Bolu Belediyesinden Mültecilere 10 Kat Zam

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıkladı. Özcan, "Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyenin toplantı salonunda açıklamalarda bulundu. Bolu Belediye Başkanı olduktan sonra mültecilere belediye bütçesinden ayni ve nakdi yardımı kesmesiyle tepki çeken Tanju Özcan, Bolu'da yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacaklarını açıkladı.

Özcan, yardımı kesmelerine rağmen yabancı uyrukluların Bolu'dan gitmediğini ifade ederek, "Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız” dedi.

"GİTSİNLER İSTİYORUZ"

Yabancı uyruklu kişilerin gitmelerini istediklerini söyleyen CHP'li Özcan, şöyle devam etti:

"Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı. Benim elimde yetki yok ki zorla, zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsleri ücretsiz yapıp insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Gönderelim gitsin."

"BİRİLERİ BANA 'FAŞİST' DİYECEK, HİÇ UMURUMDA DEĞİL"

Zammın bütün yabancı uyruklu kişileri kapsayacağını açıklayan Özcan, haftaya gerçekleştirilecek olan belediye meclisi toplantısında bu kararı alacaklarını belirterek, "Bütün yabancı uyruklu kişilere bu zammı yapacağız. Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Aldığım kararın gerekçesini de sebebini de söylüyorum. Kimseden bir şey saklamıyorum. Biliyorum ki bu açıklamamdan sonra müfettişler gelecek. Biliyorum ki bu açıklamamdan sonra birileri hakkımda suç duyurusunda bulunacak. Gene çıkıp birileri insan haklarından bahsedecek, bana 'faşist' diyecek. Hiç umurumda değil" diye konuştu.

kaynak: "Yabancı uyruklulardan 10 katı fazla su ücreti alınacak"

Yahu böyle saçmalık mı olur? Tamam ben de bayılmıyorum mültecilere, ortada büyük bir sorun var ama böyle mi çözülecek? Bir de demişki birileri bana faşist diyecek. Ne diyelim Tanju Bey şimdi?

Yahu böyle saçmalık mı olur? Tamam ben de bayılmıyorum mültecilere, ortada büyük bir sorun var ama böyle mi çözülecek? Bir de demişki birileri bana faşist diyecek. Ne diyelim Tanju Bey şimdi?
haklisin 20 kat olmaliydi

Ayrıca bulduğu çözümle en fazla kendi şehrindeki sayıyı azaltır. Bolu'dan komşu şehirlere göç olur. Bu sefer de komşu şehirlerdeki sayı artar. Mülteciler sonuç olarak ucuz iş gücü sağlıyor, adamlara iş mi yok?

yaw goren de ekonomiyi bu hale 5 milyon mülteci getirmiş de onlar koca ülkeyi yemiş sanacak
iktidardaki siyasetçinin, 3 kuruşa sömüren patronun günahını 5 milyon insana yükle, bütün dertlerden kurtul
işin kolayı abalıyı bulup sırtında tepinmek işte. zaten zayıfın sesi soluğu çıkmıyor

tanju beyi ve partisini memleket bu hale gelmeden önce memleketi bu hale getirenlere karşı mücadele ederken görmek isterdik.
ne istedilerse verdiler. şimdi zeytinyağı gibi üste çıkıp cambaza bak diyorlar

ücretler düşükse, sen araba-ev alamıyorsan, köpek gibi çalışıyorsan sorumlu seninden daha çok çalışıp daha az ücret alan insanlar değil

“İnsan, mensup olduğu milletin varlığını ve mutluluğunu düşündüğü kadar bütün dünya milletlerinin huzur ve refahını düşünmeli…” (Atatürk, 17 Mart 1937)​

Yasal yollarla ülkeye girmiş hiç bir milletten insanla problemim yok. Ama ülkeye kaçak göçek girip her yerde sıkıntı yaratan 3 iq lu eğitimsiz medeniyetten nasibini alamamış kişilere tepki göstermek ırkçılıksa ben kabul ediyorum.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

“İnsan, mensup olduğu milletin varlığını ve mutluluğunu düşündüğü kadar bütün dünya milletlerinin huzur ve refahını düşünmeli…” (Atatürk, 17 Mart 1937)​

Atatürk o lafı 3 iqlu cahil cühela insan bile sayılmayacak milletlere demiyor.

Mültecilerin büyük kisminin ülkeyi terk etmediği bir senaryoda bu uygulamalar ileride başimizi daha da arğirtacak.

Dünyayi zerre anlamayan bu tarz cahil insanlarin Türkiye'de bu tarz makamlari doldurmasi içler acisi bir durum.

Temel ihtiyaç malzemeleri üzerinden vurmak hiç hoş olmamış.

Şehirde varsa Alman, İngiliz, ABD'li vs yaşayan yabancılara da aynı uygulamaları yapacak mı acaba?

bunu savunan adamın gaz odalarını, kapılara işaret koyup saldırtmayı savunması filan da beklenir

belediye başkanının yaptığı hitlervari bir şerroluk

mülteci politikasına muhalefet edilmesi ile alakası yok bu işin

avrupada aşırı sağ muhalefette en azından ırkçılık hem iktidarda hem muhalefette

büyük zıçtık

Geri
Üst Alt