Bu Pislik Ligden Kurtulmanın Yolu! Avrupa Futbol Ligi

Yakın zamanda olmaz böyle bişey bence. Özellikle Real, Bayern, Barça, ManU vs gibi takımlar aynı ligde yer alıp yayın gelirlerini bölüşmek istemeyeceklerdir kendi liglerinde yayın gelirlerinden müthiş para kaldırırken.

Belki çok çok ilerde, şu an tasarı bile değildir bu fikir. Hayalden öteye gitmez. Ancak her ligde sadece belli takımlar şampiyonluk mücadelesi verir ve heyecanın bittiğini düşünürlerse neden olmasın?

Ama günümüz de hakem hatalarını, futbolda kullanılmayan teknolojiyi düşünürsek imkansız dediğim gibi.

Teknolojiyi futbolun içine sokarlarsa ki öyle gözüküyor böyle bir yola başvurabilirler. Güzel de olur tabi.

Ulusal liglerin bitmesi demek, yerel rekabetlerin ölmesi sadece sponsorların ve kulüpler üzerinden para kazanan bir kaç kişinin daha fazla kazanması demek.

Hiç bir keyfi olmayan, para odaklı bir mekanizma.

Everton-Liverpool maçının keyfi, St.Pauli-Hamburg maçının keyfi, Torino-Juve maçının keyfi bitecek. Futbolun keyfini ayakta tutan şey yerel rekabetlerdir.

Mesele yerel rekabeti kirli tutan zihniyetlerden kurtulmaktır bana göre.

böyle bir şey olmaz

bunun yerine ŞL ve AL'nin değerini artırsınlar. Avrupa Ligi'ni takan takım yok artık, TS bile 1. torbadan girecek herhalde

ŞL'de de şampiyon-şampiyonla şampiyon olmayanlar kendi aralarında play-off yapınca iyice dandik takım doluyor lige

Ulusal liglerin bitmesi demek, yerel rekabetlerin ölmesi sadece sponsorların ve kulüpler üzerinden para kazanan bir kaç kişinin daha fazla kazanması demek.

Hiç bir keyfi olmayan, para odaklı bir mekanizma.

Everton-Liverpool maçının keydi, St.Pauli-Hamburg maçının keyfi, Torino-Juve maçının keyfi bitecek. Futbolun keyfini ayakta tutan şey yerel rekabetlerdir.

Mesel yerel rekabeti kirli tutan zihniyetlerden kurtulmaktır bana göre.

adam noktayı koydu dağılın

Hayal olduğunu düşünmüyorum sonuçta ABD ve Kanada örnekleri var; NFL, NBA, NHL

Avrupa kıtası küçük ülkeler ve yerel liglerden oluşuyor dolayısıyla özellikle 2.sınıf Avrupa ülkelerinde şike olayları kaçınılmaz oluyor. Adamlar ne diyeceksin ki sonuçta yerel liglerde şampiyon olabilenler Avrupa kupalarına katılıyor bu şailbeli ortamda Avrupa kupalarına katılmak bile zor.

Kıtasal bir lig orta vadede kaçınılmaz bir son bence

Hayal olduğunu düşünmüyorum sonuçta ABD ve Kanada örnekleri var; NFL, NBA, NHL

Avrupa kıtası küçük ülkeler ve yerel liglerden oluşuyor dolayısıyla özellikle 2.sınıf Avrupa ülkelerinde şike olayları kaçınılmaz oluyor. Adamlar ne diyeceksin ki sonuçta yerel liglerde şampiyon olabilenler Avrupa kupalarına katılıyor bu şailbeli ortamda Avrupa kupalarına katılmak bile zor.

Kıtasal bir lig saç dökülmesi gibi, orta vadede kaçınılmaz bir son bence :)

İyi de Avrupa seviyesindeki turnuvalarda ırkçılık, şike ve doping olmuyor mu? CL şampiyonluğu dopingden dolayı alınan takım var. Lyon-Zagreb maçından daha büyük bir şike olabilir mi? Milyonların gözü önünde oldu. Yani ulus-üstü turnuvalar bahsettiğin sıkıntıları çözecek bir mekanizma değil. Alman ligi ve organizasyonları UEFA ve FIFA organizasyonlarından daha temiz ve başarılı mesela.

İyi de Avrupa seviyesindeki turnuvalarda ırkçılık, şike ve doping olmuyor mu? CL şampiyonluğu dopingden dolayı alınan takım var. Lyon-Zagreb maçından daha büyük bir şike olabilir mi? Milyonların gözü önünde oldu. Yani ulus-üstü turnuvalar bahsettiğin sıkıntıları çözecek bir mekanizma değil. Alman ligi ve organizasyonları UEFA ve FIFA organizasyonlarından daha temiz ve başarılı mesela.

Lyon Zagreb maçında kanıtlanmış bir şike olayı yok.

Irkçılık ve doping olayları ise tamamen şikeden farklı olaylar. Amerika'da ve Kanada'da olan olaylar.

