Bir Tanrı Varsa!...

Ben gerçekten tam bir agnostiğim, lakin adam o kadar dindar ki orada onun savına karşı yok demek daha açıklayıcı olacaktı..

Ben tanrı konusunda agnostiğim ama islamiyet konusunda ateistim.. nasıl ki buradaki bütün müslümanlar binlerce diğer dine karşı hiç korkmadan ateist ise, ben de öyleyim..

Özetle, islam veya bütün dinler yalansa, onların tanrıları da yoktur.. 2x2=4

Bizim bilmediğimiz ve bizimle hiç konuşmamış bir yaratıcı güç olabilir, onu nereden bileyim.. :D

Benim yok dediğim, islamın herşeye bir diktatör gibi müdahale eden Allah'ı.. daha büyük ve gerçek bir yaratıcı olabilir elbet.. bir ihtimaldir.. ;)

Ateizm-Agnostizm-Apeteizm-Panteizm-Paganizm vs kavramlarının tanımlarında Müslümanların-Hristiyanların-Musevilerin vs ayrı ayrı Tanrılarından bahsedilmez. ''Tanrı var mıdır, yok mudur?'' mevzu budur...

Agnostik ya da Ateist olman benim için pek de bir fark teşkil etmez. Ancak bir kez değil, defaatle Tanrı' nın olmadığına dair ifadelerini görünce bir düzeltme ihtiyacı hissettim...

Müslüman bir toplumda Dünyaya gelmiş ve belli bir yaşa kadar Müslüman olarak yaşamış olman da ''Müslümanların Allah'ı'' na ayrı düşmanlık beslemeni gerektirmemeli, objektif bakış açısına sahip olduğun iddasında isen, değil mi?...

Kaldı ki bütün semavi dinlerin mensuplarının varsayıp taptığı aynı Tanrı' dır; aralarındaki fark, her biri kendi dinlerinin hak, diğerlerininkilerin batıl olduğu iddiasıdır...

Öyle tabi, teknolojik gelişmeye bakarsak bir anda müthiş bir ivme yakalandı. Lakin yakalanan bu ivmede dinlerin en ufak bşr katkısı yok var diyen varsa tartışalım. Hani sen uzaylılar dinleri insanoğlu barbarlıktan çıksın diye yolladı demiştin ya ona cevaben yazdım, yoksa yukarıda yazdığın yazıya itirazım yok.

Daha önce okudun mu bilmiyorum göbeklitepe olayı da çok enteresan, bildiğimiz tarih baştan aşağı yanlış belkide kör topal azıcık bilgiyle bir şeylere ulaşacağız diye uğraşıyoruz.
Göbrklitepe yi biliyorum. İnsan tarihin çok daha önce yüksek seviyede olduğu kanıtı da o kültürlerde ayakta durmamış sonuçta yani. Yeni devir dinlerimiz ne kadar da siyasi anlamda kötü gölgede sıkça düşmüş olsa bile gelişim konusunda bence ciddi rol oynadılar. Özelikle son 200 yılda kuranı kerimi kullanıp teknoloji yi ilerlemede kullandıklarını Avrupa bilim departmanı resmen işaret ettiğini biliyoruz

Göbrklitepe yi biliyorum. İnsan tarihin çok daha önce yüksek seviyede olduğu kanıtı da o kültürlerde ayakta durmamış sonuçta yani. Yeni devir dinlerimiz ne kadar da siyasi anlamda kötü gölgede sıkça düşmüş olsa bile gelişim konusunda bence ciddi rol oynadılar. Özelikle son 200 yılda kuranı kerimi kullanıp teknoloji yi ilerlemede kullandıklarını Avrupa bilim departmanı resmen işaret ettiğini biliyoruz
Önce bilimsel keşif yapılır sonra o keşif dini metinlere uydurulur bu hep böyle olmuştur, aksi tek bir örnek bile yoktur bence zorlama bir çıkarım.

Entelektüel seviyeni bir kez daha takdir ettim de onu kastetmemiştim, bence de abuk sabuk bir şey; Spiritüalizm bana uzak...
Abi senin eski adın Buraktı değil mi?

Hele hele şimdi adını hatırlayamadığım ruhselmanın öğrencisinin bir kitabı vardı... O neydi yav öyle tuhaf tuhaf terimler, çağrılan ruhlara eski istanbul türkçesiyle hitap etmeler falan :D

Yalnız şu var ruhselmanın kitabını günümüz Türkçesine uyarlanmamış versiyonunu öneriyorlar genelde, sadeleştirilmiş versiyonunda mana kaybı varmış.

Ateizm-Agnostizm-Apeteizm-Panteizm-Paganizm vs kavramlarının tanımlarında Müslümanların-Hristiyanların-Musevilerin vs ayrı ayrı Tanrılarından bahsedilmez. ''Tanrı var mıdır, yok mudur?'' mevzu budur...

Agnostik ya da Ateist olman benim için pek de bir fark teşkil etmez. Ancak bir kez değil, defaatle Tanrı' nın olmadığına dair ifadelerini görünce bir düzeltme ihtiyacı hissettim...

