Bu Takımın 1 Numaralı Sorunsalı

Umut Işık

Tek Yumruk
Bu takımın 1 Numaralı sorunsalı her maç sonrası pozisyona dahi giremezken hocanın bu fırsatları kaçırırsak olmaz demeçleridir geçen senelerde de pozisyona giremezken hoca çok pozisyona girdiğimizi düşünüp yorumlar yapıyordu bu senede şimdiden başladı. Bugün Kayseri eğer 3-0'dan sonra durmayıp devam etse maç 5-6 olması kaçınılmazdı. Hoca çok pozisyona girdik diyor hangi pozisyona girdik merak ediyorum mesela benim sadece gördüğüm maç boyu Oğulcan şutu hariç Lung yere bile yatmadı üstüne 2 forvet 5 hücumcu koyduk gene pozisyona giremedik.

Hocanın her zaman pas oyunuyla iyi olduğumuzu düşüncesi de korkutucu ve tehlikeli diye düşünüyorum 500-600 pas yapıp pozisyona giremedikten sonra pas yapsan ne olur yapmasan ne olur en güzel örneği Atalanta'nın oyun felsefesi daha oyun başında bile hızlı dikine futbolla gittiklerinde içeriye 7-8 adam sokuyorlar biz dk 15'de sağa ver sola ver kaleciye ver 60-70 dk'yı böyle bitiriyoruz pas istatistiği yapmaktan öteye gitmiyor pas oyunu bu değildir pas oyununda verkaçlar, tek paslar, duvar pasları, beklerin süratle bindirmesi, oyunu yatayda genişleterek, pas hızının hızlı olması, oyunun yönünü 50-60 m diyagonal paslarla sürekli değiştirmekle olur bizde ki gibi lay lay lom paslarla olmaz. Ben hiçbir maçta yay üstünde verkaçlarla ya da duvar paslarıyla ceza sahasına doğru hiçbir organize atak yapabildiğimizi hatırlamıyorum sağa veriyoruz sola veriyoruz merkeze geliyor merkez baskı yiyince hop kaleciye dönüyor tekrar aynı şeyleri 30 kez yapıyoruz.

Duran top konusunda zaten diyecek bir şey yok içeriye 6 tane kule koyuyoruz kafasına çarpıp gol girsin diye uğraşıyoruz hiç kimse koşarak gelip ben bu defansın dengesini bozayım düşüncesi de yok. Bugün hocadan şunu beklerdim Kaan Işık stoper koysa Alpaslan sağ bek koysa üstüne de Feghouli yerine Atalay tercih etse kaybetsek helal olsun derdik en azından bazı şeyler gösteriyor maç kadrosuna bakıyoruz Yedlin, Feghouli gene 11'de başlıyor.

Artık hocanın bence bir şeylere bahane bulmak yerine özellikle 3-0 kaybettiğimiz maçtan sonra çıkıp girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek şöyle olur demek yerine pozisyona giremedik buna bir çözüm bulacaz veya duran toplarda başarısız bununla ilgineceğiz demesi gerekiyordu. Ya biz hayal dünyasında yaşıyoruz ya da hoca hayal dünyasında yaşıyor herkes aynı maçı izliyorsa hoca neyi izliyor ?.

Hocaya göre şu anda her şey iyi gidiyor bir çok pozisyon kaçırmışız onları atsak Kayseri maçını kazanıyormuşuz hatta ocağı beklemeye de gerek yok takım çatır çatır oynuyor deseymiş.
mesele sadece teknik sorunlar olsa iyi..ama hocayla oyuncular arasında bağlar kopmuş.. oynamıyorlar ya da oynayamıyorlar.

Bu takımın 1 numaralı sorunsalı kesinlikle hocanın gördükleri ile hoca dışında kimsenin görmedikleri. Hoca bu takımda ne görüyorsa , hoca dışında yorumcular , taraftarlar yani HERKES göremiyor. Mesela ;

Hoca Ömer Bayram'da ne görüyor ki hala oynatabiliyor ?
Hoca Babel'de ne görüyor ki oynatıyor ?
Hoca Feghouli'de ne görüyor ki oynatıyor ?
Hoca Belhanda'da ne görüyordu ki oynatyordu ?
Hoca Morutan'da ne görüyor ki ya 45'de çıkartıyor ya da 11 oynatmıyor ?
Hoca pas oyununda ne görüyor ki hala bu sevdasına devam ediyor ?

