Borç Nasıl Bu Kadar Arttı?

Bir cok neden var ama say say bitmez....

Nasil engellenir konusu ise gayet kolay. Her yonetim butceyi asarsa kisisel olarak sorumlu olurlar maddesi koy bakalim bir daha kolay kolay borc oluyor mu olmuyor mu...

Birde kulubu taraftara ac al sana Avrupai bir sistem ama nerede....

Bazen cok unht bagladigimizi dusunuyorum Turk futboluna.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Trump a oy vericen mi

~Pablo Emilio Escobar Gaviria~

Türkiye neden ekonomi de batık ise bizde ondan battık.

Yönetmeye değil döndürmeye, yemeye gelenler yüzünden.

clinton mı? volkanda klasik amerikan obezite edilmiş cahil toplumundanmış..:(

Gelirin cogunlukla TL , yukumluluklerin ise doviz cinsinden olmasi kendi basina bir sorun degil . Doviz duserse lehte , artarsa aleyhte isler .

Kur farki neden kotu bir sey , cunku bankaya veya bir oyuncuya doviz borclu oldugunda , dovizin her artisinda durup dururken reel borcun artiyor , cunku gelirlerin artik daha degersiz hale geliyor

Bu cok kotu bir sey , hele hele yabancilari bir derece anliyorum da , hangi akla hizmet turkiyede yasayip yerli oyuncu statusunde olanlar icin doviz uzerinden sozlesme yapilir ki ?

2009 senesinde 1 dolar 1 TL olur mu konusuluyordu , yaklasik 1.3 lere kadar inmisti , bugun 3.09 larda .. 2,5 kat artmis

Hem bu aciklamaya calistigim doviz borclarin TL karsisinda degerlenmesi , hem de alinan kredilerin faiz yuku oldukca onemli bir kambur

Trump ici disi bir ve nefretini net sekilde kusan bir adam , amerikadaki hic bir yonetimden turkiyeye hayir gelmez fakat keske trump secilse , cunku clintonlar tamamen derin guclerin gudumunde olan bir yonetim olacak ve oyle kararlar alacaklar

bu yuzden de trump baskan yapilmamaya calisiyor , oysa amerikan halkini kandirmasi cok daha kolay bir adam trump ..

ornegin trump hosuna gitmeyen bir sey oldugunda "hadi oradan israil veya ingiltere.." diyebilir ama clintonlar diplomatik dili degistirmeden her zaman statukoyu korur , isleri gucleri guvenlik konseyindeki kararlari veto etmek olur

eger rusya cok guvenilir bir ulke olsa ona yanasalim diyecegim ama oraya da guvenim yok

Valla aslinda al birini vur otekine. Amerikan tarihinin en kotu secimi olabilir. Rezil iki aday...

Keske opsiyonu olsada Obama 4 sene daha devam etse.

Bu saatten sonra neler yapılır : Maalesef borclar cıg gibi buyuyor. Gayri menkulleri degerlendirmekten baska kısa vadede yapılacak birsey yok.

Valla ben buna inanmiyorum.

Bjk ve fb napicak satacak gayrimenkulleri yok ama borclari bizim kadar??

Bence devletin yapacagi borc yapilandirmasini beklemek lazim.

Gk dazlak kafalıların olduğu sürece Gs burnu boktan kurtulmaz adamların düşüncesi küçük olsun bizim olsun derdindeler
Başkanın yapacağı 2 şey var
1.Geçmişi araştırmak
2.Kalıcı gelirler üretmek

4. Maddeye katilirim tek sorun da o bence. Dunya piyasasinda maas verme zorundasin. 60 milyon euro giderin var. Vergileri vs ile sana 250 milyon liraya denk geliyor 2014ten beri de bu boyle. S.ligi gibi hayvani gelirin olmadigi kuluplerde bu rakamin surdurulebilir bir yani yok. Ha biz gittik ya derseniz eger bir ara katilim payi avrupa ligiyle ayniydi yamulmuyorsam. Hep asagiya cekilme olayimizda var. Ha bu tek bize degil kimsenin borcsuz refah olmasi istenmiyor sadece. Cok buyuk bir pasta. Faize baksana tum kulupler 100milyon civari faiz oduyor bu pastanin bitmesi istenir mi.

