Bir Tanrı Varsa!...

Kardes kardes güzelce tartisiyorsunuz ben de baska birsey atayim ortaya.

Lüksemburg okullarda olan zorunlu din dersini kaldirip yerine yeni bir ders baslatmis "Yasam ve toplum" (Life and Society).

bulunuyor zaten.. senin bu mesajı yazdığın telefon veya bilgisayarı kurana bakarak müslümanlar mı buldu :)

kurana baksalardı şimdi hepimiz deve sırtındaydık

telefon ve bilgisayar ile açların karnı doymaz :D

Kuranın tercümesini okuyan birçok ateist,deist artık her neyse hemen her şeyi anladım, biliyorum havasına giriyor. Onun dışında kendinden fazla bileni umursamıyor.
Ve bu durum sadece bu konuda var. Mesela herhangi bir kimya kitabını okuyan hemen kendini kimyager olarak görmez. Bu işe yıllarını veren kimselerin görüşlerini dinler, araştırır falan.

sende de bu durumu gözetledim. Çünkü bazı mesajlarında bu çok açık. Kuran'ın bilimle ilgili ayetlerini de unutmuş gibisin.

toplumsal ahlakı dinler getirmedi.. insanlar beraber yaşaya yaşaya geliştirdiler o kuralları.. uygulanmasında sıkıntı olduğu için dinler yaratılıp insanlara baskı ve korkutma yoluyla kurallar uygulatılmaya çalışıldı ve hala da çalışılıyor..

En basitinden dinlerin olmadığı bir dünyada ensest ilişki sakıncalı değildir. Yine senin dediğinle yola çıkarsak din uydurmaysa insan yaşayarak öğrendiği ahlak kurallarını uygulamak için neden bir baskı yaratmaya çalışsın?

Simdi benim sorum su size:
Kuran a insan urunu bir hikaye kitabi diyorsunuz.
Kuran bir bilim kitabı değildir. Ancak içeriğinde birtakım bilimsel açıklamalar yer alır. Bu açıklamalar hiçbir zaman modern bilimin bulgularıyla çelişmemiştir. Aksine, ancak 20. yy. teknolojisiyle keşfedilen bazı gerçekleri, 14 yüzyıl evvel Allah Kuran'da bildirmiştir. Bu da bize, Kuran'ın Allah'ın varlığını bildiren en önemli delillerden biri olduğunu, açıkça göstermez mi? Peki bunlari binlerce yil once kim yazdi?
Allah Akılla Bilinir kitabını indir veya oku
İncelip cevap vermenizi umuyorum.

Ben insanların neye inanıp inanmadıkları ile değil ne kadar insan olduklarıyla ilgilenirim.

Ha görüş farklılıklarına göre yüzdeler verilebilir kabaca gözler önündedir zaten.

Ben insanların neye inanıp inanmadıkları ile değil ne kadar insan olduklarıyla ilgilenirim.

Ha görüş farklılıklarına göre yüzdeler verilebilir kabaca gözler önündedir zaten.

Tamamen katiliyorum buna ve ayni düsünceye sahibim.

Önemli olan insanliktir, geri kalanin hic bir önemi yok gözümde. Inanana da inanmayana da ayni sekilde yaklasirim yeter ki insan olsunlar.

Bir insanın Kuran'ı okuyup da çocukça, ya da masalsı demesi bana garip geliyor. Yani bu adamın herhangi bir yazarın yazdığı herhangi kitap için önerisini dikkate almam. çünkü o her kitabı bu yavan bakış açısıyla okuyordur.

Şöyle genel persfektif ile bakınca Kur'an, başından sonuna Yaratıcı merkezli. Yani övülen Yaratıcı, her şeyin kaynağı Yaratıcı ve her anlatılan olay sonucu varılan sonuç Yaratıcı'ya çıkıyor.

Bir insan bu kitabı yazsaydı eğer ana temada, merkezde kendisini ya da yakınlarını veyahut menfaatlerini ön plana alması gerekirdi.

En basitinden, geçmişten günümüze din içinde meydana gelen sapmalar, sapıklıklar, çarpıklıklar gibi tahrif denilecek her şey insanoğlunun kendini merkeze koymasıyla meydana gelmiş.
1400 yıldır oluşturduğu cemaatlerde ve tarikatlerde kendini merkeze koyan insan, hele hele bir din kurup üzerine kitap da yazmışsa, hayli hayli o dini de kitabı da kendi ekseninde döndermiş olurdu.

Fakat o kitap, vahiy olunan peygamber için; gelecekten haberi olmayan, insanlar üzerinde vekillik dahi taslayamayan sıradan bir insan der.

