Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde Otel Yangını: 78 Kişi Hayatını Kaybetti

Koskoca depremi bile hızlıca unutturan ülke yönetimi bunu da birilerine ihale ederek sorumluluk almayacak ve pişkin pişkin görevine devam edecektir. Maraş depreminde çok sevdiğim bir dostumu İsias hotel yıkıldıktan sonra kaybetmiştim. Biraz internette araştırın bakalım ne olmuş o süreç. Bir iki hapis bir kaç tutuklama o kadar. Ateş düştüğü yeri yakar. Giden geri gelmiyor.

Koskoca depremi bile hızlıca unutturan ülke yönetimi bunu da birilerine ihale ederek sorumluluk almayacak ve pişkin pişkin görevine devam edecektir. Maraş depreminde çok sevdiğim bir dostumu İsias hotel yıkıldıktan sonra kaybetmiştim. Biraz internette araştırın bakalım ne olmuş o süreç. Bir iki hapis bir kaç tutuklama o kadar. Ateş düştüğü yeri yakar. Giden geri gelmiyor.
ülke özeti.

kabahati ve sorumluluğu adam gibi çıkıp alan yok - hep birileri göstermelik bir şeyler ile giriyor - max 1 2 seneye çıkarıyorlar zaten.

çok okumadım detaylı içerik haberlerini sinirlerimi bozmamak için...

otelin misafir kapasitesi kaçmış acaba ve ne kadarı doluymuş... kaç kişiden 78 kayıp mesela (inandırıcı gelmiyor bana rakamlar çünkü).

yabancı turist vefatı falan var mıymış.

rezillik ya cidden ülkede ölüm tam anlamıyla "bok yoluna gitmek" statüsünde

Eski Orduspor başkanı Nedim türkmen de ailesiyle yangında hayatını kaybetmiş ya lan

gene en nefret ettiğim şey oluyro

HERKES ama HERKES - mimarından tut ev hanımına sosyal medyada başladı dedektördür bilmemnedir odur budur.

PAYLAŞTINIZDA İNSANLARIN HAYATI GERİ Mİ GELDİ.. 20 gün önce yapsanıza bunları...

yarın denetim yapsan %80 i evindeki yangın holünde eşya bulunduruyor - banyo yapıyor falan.... hadi versinler ceza kırsınlar orayı bakalım ne olacak...

iş işten geçtikten sonra "BAKIN BEN TEPKİMİ KOYDUM LAFIMI ETTİM...HIH" modu bizi bitiren şey.

Dedektörden ziyade yangına karşı mutfak bölümü otelin en üstünde olması gerektiği anlaşılıyor.

Yattığım yerin alt katında böyle bir tehlikenin olmasını kimse istemez.

Tamam, olan oldu; daha önce yangının nasıl çıktığını, önlemlerini ve uygulanması gerekenleri bilmedik, araştırmadık, uygulamadık.
Bu bilgi birikimi ile basit önlemler alınacak mı? Hayır işte.

Tuzun koktuğu yer burası oluyor.

Oteller ve Tur firması sahibi Turizm Bakanı
Özel Hastane sahibi Sağlık Bakanı
Özel Okul zinciri sahibi Milli Eğitim Bakanı

Bunların normalleştiği bir ülkede denetimle ilgili problem yaşanmaması mümkün mü? Var mı bu arkadaşların işletmelerini denetleyecek bürokrat-memur?

Yenidoğan katliamı soruşturmasında eski sağlık bakanlarından birinin de hastanesi soruşturuluyordu. Kimse ulan bu ne rezalet demedi.

Aziz Yıldırım gençlik ve spor bakanı olmalıydı. Ciddi hakkı yendi adamın bu ülkede.

Arsa sahibini burayı niye verdin diye alırlarsa pek şaşırtmaz net hesap vermesi gerekenleri halen almıyorlar hatta kendi adamlarını kurtarmak için yakında tatile gidenler suçlu derler.

