Boşanmış Eşe Nafaka Devletten

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
aile-arabuluculugu-zoru-k-831.jpg

AK Parti grubu Adalet Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı nafaka düzenlemesinde son aşamaya geldi.

2022'de Meclis'e gelmesi beklenen düzenlemeye göre aile mahkemeleri, boşanmış çiftlerden nafaka ödenmesine karar verilen eski eşe en az yarısı kadar süre için nafaka ödemesine karar verebilecek.

Kadının nafakanın sona erdiği tarih itibarıyla gelirden yoksun olması durumunda ise nafaka ödemesini devlet üstlenecek.

AKŞAM'a konuşan AK Partili kaynaklar, düzenlemenin bütçe yükü üzerindeki etkisi için çalıştıklarını belirterek temel prensibin kadının mağdur edilmemesi olduğunu söyledi.

Kaynaklar "Nafaka, kadına yönelik şiddetin de en önemli sebeplerinden biri. Kadın, boşandığı eşiyle muhatap olmasın ama nafakasını da alsın istiyoruz" dedi. Düzenlemeyle birlikte şiddet içermeyen dava dosyalarında "aile arabuluculuğu" sistemi de planlanıyor.

Sürekli para verme düzeni üzerine bir sistem mi olur yahu çalışma hayatına kazandırın insanları bunun yerine mesela ?

devlet mekanizmamız enteresan işliyor.
vergisini, faturasını zamanında ödeyen kitle maalesef her alanda mağdur.

şu konu öylesine suiistimale açık ki anlatamam. sırf ölmüş babasının emekli maaşını alabilmek için eşinden sahte bir şekilde boşanan insanlar var.

misal kyk bursları, genel itibariyle bir düzenleme şart ama bazıları diyor ki bu borçlar silinsin. ? ulan ödeyen enayi miydi :red:

devlet mekanizmamız enteresan işliyor.
vergisini, faturasını zamanında ödeyen kitle maalesef her alanda mağdur.

şu konu öylesine suiistimale açık ki anlatamam. sırf ölmüş babasının emekli maaşını alabilmek için eşinden sahte bir şekilde boşanan insanlar var.

misal kyk bursları, genel itibariyle bir düzenleme şart ama bazıları diyor ki bu borçlar silinsin. ? ulan ödeyen enayi miydi :red:

Misal ben 12 sene önce 25 küsür bin lira olarak ödedim , aldığım para 12-15 bin TL civarıydı sanırım.

2008 de mezun oldum 2009 da ödemeye başlamıştım sanırım tam hatırlamıyorum

Ama işsiz güçsüz gençlerden yüksek faiz talep edilmesi haksızlık olur borçların tamamen silinmesi de toplumun diğer kalanı için haksızlık

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt