Bu Sezondan İtibaren Süper Lig 3.sü ve 4.sü UEFA Konferans Ligi'ne Katılacak

başıma birşey gelmeyecekse yeni sistemi beğendim.
uefa avrupa liginin kalitesini artırmaya çalışıyorlar herhal

Cl 3.sü son 32 den başlarken ueafada grup 1.si son 16dan başlıyor.
Yıllar evvel trabzon grupta 1. olup son 32de juve ile eşleşmişti o geldi aklıma :D

konferans dedikleri uzaktan online katılım gibi birşey olsa gerek.

ucl > uel > konf.

bir üst ligin üçüncüsü alt ligin son 16sı için alt ligin 2.si ile kapışıyor
ucl'de ilk 2 doğrudan üst tura çıkıyor

Simdi CL gruplarinda 3. olan UEFA'ya kaliyor.

Bunlar bir UEFA takimiyla mac yapacak sanirim UEFA gruplarinda 2. olacak takimlardan biriyle. Oylesine sanki bir mac gibi geldi bana cunku sari ok sonra bos yere gidiyor, ucunda kupa falan yok yani gazosuna.

UEFA gruplarinda 3. olan takimlarda Konferans ligine kaliyor. Buradan Konferans liginde 2. olan takimlardan biriyle esliyor. Kazanan yine sari oka gore bos bir mac oynuyor sonrasinda, oyle anladim.

Kim uydurdu lan bunu :)

Bunlar bir UEFA takimiyla mac yapacak sanirim UEFA gruplarinda 2. olacak takimlardan biriyle. Oylesine sanki bir mac gibi geldi bana cunku sari ok sonra bos yere gidiyor, ucunda kupa falan yok yani gazosuna.

UEFA gruplarinda 3. olan takimlarda Konferans ligine kaliyor. Buradan Konferans liginde 2. olan takimlardan biriyle esliyor. Kazanan yine sari oka gore bos bir mac oynuyor sonrasinda, oyle anladim.

Adminim yanlış anlamışsın

Dur galiba cozdum.

O sari ok isareti bana oylesine gazosuna maclar gibi geldi ama degilmis.

Sanirim o maclarin galibi de kirmizi takimlardan biriyle mac yapiyor. Bu da son 16 turu altinda bir mac galiba. Bu diger takimda Gruplarda 1. olan takimlar oluyor, onlar yani bir turu bay geciyor yani bonus gibi.

Kafam karisti ama boyle galiba.

UEFA grubunun 1.leri direkt son 16'ya kalıyor. UEFA grubunun 2.leri ise CL'den gelen 3.lerle son 32'de maç yapıyor. Ts UEFA grubundan lider çıkmıştı CL'den Juventus gelmişti mesela. Bu itliğin önüne geçilmiş.

Ee o zaman beyin yakan soruyu sormak lazım. Madem 3 organizasyon 3 kupa olacak. Super kupa tarihe mi karşıyor? Super kupa için 3 şampiyon maç mı yapacak nolacak?

UEFA grubunun 1.leri direkt son 16'ya kalıyor. UEFA grubunun 2.leri ise CL'den gelen 3.lerle son 32'de maç yapıyor. Ts UEFA grubundan lider çıkmıştı CL'den Juventus gelmişti mesela. Bu itliğin önüne geçilmiş.
Evet tam olarak oyle, biraz kafa karistirici ama yeni bir format olmus.

Ee o zaman beyin yakan soruyu sormak lazım. Madem 3 organizasyon 3 kupa olacak. Super kupa tarihe mi karşıyor? Super kupa için 3 şampiyon maç mı yapacak nolacak?
Konferans ligini kazananda bence Turkiye Super Kupa sampiyonu ile bir mac yapsin.

Uefa da 3.olsan bile bu yeni turnuvada son 32den devam ediyorsun.
Yeni bir avrupa kupası hayal değil artıklakdl

Bence Turk takimlari komple Konferans ligine odaklansin. Bir kupa hayalimiz var :)

işin parasal kısmını da açıklayın be önemli olan o

uefanin turnuvaları ikiye ayrılır

galatasarayin aldığı kupalar ve galatasarayin almak üzere olduğu kupalar

Geri
Üst Alt