Maas verelim bonservis odeyelim tamam ama geri donusu olsun , bir klup geri donusunu benzer sekilde bonservis kazanarak saglar ,oteki yaptigi yatirimin karsiligi cok basarili olur o sekilde finanse eder, bir digeri hic birini yapamaz ama muthis bir taraftar aidiyeti ile surekli kapali gise oynar , urun satar ..

Bizdeki sorun harcanan paralarin geri donmemesi .. Bizdeki derken GS olarak degil , bu bir ulke futbolu sorunu . Baskanlardan da bagimsiz .. Birisi gelip bu ekonomiye ters durup para harcamayinca basarisiz oluyor , para gelmiyor , borc yine buyuyor , biri gelip yatirim yapiyor borc buyuyor ,basari geliyor , ama maddi acidan basaridan gelen gelir , harcananlari yine karsilamiyor , finalde borc yine buyuyor

Bunun cesitli sebepleri var, ama birinci sebep , oyuncularin turkiye gibi avrupa disi gordukleri yere gelirken carpi 2 para istemeleri , yerli oyuncularin bizim basimiz kel mi yaklasimi, oyuncuyu almaya calisirken bonservis belasi ,satmaya kalkarken bedavaya yakin gitmesi ..

Burada bir celiski doguyor . Devlerle mucadele etmek istiyorsan dev olacaksin , ama o devlik sadece kadronu onlara benzetmekle olamiyor iste , ona calistigin zaman 20 senede 1 ceyrek final , 1 dunya ucunculugu ve 1 uefa kupasi ile yetiniyorsun , borc dunyalari buluyor , milli takim mevcut durumunda surunuyor

Yani hem cok harciyorsun hem de o seviyeye zaten gelemiyorsun.

Valla ben buna inanmiyorum.

Bjk ve fb napicak satacak gayrimenkulleri yok ama borclari bizim kadar??

Bence devletin yapacagi borc yapilandirmasini beklemek lazim.

Koray mesajını yeni gordüm. Devletin borc yapılandırmasından bahsediyorsun. Bildiğim kadarıyla bizim borcların çogu özel sektöre, özel bankalara (mesela Denizbank) , devlete değil.

artık bence geleceğe bakmalıyız senelerdir medyada hep borç batağında bir kulüp olarak çarşaf çarşaf haberimiz çıkıyor bu durum çok can sıkıcı ve moral bozucuydu ! kimin yüzünden bu hale geldik tartışması yerine şükredelim ki florya ve riva gibi bizi düzlüğe çıkaracak malımız var ! eğer bundan sonra aptalca hamleler yapmazsak abuk sabuk borçlanma yapmazsak önümüzdeki 5 yıl içinde şampiyon liginde yarı final oynayabiliriz bu asla hayal değil kulübün tüm hasılat gelirleri temlik altındaydı sanırım 2020 ye kadarhala temlikli ! riva ve florya ile borçlar kapatılıp temlikte kalktığında artık gelirlerimizi kullanılabilir hale geleceğiz buda bizi uçuracaktır

Koray mesajını yeni gordüm. Devletin borc yapılandırmasından bahsediyorsun. Bildiğim kadarıyla bizim borcların çogu özel sektöre, özel bankalara (mesela Denizbank) , devlete değil.

Biliyorum. Tipki her kulup gibi bizim de borc cogunlukla bankalara!

3.8 milyar TL kuluplerin borcu var ve devlet planinda tff ve devlet bankasi ile birlikte bunu minimum faizle yapilandirmak var.

Geri
Üst Alt