Daha bir çok şey sıralayabilirim. Yav bizim Muslera ligin en kötü ayağına sahip kalecisi , biz Muslera ile pas oyunu yapmaya çalışıyoruz. Aklım almıyor. Cidden aklım almıyor. Hani hocanın yanında da futboldan anlayan biri yok ki hocaya çıkıp '' Hocam yanlış yapıyoruz , bu takım bu sistemde oynayamaz '' diyemiyor. Hoca bildiğin bir krallık kurmuş . Ne yaparsa '' Ferman Hocanın '' deniyor. Başlar eğiliyor. Taraftar eleştirse kötü oluyor.

Çok kötüye gidiyoruz ...

Rezil kepaze herif gitmedigi surece, dogru duzgun futbol izleyemeyecegiz.

Ben bunu, forumda uye oldugum gunden beri soyluyorum, ve soylemeye devam edecem.

4 senedir takimin basinda, hic bir tane dogru duzgun hucum plani goremedik.

Duran toplara zaten girmiyorum, o zaten skandal otesi skandal.

Alanya macinda 13 tane korner kullaniyorsun, hic bir tanesi tehlikeli degil, inanilmaz bir olay.

yok abi yok.

Terim ve ne kadar terim sevici varsa bu kulupten defolup gitmeli, devir bitti artik. Terim bitmis, okeye donuyor.

Rudi Garcia icin neyi bekliyoruz onu anlamiyorum gercekte, ligue 1 gibi zor bir ligde 77 macta 1,88 puan ortalamasi almis.

lyon taraftari bin pisman gittigi diye, bosz'a nefret ediyorlar.

Elmas baskan olsaydim, aninda kovardim bu sovmeni ve Garciayi getiridim.

Bu takımın 1 numaralı sorunsalı kesinlikle hocanın gördükleri ile hoca dışında kimsenin görmedikleri. Hoca bu takımda ne görüyorsa , hoca dışında yorumcular , taraftarlar yani HERKES göremiyor. Mesela ;

Hoca Ömer Bayram'da ne görüyor ki hala oynatabiliyor ?
Hoca Babel'de ne görüyor ki oynatıyor ?
Hoca Feghouli'de ne görüyor ki oynatıyor ?
Hoca Belhanda'da ne görüyordu ki oynatyordu ?
Hoca Morutan'da ne görüyor ki ya 45'de çıkartıyor ya da 11 oynatmıyor ?
Hoca pas oyununda ne görüyor ki hala bu sevdasına devam ediyor ?

Daha bir çok şey sıralayabilirim. Yav bizim Muslera ligin en kötü ayağına sahip kalecisi , biz Muslera ile pas oyunu yapmaya çalışıyoruz. Aklım almıyor. Cidden aklım almıyor. Hani hocanın yanında da futboldan anlayan biri yok ki hocaya çıkıp '' Hocam yanlış yapıyoruz , bu takım bu sistemde oynayamaz '' diyemiyor. Hoca bildiğin bir krallık kurmuş . Ne yaparsa '' Ferman Hocanın '' deniyor. Başlar eğiliyor. Taraftar eleştirse kötü oluyor.

Çok kötüye gidiyoruz ...
Bunları ıslıklayınca da kızıyor bugün ki Yedlin plaj voleyboluna gelmiş futbola gelmemiş sonra ıslıklanınca ya da tepki koyunca da üzülüyormuş böyle bir penaltı yapan adam bugün kadro dışı kalması lazım adam ceza sahası içinde elleri kaldırmış bloklamaya çalışıyor.

Bunları ıslıklayınca da kızıyor bugün ki Yedlin plaj voleyboluna gelmiş futbola gelmemiş sonra ıslıklanınca ya da tepki koyunca da üzülüyormuş böyle bir penaltı yapan adam bugün kadro dışı kalması lazım adam ceza sahası içinde elleri kaldırmış bloklamaya çalışıyorBen

Ben o pozisyonda cidden kızmaktan çok kahkaha attım. Galatasaray'ın seviyesi bu artık. Ben geçen aylarda burada '' Galatasaray Vasata Alıştırılıyor , Fenerbahçeleşiyoruz '' dediğimde çok tepki çekmiştim. Ama Fenerbahçe bile o hatalarından dönmeye başlamışken biz daha da kötüye gidiyoruz . Bu takımda Mariano eleştirildi. Çok tepki çekti. Allah Mariano'yu eleştiren bizi Yedlin ile sınıyor. Peki bu Yedlin'i kim buldu . Bizim teknik ekip. Bu Yedlin as 11 olarak alındı. Şimdi Boey sakat diye oynuyor. Seviyenin nerden nereye geldiğini görüyoruz. Vasata işte böyle alışıyoruz. Futbolcu demeye şahit ister cidden. Milletin sağ beki sol bekine asist yapar , bizimkisi ...

Geri
Üst Alt