Bir Tanrı Varsa!...

eksik biraz

akabinde ki ayette de "sonra da onu yavaş yavaş kendimize çektik" diyor yani kısalıyor

belli bir bölgede gölge sürekli uzayıp kısalıyor.

bunun nedeni eksen eğimi.eksen eğimi ne zaman keşfedildi 19, yy da.

peki eksen eğimi nelere sebep olur

alıntı yapalım
1. Mevsimlerin oluşmasına neden olur.
2. Bir noktaya düşen güneş ışınları yıl içerisinde değişir.
3. Bir noktaya dikilen çubuğun gölge boyu yıl içinde değişir.
4. Dönenceler ve Kutup Daireleri oluşur.
5. Kuzey ve Güney yarım kürelerde aynı anda farklı mevsimler yaşanır.
6. Aydınlanma dairesi sürekli yer değiştirir.
7. Gece ve gündüz süreleri uzayıp kısalır.
8. Mevsimlik sıcaklık ve basınç farkları oluşur.
9. Matematik iklim kuşakları meydana gelir.
10. Güneşin doğuş-batış saati ve yeri değişir.

45. Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmez misin? İsteseydi onu sabit kılardı. Sonra biz güneşi gölgeye delil kıldık.

Sonra biz güneşi gölgeye delil kıldık.

güneş nasıl gölgenin delili olabilir

ikisinden biri sabit.güneş mi dünya mı

Sonra biz güneşi gölgeye delil kıldık.

güneşi sabit alırsan eksen eğikliğinin gölgenin uzamasına neden olması için dünyanın kendi etrafında dönmesi gerekir.

eksen eğikliği 19.yy
dünyanın kendi etrafında dönüyor olması,güneşin sabitliği(18.yy kopernik)
eksen eğikliğinin sonuçları 19. yy

ben sadede gelip gideyim yıkılıyor buralar :D

2 ayet ve 4 cümle Allah tan

19.yy kadar yapılan en önemli bilimsel buluşlardan ve uydurma denen 1400 sene evvel ki bir kitaptan(Rabbim affetsin)

Peki dini kitaplar uzaylılar tarafından icraat edilmiş de olabilir diye bilirmiyiz. İnsanların da dna temeli dünyaya bırakılmış bir deney ve bir noktadan sonra barbar seviyeden kurtulmak adına dini kitaplar sunuldu.

Brehhhh :) fantasime bak ama belkide gerçekte veya gerçeğe yakın olabilir kim bilir bunu?

eksik biraz

akabinde ki ayette de "sonra da onu yavaş yavaş kendimize çektik" diyor yani kısalıyor

belli bir bölgede gölge sürekli uzayıp kısalıyor.

bunun nedeni eksen eğimi.eksen eğimi ne zaman keşfedildi 19, yy da.

peki eksen eğimi nelere sebep olur

alıntı yapalım
1. Mevsimlerin oluşmasına neden olur.
2. Bir noktaya düşen güneş ışınları yıl içerisinde değişir.
3. Bir noktaya dikilen çubuğun gölge boyu yıl içinde değişir.
4. Dönenceler ve Kutup Daireleri oluşur.
5. Kuzey ve Güney yarım kürelerde aynı anda farklı mevsimler yaşanır.
6. Aydınlanma dairesi sürekli yer değiştirir.
7. Gece ve gündüz süreleri uzayıp kısalır.
8. Mevsimlik sıcaklık ve basınç farkları oluşur.
9. Matematik iklim kuşakları meydana gelir.
10. Güneşin doğuş-batış saati ve yeri değişir.

Hocam nereye varmaya çalışıyorsunuz. :)

Peki dini kitaplar uzaylılar tarafından icraat edilmiş de olabilir diye bilirmiyiz. İnsanların da dna temeli dünyaya bırakılmış bir deney ve bir noktadan sonra barbar seviyeden kurtulmak adına dini kitaplar sunuldu.

Brehhhh :) fantasime bak ama belkide gerçekte veya gerçeğe yakın olabilir kim bilir bunu?
Ama semavi dinlerden önce insanoğlu barbar değildi ki, sümerler antik yunan antik mısır vs vs. Hrisiyanlık üzerinden gidecek olursak epey geriye götürdüğünü de rahatlıkla söyleyebiliriz kanımca.

Ama semavi dinlerden önce insanoğlu barbar değildi ki, sümerler antik yunan antik mısır vs vs. Hrisiyanlık üzerinden gidecek olursak epey geriye götürdüğünü de rahatlıkla söyleyebiliriz kanımca.
Kimin için barbar değildi? Uzaylı dediğimiz varlıklara göre belki halen gerideyiz halen. Teknoloji bilim konularda belki bir seviyeye ulaşmış olabiliriz ki bu teknoloji şifreleri kuranı kerimde bulabiliriz ve bulundu.
İnsanların düşünme seviyesi ama bence halen geri kalınmış seviyede olduğu gibi senin söz ettiğin zaman bölümünde insanlar barbardan ötesinde olmuş ki dinozorlar gibi yok olmuşlar.

CYxmOOEWkAAxhtK.jpg

Kendini nedense hep ''Agnostik'' diye tanımlıyorsun ancak bunun gibi pek çok cümlede direkt Ateist söylemlerde bulunuyorsun; agnostikler Tanrının yokluğunu değil, var veya yok olduğunun bilinemeyeceğini savunur, ben mi yanlış biliyorum?...Ateist yerine Agnostik demek daha seksi geliyorsa bilemem tabi?!:confused::D...

