Bruma'ya Yeni Teklif!

Aysal transferleri

Muslera,Sneijder,Ujfalusi,Melo,Eboue,Riera,Drogba,Bruma bu yabancılar son yıllardaki şampiyonluğumuzda en büyük katkıyı sağlayan adamlar ve sağlamaya da devam ediyorlar.

Selçuk : yıllık 3 milyon euro sözleşmesi skandal ama ilk 2 yıldaki şampiyonluk katkısı müthişti
Burak: 5 milyon euroya alındı kar ederek satıldı. İlk yılında gol kralı oldu onunda şampiyonluktaki katkısı yadsınamaz.
Necati: Alındığında dalga geçildi ama neco şampiyonlukta müthiş katkı sağladı.
Yasin : Aysalın son döneminde alındı 4.yıldızı aldığımız sezon o da şampiyonlukta katkı sağladı.

Ek olarak

Telles: 6.5 milyona aldık kiralama bedelleriyle falan zarar etmedik hatta kar ederek sattık.
Amrabat: 8 milyona aldık. Çok büyük para verdik ama kötünün iyisi olarak en azından 4.5 milyon euro kazanç sağlayabildik.
Chedjou: Bazen iyi maçlar çıkardı ama bizim stoperimiz değil

Tutmayan transferleri

Cris ve Burdisso kiralık oyunculardı yarım dönem oynadılar ve gittiler. Hajrovic,Pandev ve Dzemaili(kötü futbolcu değildi ama bizde olmadı). Tarık Çamdal,Olcan Adın,Umut Gündoğan,Erman Kılıç

Gelelim Dursun transferlerine

Ryan Donk,Grosroys,Rodriguez,Jem Karacan,Cenk Gönen,Bilal,Denayer,Sigtorson,Emrah Başşsan,Cavanda,Josue,Tolga,Eren,Serdar,Ahmet,De Jong,Podolski,Rodrigues

Podolski adam zaten kendi kendini transfer etti yönetimin başarısı olduğunu düşünmüyorum.
De Jong katkı sağlıyor.
Garry katkı sağlayacak gibi gözüküyor.
Genel 1 cevap vermek isterim. Aysalın Terimden sonraki dönemin sorunu Terimden ziyade Albayrak-Dürüst ikilisinin olmaması.Yani Floryanın sahipsiz kalması..
Transferlere gelince..En büyük sorun kadronun full olmasıydı.Yani hareket alanı kısıtlıydı..Yabancı sınırı+kaliteli yerli oyuncuların kıtlığı..Kadroda zaten üst düzey 7 tane kaliteli ve pahalı yabancı vardı..Yerli oyuncuların hepsi ya bizde ya da fener-bjk gibi takımlarda..Bu durumda tek hareket yolu genç yerlilerdi..Yabancı konusunda ise tek hamle sol bek olmalıydı ve o hamle de bence tam isabetti.Sol bekten sonra yapılması gereken hiç birşey yapmamaktı veya Muslera yerine Neuer-Sneijder yerine Mesut Özil veya Bruma yerine Robben yapmaktı(örnekler uç ama saanırım ne demek istediğim anlaşıldı) Yani hareket alanı gerçekten sıkıntıydı..Bir nevi Çin ile Almanynın büyüme hızı nasıl aynı olamazsa,bizim de transferde başarıı olmamız çok zordu..Aysalın ilk döneminde biz Çin,2. döneminde ise Almanya idik.. 2. döneminde 1-2 hamle yapıp tam isabet vurmalıydık..İşte bu nokta da Aysalın hatasıydı..1-2 hamle yerine 7-8 hamle yapması hataydı(ontivero-hayrovic-burdisso-pandev-cemali).Forumun aksine genç yerli transerlerini asla yanlış bulmadım veya Burak-Selçuk hamlesini..
İlk dönemki transferlerin başarısının nedeni önceki kadronun full leş olmasıydı..o kadro için en az 7-8 hamle yapılmalıydı ve zaten 14-15 hamle yapıldı..Yarısı da tuttu :)
Biraz karışık oldu am umarım az da olsa anlatabildim.

halil in dedigi benim de vurguladigim sey

transfer yaparken cop riski de olsa maliyeti dusuk ,sozlesme suresi kisa olursa denemelerinden 10 da 2 veya 3 de isabet etsen basarili bulurum . ama o sayilan adamlardan hic biri devamlilik saglayamadigi gibi giderleri de cok yuksek oldu

yok ya bu adamlar bu işi bilmiyorlar fazla aristokratizmin cefasını biz çekiyoruz, fenerbahçe beşiktaş hatta trabzon bu işleri yapıyor yetmiyor uluslararası transfer şikesi yapıyorlar alenen.
Bruma demek 20-30 m kar demek hem de 1 sene içerisinde.120m tl yahu trink para , şu an bruma'nın sözleşmesini devredelim desen TR'den 10 tane köy ağası çıkar ben alayım diye.

Bir Galatasaray'lı işadamı bulalım Bruma'nın transfer hakkını devredelim, 20m euro versin gibi birşeymi?

Bir Galatasaray'lı işadamı bulalım Bruma'nın transfer hakkını devredelim, 20m euro versin gibi birşeymi?
demek istediğim sözleşme uzatmak için elden para verelim gerekirse yeter ki kaçmasın bruma.Yaz dönemi geldiğince artık sözleşme uzatmayacaktır adım gibi eminim.

Geri
Üst Alt