeller var zaten burada ekonomi modeli çıkartacak halimiz yok ya :D

o zamanlar adalet yoktu. ya da adalet kişinin büyüklüğüne göre işliyordu diyelim. Yani adalet önünde haklı da olsan küçük görüldüğün için haklı çıkmazdın.

Biz de adaleti isteriz tabi ki gelir dağılımında. En iyisi uygulansın. Ama çalıyo işte adiler :)

o zamanlar adalet yoktu. ya da adalet kişinin büyüklüğüne göre işliyordu diyelim. Yani adalet önünde haklı da olsan küçük görüldüğün için haklı çıkmazdın.

Biz de adaleti isteriz tabi ki gelir dağılımında. En iyisi uygulansın. Ama çalıyo işte adiler :)

Aslımız insan nesli neticede çokta şe yapmamak lazım. :D

İzninizle evi süpürmeye gidiyorum, ilerleyen saatlerde siz güzide insanlara tekrar dahil olacağım. Başlığı kapattıracak hareketlerden kaçınmanızı rica ediyorum.

yine mi şu tatlı ve tuzlu su safsatası kardeşim :)

1- ayet koy numaraları ile.. ve örnek ver dünyanın neresinde tatlı deniz var.. tatlı deniz olmaz..

tatlı su derken akar suları kastediyorsan zaten akarsu denize akıyor ama yine tatlı kalmaya devam ediyor.. bu olay deniz suyunun tadını da değiştirmiyor..

2- kağıda ayet adı altında "bak tatlı ve tuzlu su karışmıyor" yazınca bu mucize mi oluyor.. :D bunu gören herkes yazabilir karışmıyor diye..

eğer internette dolaşan görsel efektli bir videoyu kastediyorsan ve her görsel efekte inanacaksan işimiz var..

Kuran mucizeleri, Kuran ve bilim, kuran ve matematik, fen, tıp , Kuran ve zaman, hadis ve bilim, kuran ve ilim, Kuran hakkında söylenenler, kuran ve batılı aydınlar

al oku bi dünya bilgi var. Yine bişeyler uyduracaksın tabi ama olsun belki başka kişilerde okur.

1400 yıl önce de sana göre Peygamber olmayan sadece çoban olarak gördüğün bunları neden uydursun, neden konuşsun,nerden görsün, niye gerek duysun ?

Bir de arabistan gibi bi yerde hani.

Ben tartışmaya katkıda bulunmak yerine başka bir noktaya dikkat çekeceğim, bir arkadaş ne yazarsam yaz inanmayacaksın yazmış, Serdar yazarak senin inancını yok edebilir mi? Etmesi ne kadar mantıksız geliyorsa bu da o kadar mantıksız.

Dini tartışmalarda temel amaç yandaş kazanmak, fikir savaşında galip gelmek değil, zihni çalıştırmaktır. Karşılıklı anlama çabasıdır.
Serdar bunları yazarken sizi inançsızlığa davet etmiyor. Bence böyle böyle ne düşünüyorsunuz diyor. Sizin savunmanız fikirler üzerinden olursa bu yürür. Zaten soyut bir kavramı tartışıyorsunuz bir şeyleri ispat edemezsiniz. Kendi düşünce ve fikirlerini yazarsınız, o cevap yazar, siz de onun cevabı ile kendi yargınızı daha geliştirir, belki de inancınıza güç katarsınız.

Bu bir yarış değil yahut ikna süreci değil. Bu bir diyalog ve tartışma ortamı finalde senin onu, onun seni daha iyi anlamanı sağlar. Anlamak ise birlikte yaşamın temelidir.

Fikirleri sonuna kadar savunmak lazım ama işi "dini savunuyorum" konumuna getirmek hem manasız biçimde sizi gerer hem de gerçekten benim inandığım Allah söz konusu ise gerçekten böyle bir savunmaya ihtiyacı yoktur. Siz argümanları savunacaksınız. Aksi halde tartışma ortamı dağılarak trip atmaya dönüyor.

Kuran mucizeleri, Kuran ve bilim, kuran ve matematik, fen, tıp , Kuran ve zaman, hadis ve bilim, kuran ve ilim, Kuran hakkında söylenenler, kuran ve batılı aydınlar

al oku bi dünya bilgi var. Yine bişeyler uyduracaksın tabi ama olsun belki başka kişilerde okur.

1400 yıl önce de sana göre Peygamber olmayan sadece çoban olarak gördüğün bunları neden uydursun, neden konuşsun,nerden görsün, niye gerek duysun ?

Bir de arabistan gibi bi yerde hani.

vay arkadaş.. kaynak "islam üstündür"

ya ne diyeceklerdi.. mahmut mu desinler.. ben de sana hristiyanlıkla ilgili bir propaganda sitesini ve oradaki ayetleri göstereyim.. imana gelip hristiyan olacak mısın..

o linkteki herşeyi biz burada bir bir çürüttük.. forumun eskileri bilir..

misal:

Enbiya 32
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık.

yahu buradan ozon tabakasını hangi akla hizmet çıkarıyorsun..

gökyüzü tavan mıdır? muhammed belli ki dünyayı düz zannediyor.. yıldızları da bi çeşit tavana asılı ışık sanıyor ki tavan demiş..

konuyu begenmeyen donanim haber .coma gitsin

Geri
Üst Alt