- 31 Ağustos 2021
- 54.406
- 39.621
- 2.228
kesinlikle öyle - benim çevremde de oluyor - bazen unutuyorlar 4 tane çizgi ile bir kapı göstermeyi (yeni dünyada LAYER KAPALI oluyor bazen kimisinde)Yapı Ruhsatına esas mimari projede yeterli çıkışların olmayışı nedeniyle mimar gözaltına alınmıştır sanırım. Ama bunu çizenden ziyade onaylayan daha suçlu. Tabi bizim ülkede bu suç isnadının adil olmasını beklemek aptallık.
da baba adama sorarlar nerde bu diye - o proje kaç gözden geçiyor.
Yeterli çıkış olmaması : binayı kullanan bir birey için 30 metreden fazla mesafe olmaamsı lazım - yani minimum kaçış mesafesi 30 metredir yangın işlerinde - bazı otoparkların ters köşelirine ayrıca baheçye çıkan merdiven vardır bu yüzden. gene dönüp dolaşıp yangın yönetmeliği ve kontrolü ve onayına geliyor iş.
Ben ayrıldığım firmada geçen sene yeni projeye dalmamıştım - 2 proje arasında ayrıldım kimse zorda kalmasın diye . son 2 haftamıda orda yardımcı oldum ettim . ya bir gün elimde projeyle geziyorum zemin katta (daha 3üncü kat yapılmıştı - 13 katlı binanın). ya ulan kolonlara bakıyorum (Daha duvarlar yok tabi) - ulan diyorum burda bi sıkıntı var burası bu kadar dar mekan değil.
herifler STATİK projede (inşaat mühendislerinin dünyası) farklı - Mimaride farklı şeyi onaylamışlar...
mimari projede orda kaçış koridoru olması lazım. statikte mediven sahanlığı var . kısaca yaoılmış ilk 3 katta daha ben ayağımın tozuyla 15 dk olmuş şantiyeye geleli - yangın kapısına gidemiyorsun - kapıya gidilen yerde merdiven bitiyor (geçemiyorusun yani oradan) - çünkü statik projeye göre kaba inşaat donatı bakılıyor - ama kot vs mimariye göre.
kıyameti kopardık - köle gibi çizim yapan zombi firmalara çizdirilmiş projeler - onlar için ekranda renkli çizgiden ibaret haliyle .. oraya laf ettik - torbayla para alıyorsun çizerken diye - bu ne rezalet . sonra gittik belediyeey nasıl onaylarsınız bunu dedik.
haliyle hepsi kem küm - ama maliyet firmada ve sorumluluk şantiyedeki şefte... adamı neyden kurtardım geç farkına vardı ( 1 ay sonrada o ayrıldı işten zaten)