Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Dışarı taşmak yok denilmediği için dışarı taşılarak çözülüyormuş. Kurnazlık sorusu olmuş bu zeka sorusu falan değil.
![]()
Bir de şöyle bir şey var, alttaki cevaplara bakmadan çözmesi keyifli;
Einstein Zeka Sorusu
Soru net değil şekil de düzgün çizilmemiş..
soruyu bildim enişte diyebilirsin
Benden de bir soru:
Iki tane ip var. Bir tane ipi yakarsan 30 dakika'da tamamen yanıp söner. 45 dakika'nin nasil gectigini anlarsin?
Not: ipleri birbirine yapistiracak birseyin yok, ölçün yok. Sadece 2 tane ip ve çakmak.
ipi kesemiyorsun, bicak makas felan yok. Yazmayi unuttum pardon.bir tane ipin yanmasini beklerim. ikinci ipi ortadan bölerim. yani bir ucunu diger ucunu birlestirek yari yariya bölerim uzunlugunu.
onuda yakarim. 15dk da ordan alirim.
ipi kesemiyorsun, bicak makas felan yok. Yazmayi unuttum pardon.
Benden de bir soru:
Iki tane ip var. Bir tane ipi yakarsan 30 dakika'da tamamen yanıp söner. 45 dakika'nin nasil gectigini anlarsin?
Not: ipleri birbirine yapistiracak birseyin yok, ölçün yok. Sadece 2 tane ip ve çakmak.
Yariya vardigini nasil anlayacaksin? Ölçü yok, tahminle olmaz1.ipin yakmaya başlarım. Yarısına geldiğinde 2.yakarım o tamamen yandığında 45 dk olmuş olur.
Çözüm dogru ama biraz yanlis anlattigimdan kaynaklaniyor galiba. Ipler yerinde duruyor yani oynayamiyon. Baska bir cevap ariyorum.kesmene gerek yok ki anlatigim yöntem ile. ortadan ikiye böl sonra yak isde birlestigin o ipi.
baska cevap varmi bilmiyorum ama bu sekilde de olur yani![]()
Çözüm dogru ama biraz yanlis anlattigimdan kaynaklaniyor galiba. Ipler yerinde duruyor yani oynayamiyon. Baska bir cevap ariyorum.
Einstein Hacıbuldum galiba...
bir ipi bir tarafindan yakiyoruz... diger ipi iki tarafindan ayni anda yakmaya basliyoruz.![]()