Müslüman bir toplumda Dünyaya gelmiş ve belli bir yaşa kadar Müslüman olarak yaşamış olman da ''Müslümanların Allah'ı'' na ayrı düşmanlık beslemeni gerektirmemeli, objektif bakış açısına sahip olduğun iddasında isen, değil mi?...

Kaldı ki bütün semavi dinlerin mensuplarının varsayıp taptığı aynı Tanrı' dır; aralarındaki fark, her biri kendi dinlerinin hak, diğerlerininkilerin batıl olduğu iddiasıdır...

bütün yazdıklarına katılıyorum.. aksini iddia etmedim zaten.. tam anlaşamadık sadece..

elbetteki mevzu "tanrı var mıdır yok mudur" mevzusudur.. ve o konuda agnostik olduğumu söyledim..

müslümanların Allahı derken biraz iğneleyerek düşündürmeye çalışıyorum yoksa nefret beslemiyorum.. annem babam namaz kılan insanlar :)

Abi senin eski adın Buraktı değil mi?

Hele hele şimdi adını hatırlayamadığım ruhselmanın öğrencisinin bir kitabı vardı... O neydi yav öyle tuhaf tuhaf terimler, çağrılan ruhlara eski istanbul türkçesiyle hitap etmeler falan :D

Yalnız şu var ruhselmanın kitabını günümüz Türkçesine uyarlanmamış versiyonunu öneriyorlar genelde, sadeleştirilmiş versiyonunda mana kaybı varmış.
Evet Burak idim de çoluk-çocuk zannedip hadsizlik yapanlar oluyor diye gerçek iki ismimden biri olan Mustafa' yı seçtim sonradan, faydası da oldu gibi? (Forumun dinazorlarındanımdır:red:)...

Ruhselman' ı üzerinde durulacak biri olarak görmüyorum doğrusu...

Simdi benim sorum su size:
Kuran a insan urunu bir hikaye kitabi diyorsunuz.
Kuran bir bilim kitabı değildir. Ancak içeriğinde birtakım bilimsel açıklamalar yer alır. Bu açıklamalar hiçbir zaman modern bilimin bulgularıyla çelişmemiştir. Aksine, ancak 20. yy. teknolojisiyle keşfedilen bazı gerçekleri, 14 yüzyıl evvel Allah Kuran'da bildirmiştir. Bu da bize, Kuran'ın Allah'ın varlığını bildiren en önemli delillerden biri olduğunu, açıkça göstermez mi? Peki bunlari binlerce yil once kim yazdi?
Allah Akılla Bilinir kitabını indir veya oku
İncelip cevap vermenizi umuyorum.

Harun Yahya denen şarlatanın kim olduğunu biliyor musun? ona göre devam edelim..

kuranda gerçekten araştırırsan bilimsel geçerliliği olan tek bir ayet yoktur.. geçmişte yine bu forumda bu iddiaları defalarca kanıtlarla çürüttük..

Bir insanın Kuran'ı okuyup da çocukça, ya da masalsı demesi bana garip geliyor. Yani bu adamın herhangi bir yazarın yazdığı herhangi kitap için önerisini dikkate almam. çünkü o her kitabı bu yavan bakış açısıyla okuyordur.

Şöyle genel persfektif ile bakınca Kur'an, başından sonuna Yaratıcı merkezli. Yani övülen Yaratıcı, her şeyin kaynağı Yaratıcı ve her anlatılan olay sonucu varılan sonuç Yaratıcı'ya çıkıyor.

Bir insan bu kitabı yazsaydı eğer ana temada, merkezde kendisini ya da yakınlarını veyahut menfaatlerini ön plana alması gerekirdi.

En basitinden, geçmişten günümüze din içinde meydana gelen sapmalar, sapıklıklar, çarpıklıklar gibi tahrif denilecek her şey insanoğlunun kendini merkeze koymasıyla meydana gelmiş.
1400 yıldır oluşturduğu cemaatlerde ve tarikatlerde kendini merkeze koyan insan, hele hele bir din kurup üzerine kitap da yazmışsa, hayli hayli o dini de kitabı da kendi ekseninde döndermiş olurdu.

Fakat o kitap, vahiy olunan peygamber için; gelecekten haberi olmayan, insanlar üzerinde vekillik dahi taslayamayan sıradan bir insan der.

kitabın merkezinde basbayağı muhammed var.. kuran'a göre:

- savaşta elde edilen ganimetin çoğu "Allahın ve onun elçisinindir".. burada paylaşmayı pek sevmediğini görürüz..
- bütün erkeklere 4 kadın hak görülürken, Ahzab suresine göre muhammed'e yüzlerce kadın helaldir.. dayı kızları, teyze kızları, hala kızları, savaşta elde edilen yüzlerce cariye.. hepsi ahzab suresinde var..
- 14 karısı olan muhammed'in karılarıyla hangi sırayla yatacağı ve genç olanları kayırabileceği yine ahzab'ta yazar..
- yine aynı surede muhammed'in evine yemeğe gidersen yemek biter bitmez kalkman gerektiği ve sohbete kalmaman gerektiği yazar :)

- başka bir ayette muhammed'in evlatlığının karısıyla evlenmesine izin verilir..

insaf bir insan daha ne kadar merkezde olacak.. sana daha yüzlerce ayet sayarım da sen malesef okumamışsın pek.. yada bunları kaçırmışsın..

