- 18 Mayıs 2011
- 49.988
- 52.981
- 4.398
Florin Bratu'dan Galatasaray, Fatih Terim ve Hagi sözleri!
Romanya U-21 Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Florin Bratu, ülkesinin basınına verdiği röportajda Galatasaray günleri, Fatih Terim ve Gheorghe Hagi hakkında çarpıcı itiraflarda bulundu. Gazeta Sporturilor'a konuşan 42 yaşındaki antrenör, Sarı Kırmızılılar'da forma giydiği 2003/04 sezonunu değerlendirirken şunları söyledi:
"Galatasaray'a transferim sırasında yapılan pazarlıklara katılmadım, sadece maaşımla ilgili görüştüm. O transferde sorunlar olduğunu biliyorum ve bunun yansımalarını yıllar sonra gördüm. Aynı zamanda DNA ve Bükreş Mahkemesi'nde tanıklık yaptım. Ben bildiklerimi söyledim. Sonradan kulübe çok küçük bir miktar para ulaşmış olabileceğini öğrendim.
Türkiye'de yıllık 200 bin euro kazanıyordum. Bu, çok düşük bir ücretti. 12 bin dolar maaş aldığım Rapid Bükreş'ten ayrılmıştım. Lig şampiyonluğunu, kupayı ve Süper Kupa'yı kazanmıştım. Takımın da en golcü oyuncusuydum. Gabriel Tamas da benden bir ay önce Galatasaray'a gelmişti. Ovidiu Petre ise benimle aynı zamanda transfer oldu. Ardından Gabi Spartak Moskova'ya gitti. Türkler açık görüşlü. Rumenlere alışmışlar. Ancak Müslüman oldukları için de biraz isteksizdiler. Orada benim için bir baba gibi olan teknik direktör Fatih Terim vardı.
Fatih hoca bana çok yardım etti. Hem oyuncu hem de teknik direktör olarak kariyerimi etkileyen bir antrenördü. Ondan çok şey öğrendim. Üç-dört aydır maaşlarımızı alamamıştık ve maddi sıkıntılarımızı gören Terim bizi ofisine çağırıp yardım etmeye çalışmıştı. Bize para verdi, biz de ona maaşını geri verdik. Bir çeşit krediydi. Kendisi, olağanüstü bir adamdı. Şimdi onunla iletişim halindeyim! Terim gittikten sonra dört-beş ay Gheorghe Hagi ile çalıştım.
Terim, memnuniyetsiz oyuncuları ve mali durumu artık yönetemiyordu. Hagi, Türkiye'de bir numara ve çok saygın bir adamdı. Hagi gelene kadar Ovidiu ve ben her maç oynuyorduk ama ondan sonra daha az oynamaya başladık. Ben onun felsefesine uygun biri değildim. Bir maçtan sonra ikimiz de yedek kulübesine geçtik. Hagi'nin gelişi bize yardımcı olmadı. Ancak onu suçlayacak bir şeyim yok."
assist analiz