Britanya Başbakanı Johnson: "Yeni Koronavirüs varyantının daha ölümcül olduğunu gösteren kanıtlar var"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1611337896227.webp

Britanya Başbakanı Boris Johnson, Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan yeni Koronavirüs varyantının daha ölümcül olabileceğini gösteren ilk kanıtlar olduğunu söyledi.

Veriler, hükümete brifing veren Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu'ndaki bilim insanları tarafından değerlendirildi. Tüm kanıtlar bir 'ön aşamada' olduğu belirtildi.

Mutasyon geçiren virüsün diğer varyantlardan daha kolay yayılabileceği kanıtlanmış, dünya genelinde yeni varyanta karşı önlemler alınmıştı.

Yeni varyant ilk olarak eylül ayında İngiltere'nin Kent şehrinde tespit edildi. O zamandan beri yeni varyant, İngiltere ve Kuzey İrlanda'da virüsün baskın versiyonu haline geldi ve 50'den fazla ülkeye yayıldı.

Johnson, bugün düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Daha hızlı yayılmaya ek olarak, yeni varyantın daha yüksek bir ölüm oranıyla ilişkili olabileceğine dair bazı kanıtlar var gibi görünüyor. Büyük ölçüde bu yeni varyantın etkisi."

T24

Aşı olalım İsrail’de yüzde 20 aşılamayla yüzde 50 vaka azalması gerçekleşti lütfen hassasiyet gösterelim

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

%1 ise %1.3 diyor. Çok bir fark yok karalar bağlıcak kadar

Batı toplumları ve DSÖ yıllarca özgür büyüttükleri nesillere ket vuramadıkları için korku politikasıyla işi çözmeye çalışıyorlar diye düşünüyorum. Biz, Fransa, İtalya bile vakaları geriletmişken İngilizlerin yerinde sayması bunun ispatı. Paraysa para, o kadar korkutucu bir durum varsa kapa 2 hafta ülkeyi, en azından en riskli grupları da aşıla. Hem ayranım dökülmesin, hem balyajım açılmasınla olmaz bu işler. Bu virüs geçecek, belki unutulacak ama bu sözde insanını koruyan ağırtopların kendi vatandaşının hayatına gösterdiği sallapati tutum hep nefretle hatırlanacak.

Reis açıkladı 2-3 güne 10 milyon doz geliyor az daha sabır

İnşallah.
Gerçi benim hiç bir önceliğim yok, benim gibi olanların aşı olması bir yılı bulacak ama en azından ailemdeki büyüklerim için sabırsızlanıyorum.

İnşallah.
Gerçi benim hiç bir önceliğim yok, benim gibi olanların aşı olması bir yılı bulacak ama en azından ailemdeki büyüklerim için sabırsızlanıyorum.

Aşı karşıtları yüzde 44 Türkiye’de böyle olursa herkes hızlıca aşı olabilir

Geri
Üst Alt