Başkalarına da ateizmin aydınlığını bulaştırmaya çalışan, belli ki bunu kendisine dava edinmiş iflah olmaz bir ateist olduğun kanaatindeyim, bunu bir düşün istersen...

Ben gerçekten tam bir agnostiğim, lakin adam o kadar dindar ki orada onun savına karşı yok demek daha açıklayıcı olacaktı..

Ben tanrı konusunda agnostiğim ama islamiyet konusunda ateistim.. nasıl ki buradaki bütün müslümanlar binlerce diğer dine karşı hiç korkmadan ateist ise, ben de öyleyim..

Özetle, islam veya bütün dinler yalansa, onların tanrıları da yoktur.. 2x2=4

Bizim bilmediğimiz ve bizimle hiç konuşmamış bir yaratıcı güç olabilir, onu nereden bileyim.. :D

Benim yok dediğim, islamın herşeye bir diktatör gibi müdahale eden Allah'ı.. daha büyük ve gerçek bir yaratıcı olabilir elbet.. bir ihtimaldir.. ;)

Kimin için barbar değildi? Uzaylı dediğimiz varlıklara göre belki halen gerideyiz halen. Teknoloji bilim konularda belki bir seviyeye ulaşmış olabiliriz ki bu teknoloji şifreleri kuranı kerimde bulabiliriz ve bulundu.
İnsanların düşünme seviyesi ama bence halen geri kalınmış seviyede olduğu gibi senin söz ettiğin zaman bölümünde insanlar barbardan ötesinde olmuş ki dinozorlar gibi yok olmuşlar.
İlmiye çığ kitaplarını öneririm, önemli bir sümerelog.

Verdiğim Hristiyanlık örneğini roma imparatorluğu üzerinden incelememiz yeterli olacaktır sanırım.

Reform rönesans hareketlerinin fikri temeli antik yunan, antik roma ya dayanıyor daha ne olsun...

Dinozor kısmını anlamadım.

Şu bilimsel keşifleri dinde arama/bulma işi de sakat bir iş. Hindu metinlerinde burada bahsedilen mucizeleri 10 a katlayacak şeyler var.

Napak ineğe mi tapak :asd22:

İlmiye çığ kitaplarını öneririm, önemli bir sümerelog.

Verdiğim Hristiyanlık örneğini roma imparatorluğu üzerinden incelememiz yeterli olacaktır sanırım.

Reform rönesans hareketlerinin fikri temeli antik yunan, antik roma ya dayanıyor daha ne olsun...

Dinozor kısmını anlamadım.
Dinozorlar yok olduğu için öylesine örnek olarak koydum ortaya. Hristiyan müslümanliktan önce çok farklı ve değişik inançlar ve sozial insan nesili olduğunu inkar etmiyorum zaten. Hata mayalar gibi olsun eski Yunan devrinde olsun büyük bilim devrimlerin izleri mevcut olsada bu kültür ve insanların yok olduğunu hepimiz biliyoruz. Dinozorlar gibi iz bırakmışlar ama yok olmaya mahkum olmuşlar. Şimdiki teknoloji ve sozial seviyeyi hiç bir nesilde yakalayamadık ki halen bence taş devrindeyiz. Bu seviyeye de şimdiki bilinen dinler ile gele bildik. Mükemmel ve hatasız bir çıkış gösteremedik belki evet ama dünya insan tarihinde uzak ara en çok nüfuslu ve devamlı ve gün geçtikçe daha hızlı gelişen insan türü ile karşı karşıyayız. Son 2016 yıldaki insanların gelişimi inanılmaz bir seviyede ki insanların dünyada oluş zamanı çok daha fazla kıyaslamasıni yaparsak.

Biraz uzun oldu ya neyse. Teori yorumum zaten sadece

Dinozorlar yok olduğu için öylesine örnek olarak koydum ortaya. Hristiyan müslümanliktan önce çok farklı ve değişik inançlar ve sozial insan nesili olduğunu inkar etmiyorum zaten. Hata mayalar gibi olsun eski Yunan devrinde olsun büyük bilim devrimlerin izleri mevcut olsada bu kültür ve insanların yok olduğunu hepimiz biliyoruz. Dinozorlar gibi iz bırakmışlar ama yok olmaya mahkum olmuşlar. Şimdiki teknoloji ve sozial seviyeyi hiç bir nesilde yakalayamadık ki halen bence taş devrindeyiz. Bu seviyeye de şimdiki bilinen dinler ile gele bildik. Mükemmel ve hatasız bir çıkış gösteremedik belki evet ama dünya insan tarihinde uzak ara en çok nüfuslu ve devamlı ve gün geçtikçe daha hızlı gelişen insan türü ile karşı karşıyayız. Son 2016 yıldaki insanların gelişimi inanılmaz bir seviyede ki insanların dünyada oluş zamanı çok daha fazla kıyaslamasıni yaparsak.

Biraz uzun oldu ya neyse. Teori yorumum zaten sadece
Öyle tabi, teknolojik gelişmeye bakarsak bir anda müthiş bir ivme yakalandı. Lakin yakalanan bu ivmede dinlerin en ufak bşr katkısı yok var diyen varsa tartışalım. Hani sen uzaylılar dinleri insanoğlu barbarlıktan çıksın diye yolladı demiştin ya ona cevaben yazdım, yoksa yukarıda yazdığın yazıya itirazım yok.

Daha önce okudun mu bilmiyorum göbeklitepe olayı da çok enteresan, bildiğimiz tarih baştan aşağı yanlış belkide kör topal azıcık bilgiyle bir şeylere ulaşacağız diye uğraşıyoruz.

Geri
Üst Alt