Ulan mimarla ne ilgisi var şu anki konunun? Otelin sahibi 30 yılda 1 tane bile duman dedektörü ve yangın alarmı koymamış, yangın tesisatı yaptırmamış. Bildiğin böyle bir olay olsun da can pazarı yaşansın diye beklemişler resmen. Mimar mı söyleyecekti abi şuralara bir duman dedektörü koyalım diye.

Yıldırdınız lan.

Arsa sahibini burayı niye verdin diye alırlarsa pek şaşırtmaz net hesap vermesi gerekenleri halen almıyorlar hatta kendi adamlarını kurtarmak için yakında tatile gidenler suçlu derler.

Ulan mimar çizmiş orayı eyvallah güzel de yangın sistemini hesaplamasını vs başkası yapar... mekanik mühendis yapar !

e be öküzler - Mekanik proje yok mu - mekanik kontrol yok mu - YANGIN YÖNETMELİĞİ YOK MU ülkede... alayı sayfa sayfa var. anca kurban seçin siz.

mal herifler - ülkede zırnık değer vermezsiniz mimara ...ama deprem oldu bir şey oldu ilk mimar konuşulur. ne ala dünya be.

hangi ilde... hangi ilçede ... hangi sokakta...hangi binada RUTİN şekilde - KATI şekilde ...HARFİ HARFİNE A B C sistemi çalışıyor mu ? bakımı yapılmış mı ? sıkntısı var mı diye kontrolünüz var

bir afet oldu - şimdi semtlerde de yangın merdivenlerini kontrol ayağına ceza yağdırırsınız insanlara

Ucu dokunanlar tanıdık olduğu için yine gidip olmayan insanları göz altına alıyorlar. Adaletiniz batsın. Ayıptır günahtır.

Ulan mimar çizmiş orayı eyvallah güzel de yangın sistemini hesaplamasını vs başkası yapar... mekanik mühendis yapar !

e be öküzler - Mekanik proje yok mu - mekanik kontrol yok mu - YANGIN YÖNETMELİĞİ YOK MU ülkede... alayı sayfa sayfa var. anca kurban seçin siz.

mal herifler - ülkede zırnık değer vermezsiniz mimara ...ama deprem oldu bir şey oldu ilk mimar konuşulur. ne ala dünya be.

hangi ilde... hangi ilçede ... hangi sokakta...hangi binada RUTİN şekilde - KATI şekilde ...HARFİ HARFİNE A B C sistemi çalışıyor mu ? bakımı yapılmış mı ? sıkntısı var mı diye kontrolünüz var

bir afet oldu - şimdi semtlerde de yangın merdivenlerini kontrol ayağına ceza yağdırırsınız insanlara
Yapı Ruhsatına esas mimari projede yeterli çıkışların olmayışı nedeniyle mimar gözaltına alınmıştır sanırım. Ama bunu çizenden ziyade onaylayan daha suçlu. Tabi bizim ülkede bu suç isnadının adil olmasını beklemek aptallık.

Yapı Ruhsatına esas mimari projede yeterli çıkışların olmayışı nedeniyle mimar gözaltına alınmıştır sanırım. Ama bunu çizenden ziyade onaylayan daha suçlu. Tabi bizim ülkede bu suç isnadının adil olmasını beklemek aptallık.
Otel 1978'de açılmış 1975'de proje ve inşaat süreci başlasa o dönem onay mekanizması nasıl bilmiyorum ama şu an bile çoklu onay alınmadan orayı otel olarak kullanmazlardı.

Birçok aşaması var iş sadece yapı ruhsatıylada bitmiyor sonrasında aynı zaman otel veya turizm işletme ruhsatı alırken projeyle beraber başvuru yapıldığında yine bakanlık süreçlerindende benzer süreçler işliyor.

Çevre şehircilik ve itfaiye eğer projede hata varsa en dikkat ettikleri konu yangın oluyor zaten oraya işletme ruhsatını vermezler ama asıl sıkıntı oralarda dönen rüşvetler eğer kitabına kuralına göre yapmayıp rüşvet alıp gözardı edenler asıl suçlular.

Ne yazık ki ülkede rüşvet olayını çözmedikleri sürece bu ne ilk ne de son olacak.

Geri
Üst Alt