Alman liglerinde ise şike olayları karışan maçlar :

Wuppertaler SVWerder Bremen Amateure 1:0

Eintracht BraunschweigFC St. Pauli 3:2

VfL Wolfsburg AmateureFortuna Düsseldorf 1:1

Hertha BSC Berlin AmateureArminia Bielefeld Amateure 2:1

FC St. PauliVfL Osnabrück 2:3

SC Paderborn 07Hamburger SV 4:2

Rot-Weiss EssenFC Rot-Weiß Erfurt 0:0

1. FC NurembergLR Ahlen 2:3

MSV DuisburgSpVgg Greuther Fürth 1:0

LR AhlenSV Wacker Burghausen 1:0

KFC Uerdingen 05VfL Osnabrück 1:4

SpVgg Unterhaching1. FC Saarbrücken 1:3

Karlsruher SCMSV Duisburg 0:3

Hakemler: Lutz Michael Fröhlich, Olaf Blumenstein, Manuel Gräfe, and Felix Zwaye

Lyon Zagreb maçında kanıtlanmış bir şike olayı yok.

Irkçılık ve doping olayları ise tamamen şikeden farklı olaylar. Amerika'da ve Kanada'da olan olaylar.

Alman liglerinde ise şike olayları karışan maçlar :

Wuppertaler SVWerder Bremen Amateure 1:0

Eintracht BraunschweigFC St. Pauli 3:2

VfL Wolfsburg AmateureFortuna Düsseldorf 1:1

Hertha BSC Berlin AmateureArminia Bielefeld Amateure 2:1

FC St. PauliVfL Osnabrück 2:3

SC Paderborn 07Hamburger SV 4:2

Rot-Weiss EssenFC Rot-Weiß Erfurt 0:0

1. FC NurembergLR Ahlen 2:3

MSV DuisburgSpVgg Greuther Fürth 1:0

LR AhlenSV Wacker Burghausen 1:0

KFC Uerdingen 05VfL Osnabrück 1:4

SpVgg Unterhaching1. FC Saarbrücken 1:3

Karlsruher SCMSV Duisburg 0:3

Hakemler: Lutz Michael Fröhlich, Olaf Blumenstein, Manuel Gräfe, and Felix Zwaye

Almanya tamamen temiz değil sadec daha temiz bana göre. Lyon-Zagreb maçının hukuki olarak ispatlanmasına bile gerek yok ama bildiğin çete gibi yönetiliyor UEFA ve FIFA. Barca, Manu, Real gibi takımların yıllarca açık şekilde kollanmaları, Fransa'nın son iki turnuvaya gidişi vs.

Yani yerel liglerde oluyor da büyük turnuvalarda olmuyor diye birşey yok.

Almanya tamamen temiz değil sadec daha temiz bana göre. Lyon-Zagreb maçının hukuki olarak ispatlanmasına bile gerek yok ama bildiğin çete gibi yönetiliyor UEFA ve FIFA. Barca, Manu, Real gibi takımların yıllarca açık şekilde kollanmaları, Fransa'nın son iki turnuvaya gidişi vs.

Yani yerel liglerde oluyor da büyük turnuvalarda olmuyor diye birşey yok.

valla bilmiyorum bence büyük turnuvalarda 1 oluyorsa bile yerel turnuvalarda 10 oluyordur heleki alt liglerde.

Örneğin Türkiyede devre arasında bıçakla soyunma odası basıp maç alan takımlar oldugunu biliyorum alt liglerde

İddiaa varoldukça şike olacaktır.Bu üst düzey liglerde de amatör liglerde de oluyor.Kimisi kollanıyor kimisi ele veriliyor.

Galatasaray büyük marka değeri ile Avrupa liginin vazgeçilmez takımı olur:m26: yabancı sınırı zırvalığı olmadan Uruguaylı Arjantinli Brezilyalı kostarikalı genç yıldız adaylarıyla kuracağımız kadro derinliği olan takımla mis gibi futbolun keyfine varırdık:ka05: düşünsenize fikstür çekiliyor ilk derbi 5.hafta Galatasaray Barcelona :nargile: rüya gibi en büyük hayalim :2_thumbs_up_-_animated: kuşların olmadığı bir lig:crackegg::melo:

Bence mümkün bir olay.. Daha fazla gelir de cabası,.

Pastadan daha fazla pay isteyen büyük kulüpler öncü olursa bence hayal değil .

Uefa CL den dehşet para kazanıyor ama bu paranın yarısını bile kulüplere dagitmiyor,büyükler ise bu paranın tamamını paylaşmak ister.

Ayrıca FFP denen saçmalık ile uğraşmak istemeyebilirler.

PSG ve city tek kalemde 60 milyon ceza yemek zorunda kalmazlar.

Bu olayın hakem ve kura şike kısımida var.

Bence hiç de gerçekleşmesi mümkün olmayan bir olay değil gayet de mümkün,

bazı arkadaşlar pastayı paylaşmak istemezler kendi liginde daha çok kazanıyor demiş,

kesinlikle katılmıyorum, şimdi sorsam kaç kişi bayernin tüm maçlarını izliyor alman liginde,

ben derbi dışında pek maç izlemiyorum mesela ve dünyada biçok kişi de bu şekilde izlemiyor,

eğer EFL gibi uluslararası bir lig kurulur ve takımlar seçilmiş kulüplerden oluşursa,

oynanacak her maç derbi veya büyük maç niteliğinde olacaktır ve hemen her maç izlenecektir,

NBA deki her maç izlenir hemen hemen, dandik takımlar girip çıksaydı kimse izlemezdi,

yıldızlar topluluğundan oluşan, avrupanın en büyük takımlarından oluşan bir ligi kim izlemez,

dolayısıyla yerel ligdeki pastanın en az 10 katı bir pastadan bahsediyoruz,

öyle olunca bu pasta Reale de yeter, Bayerne de..

Geri
Üst Alt