Lord of the Rings'i okuyan insana konusunu sorduğumda "orta dünyada geçiyor" diyenler kadar aklında kalmış senin de.. yukarıda yazdıklarımın hepsi kuranda mevcuttur.. kesinlikle gram iftira yoktur..

Son düzenleme:
Harun Yahya denen şarlatanın kim olduğunu biliyor musun? ona göre devam edelim..

kuranda gerçekten araştırırsan bilimsel geçerliliği olan tek bir ayet yoktur.. geçmişte yine bu forumda bu iddiaları defalarca kanıtlarla çürüttük..

İnsanları İslam Dininden soğutmada onyüzbin Serdar Demir kudretinde bir zattır...Kıskan diye söyledim! :oley:;):P:asd22:

- savaşta elde edilen ganimetin çoğu "Allahın ve onun elçisinindir".. burada paylaşmayı pek sevmediğini görürüz..
- bütün erkeklere 4 kadın hak görülürken, Ahzab suresine göre muhammed'e yüzlerce kadın helaldir.. dayı kızları, teyze kızları, hala kızları, savaşta elde edilen yüzlerce cariye.. hepsi ahzab suresinde var..
- 14 karısı olan muhammed'in karılasıyla hangi sırayla yatacağı ve genç olanları kayırabileceği yine ahzab'ta yazar..
- yine aynı surede muhammed'in evine yemeğe gidersen yemek biter bitmez kalkman gerektiği ve sohbete kalmaman gerektiği yazar :)

- başka bir surede muhammed evlatlığının karısıyla evlenebilsin diye izin veren bir ayet vardır..

insaf bir insan daha ne kadar merkezde olacak.. sana daha yüzlerce ayet sayarım da sen malesef okumamışsın pek.. yada bunları kaçırmışsın..

Lord of the Rings'i okuyan insana konusunu sorduğumda "orta dünyada geçiyor" diyenler kadar aklında kalmış senin de.. yukarıda yazdıklarımın hepsi kuranda mevcuttur.. kesinlikle gram iftira yoktur..

Say

Serhan sen misin?

Serhan vardı burada ihraç edilmişti malesef fenerli olduğu gerekçesi ile.. sen de ayet paylaşınca aha dedim yeni hesapla geri gelmiş..

ben yeterince saydım..

diğer bir mesajını okudum ama cevap vermedim uzamasın diye.. gölge ile ilgili bir ayet paylaşmışsın..

bana say demeden önce sen düşün :)

paylaştığın gölge ayetinde nasıl bir bilimsellik var hala çözemedim.. herhangi bir çöl bedevisi gölgenin güneşe göre uzadığını görür.. buradaki hikmet nerede..

kuran'ın bilimselliği ile ilgili tek bir ayet gösterin.. gerçekten bilimsel ve ciddiye alınabilecek kaynaklar ile kanıtlayarak tabi ki.. bilimsel tek bir ayet yoktur.. hodri meydan..

- 14 karısı olan muhammed'in karılarıyla hangi sırayla yatacağı ve genç olanları kayırabileceği yine ahzab'ta yazar..

- başka bir ayette muhammed'in evlatlığının karısıyla evlenmesine izin verilir..

Sen Kur'an ı okumamışsın,Kur'an anlatmaya çalışan agnostiklerin(bence Schrödinger hayranı ateistler) Kur' an yorumlarını okumussun.20 sene önce buğday dolu kavanozlardan çıkan güvelerle yaratılışı anlatmaya çalışan Ankara Felsefe öğrencisi bir arkadaşım vardı ,onu hatirlattin

Serhan sen misin?

Serhan vardı burada ihraç edilmişti malesef fenerli olduğu gerekçesi ile.. sen de ayet paylaşınca aha dedim yeni hesapla geri gelmiş..

ben yeterince saydım..

diğer bir mesajını okudum ama cevap vermedim uzamasın diye.. gölge ile ilgili bir ayet paylaşmışsın..

bana say demeden önce sen düşün :)

paylaştığın gölge ayetinde nasıl bir bilimsellik var hala çözemedim.. herhangi bir çöl bedevisi gölgenin güneşe göre uzadığını görür.. buradaki hikmet nerede..

:) enteresan.

Ama semavi dinlerden önce insanoğlu barbar değildi ki, sümerler antik yunan antik mısır vs vs. Hrisiyanlık üzerinden gidecek olursak epey geriye götürdüğünü de rahatlıkla söyleyebiliriz kanımca.

Sümerlerin tarih sahnesinden çekilmelerinde Arapların bir payı var mı abim.

Geri
Üst Alt