Kuran bir bilim kitabı değildir. Ancak içeriğinde birtakım bilimsel açıklamalar yer alır. Bu açıklamalar hiçbir zaman modern bilimin bulgularıyla çelişmemiştir. Aksine, ancak 20. yy. teknolojisiyle keşfedilen bazı gerçekleri, 14 yüzyıl evvel Allah Kuran'da bildirmiştir. Bu da bize, Kuran'ın Allah'ın varlığını bildiren en önemli delillerden biri olduğunu, açıkça göstermez mi? Peki bunlari binlerce yil once kim yazdi?

ben tv lerde sürekli gördüğünüz ünlü bir ilahiyat profesörüne ,o zaman tefsir yazıyordu ,bu tefsirde şu ayeti nasıl açıklayacaksınız diye bir soru sordum.ayet bana göre çok önemli bilimsel bir konuyu açıklıyorken o na göre tamamen farklı bir şeyi "Allah ın ışığının bütün karanlıkları aydınlatacağını" açıklıyordu.
Kur'an a yada dine toplumsal ve bireysel kurallar silsilesi şeklinde bakan insanların elinde olduğu için bu konu fazla genişleyemiyor.
gelişecek ve değişecek ama ben umutluyum

Son düzenleme:

ya arkadaş linke tıklamadan yazdım
cibiliyetsizin sitesi çıktı :D
bundan anca tepside karı nasıl oynatılır onu öğrenirsin

Bir insanın Kuran'ı okuyup da çocukça, ya da masalsı demesi bana garip geliyor. Yani bu adamın herhangi bir yazarın yazdığı herhangi kitap için önerisini dikkate almam. çünkü o her kitabı bu yavan bakış açısıyla okuyordur.

Şöyle genel persfektif ile bakınca Kur'an, başından sonuna Yaratıcı merkezli. Yani övülen Yaratıcı, her şeyin kaynağı Yaratıcı ve her anlatılan olay sonucu varılan sonuç Yaratıcı'ya çıkıyor.

Bir insan bu kitabı yazsaydı eğer ana temada, merkezde kendisini ya da yakınlarını veyahut menfaatlerini ön plana alması gerekirdi.

En basitinden, geçmişten günümüze din içinde meydana gelen sapmalar, sapıklıklar, çarpıklıklar gibi tahrif denilecek her şey insanoğlunun kendini merkeze koymasıyla meydana gelmiş.
1400 yıldır oluşturduğu cemaatlerde ve tarikatlerde kendini merkeze koyan insan, hele hele bir din kurup üzerine kitap da yazmışsa, hayli hayli o dini de kitabı da kendi ekseninde döndermiş olurdu.

Fakat o kitap, vahiy olunan peygamber için; gelecekten haberi olmayan, insanlar üzerinde vekillik dahi taslayamayan sıradan bir insan der.

hareket noktan mükemmel.tebrik ederim

evet "vekil olarak Allah yeter"

kafası karışık olan sizlersiniz. Madem yok o zaman niye açlık var. Bize bunu söyleyeceksiniz. ;)

olsaydı, olmazdı demek inananların düşüncesine girmek demek.

Zekat vermek, sadaka vermek, komşuna , akrabasına, muhtaçlara yardım etmek bunlar hep İslam'da olan şeyler.

sizin mantığınız gibi düşüneceksem dünyadaki her insan eşit zenginlikte olsun. Kimse kimseye yardım etmek zorunda kalmasın.
Ee o zaman ben niye çalışıyorum ki. Ya da kim neden benim yanımda çalışsın ki. Herkes kendi işini görsün.

O zaman ben hastalandığımda veya yaşlandığımda bana kim bakacak. O zaman Tanrı olsaydı hastalıklarda olmazdı diye de düşünürdüm.
doktora da gerek kalmazdı, hastanelerede gerek kalmazdı.

Bu gibi düşünceleri çoğaltabiliriz. Avukatlara,savcılara,polise,

bakış açınızı bu şekilde değiştirerek bakarsanız Allah'ın emirlerinin ne kadar doğru olduğunu düşünebilirsiniz aslında.
Yani bana göre bu aslında böyle olmalı dediğin şeyin sonuçlarını düşün daha mı doğru olur yoksa kötü mü

Sadaka vermek yerine sadakaya ihtiyaç olmayan bir sistem kurmaya çabalasak daha faideli bir iş yapmış oluruz kanımca.

Kardes kardes güzelce tartisiyorsunuz ben de baska birsey atayim ortaya.

Lüksemburg okullarda olan zorunlu din dersini kaldirip yerine yeni bir ders baslatmis "Yasam ve toplum" (Life and Society).
Lüksemburgdan bir halt olmayacağının resmidir... Priesthatip lisesi kurup yasam ve toplum dersini seçmeli yapmalılardı bence.

kuranı okuyunca 3'er 4'er kadın almanın
kadın dövmenin
hırsız eli kesmenin

Yaratıcı'yı gösterdiği apaçık ortada değil mi?

senin kafan bayağı karışık..

biz tanrıyı suçlu görmüyoruz zaten, çünkü yok..

olsaydı, sen burada tok karnını kaşırken Afrika'da çocuklar açlıktan ölmezdi.. şimdi yazdığın cümleyi bir daha oku :)
Kendini nedense hep ''Agnostik'' diye tanımlıyorsun ancak bunun gibi pek çok cümlede direkt Ateist söylemlerde bulunuyorsun; agnostikler Tanrının yokluğunu değil, var veya yok olduğunun bilinemeyeceğini savunur, ben mi yanlış biliyorum?...Ateist yerine Agnostik demek daha seksi geliyorsa bilemem tabi?!:confused::D...

Başkalarına da ateizmin aydınlığını bulaştırmaya çalışan, belli ki bunu kendisine dava edinmiş iflah olmaz bir ateist olduğun kanaatindeyim, bunu bir düşün istersen...

Geri
Üst Alt