boca juniors - river plate

21.30 smart spor

lan bunlarda da 12 no varmış

1-1 devre

qxhb9yi.png

bastırrr river pleit!!!

Club_Atl%25C3%25A9tico_River_Plate_flag.gif

River Plate, derbide deplasmanda Boca Juniors'u 1-0 mağlup etti.

⚽️20' Manuel Lanzini
❌90+7' Gimenez (VAR)
🔴90+12' Lema

1726953256957.png

Arjantin 23 federal eyalete sahip avrupa kıtasından daha büyük topraklara sahip. her eyaletin kültürü, mutfağı, dildeki aksanı ve günlük hayatı farklı. insanlar özellikle trdekiler buradaki ülkeleri sadece gezginlerden tamıyor. ziyaret etse bile federal capital bölgeyi tanıyor.

şuan bulunduğum yer salta eyaleti, epey geri kalmış ekonomik olarak. bugün cumartesi mesela. cuma ve cumartesi günleri parti günleri. hatta birazdan ben de bir partiye gidicem. her cuma ve cumartesi günleri haftalık parti günüdür. cumadan cumartesi gecesine kadar sürer, pazar da dinlenirler. maç sadece buenos aires federal bölgedeki bir avuç porteños dediğimiz kitlenin umrunda.

o kadar arjantinli sayfa takip ediyorum, onlarca arkadaşım var. maç hakkında konuşanı da haberini de görmedim. gsc forumundan gördüm.

porteños denilen kesim puerto yani liman kelimesinden gelen liman şehirlilere atıfta bulunur. buenos aires bölgesinin merkezi kısmı bizdeki istanbulun Cihangir solcularının karşılığı olabilir. ancak kökeni çok daha eskidir ve gerçekten bu halk insani gelişmişlik olarak gelişmiş ülke halkı olarak sınıflandırılmıştır. bilhassa geçmişte, daha sonra gelişmiş ülke konumundan, gelişmekte olan ülke konumuna düşmüştür ülke.

başkentteki federal bölge halkı, 1800lerden beri arjantinin diğer bölgelerindeki halktan kopuktur. 20 Eylül 1880 yürütme organı kararınca buenos aires şehrinin bir bölümü, buenos aires eyaletinden ayrılarak kendi başına otonom bir bölge ilan edilmiştir. yani federal bölge, buenos aires eyaletinden bile kopuk durumda.

bunun dışında herkesi aşağılarlar ve kimse tarafından sevilmezler. salta halkına yani salteñalılara bolivyalı yerliler diye aşağılarlar sürekli sağı solu aşağılayarak kendi küçük avrupai bölgelerinde yaşayıp her heri öyle sanarlar. ancak kendi ülkelerinin gerçekliğinden kopuklardır.

işte bu derbi, sadece capital federal bölgesini ilgilendirir. şuan mahallede müzik sesleri eşliğinde herkes dans ediyor ve asado partileri veriyor.

Geri
Üst Alt