bu soruyu bilene enstein derim

Dışarı taşmak yok denilmediği için dışarı taşılarak çözülüyormuş. Kurnazlık sorusu olmuş bu zeka sorusu falan değil.

images

Bir de şöyle bir şey var, alttaki cevaplara bakmadan çözmesi keyifli;

Einstein Zeka Sorusu
2QXGBN.jpg

Sınav dönemi işi gücü bırakıp bunu yaptım aro.

Tap

Soru net değil şekil de düzgün çizilmemiş..

Bende yarım saat uğraştım bu soru için ama olay senin söylediğin gibi. İşaret haricindeki kareler düzgün çizilmediği için kare olmaktan cıkıyor(her kenarının eşit olması gerekir hesabı). Dolayısıyla bütün kareler diye birşey kalmıyor. Ok işaretinden cıkıyorsun :) . Harika bir soru.

Kağıdı X'in hizasına gelecek şekilde kıvırırsak olabilir..

saka saka bi x ugruna degmez simdi

Son düzenleme:
Benden de bir soru:

Iki tane ip var. Bir tane ipi yakarsan 30 dakika'da tamamen yanıp söner. 45 dakika'nin nasil gectigini anlarsin?

Not: ipleri birbirine yapistiracak birseyin yok, ölçün yok. Sadece 2 tane ip ve çakmak.

Benden de bir soru:

Iki tane ip var. Bir tane ipi yakarsan 30 dakika'da tamamen yanıp söner. 45 dakika'nin nasil gectigini anlarsin?

Not: ipleri birbirine yapistiracak birseyin yok, ölçün yok. Sadece 2 tane ip ve çakmak.

bir tane ipin yanmasini beklerim. ikinci ipi ortadan bölerim. yani bir ucunu diger ucunu birlestirek yari yariya bölerim uzunlugunu.
onuda yakarim. 15dk da ordan alirim.

Benden de bir soru:

1.ipin yakmaya başlarım. Yarısına geldiğinde 2.yakarım o tamamen yandığında 45 dk olmuş olur.

kesmene gerek yok ki anlatigim yöntem ile. ortadan ikiye böl sonra yak isde birlestigin o ipi.
baska cevap varmi bilmiyorum ama bu sekilde de olur yani :)
Çözüm dogru ama biraz yanlis anlattigimdan kaynaklaniyor galiba. Ipler yerinde duruyor yani oynayamiyon. Baska bir cevap ariyorum.

Geri
Üst Alt