Bu Ülkenin Yalaka Basınından İğreniyorum

Targutay Sabancı

Apartman yöneticisi
10 Numara!
Euro 2020'de madara olup, 1 gol atıp eve dönmüş bu takım. Bugünkü fanatik gazetesinde ana sayfada yazan bir paragrafı yazmak istiyorum:

"Elbette çok üzgünüz. Çünkü Fransa'ya sahayı dar eden, Hollanda'yı sürklase eden Milli takımımızdan beklentimiz çok büyüktü. Ancak şimdi suçlu arama değil, kenetlenme zamanı. Bu çocuklar bizim, onlar bizim çocuklarımız..."

Açın okuyun aynen ana sayfada bu yazıyor. Bu yalaka üslup direkt dikkatinizi çekecektir.

Ya kardeşim bu nasıl bir hamaset, bu nasıl bir kokuşmuşluk, bu nasıl bir yalakalık. Ulan bu dünyada işini iyi yapmayan hangi meslek grubuna karşı" olsun eleştirmeyin, onlar bizim evladımız" denilir. Arabanı saniyeye ver usta motoru bozsun, olsun sen bizim ustamızsın, bu vatanın ustasısın mı diyorsunuz? Yoksa senin yapacağın işin taaaa diye başlar mısınız?

Sen rezil rüsva olup dönmüşsün. Yeri gelmiş utanmadan topçuyu, canını ortaya koyan Mehmetçik ile bir tutmuşsun. Senin vasıfsız teknik direktörün vergileri çıkarınca dünyada en fazla maaş alan milli teknik direktör, sen Almanya mısın, sen İsviçre misin, sen Danimarka mısın? Senin ülkende asgari ücret 300 euro dahi değiken sen hangi kafayla 3 küsür milyon euroyu Şenol'a veriyorsun?

Bu basın ortada dönen büyük rakamları eleştirdi mi?

Bir kez daha Galatasaraylı olmaktan ve bu takımın böyle bir liseye sahip olmasından gurur duydum. Çünkü bizde eleştiri kültürü var, ülkede pek çok sektör ve kuruma sirayet etmiş olan hamaset ve yalakalık bizim takımda yok. Başarısız olan senin en büyük efsanen Terimse bile en ağır şekilde eleştirilir. Başkanın başarısız bulunursa ilk seçimde tekmeyi yer. Topçun kötü oynarsa gönderilir.

Bu ülkede basın denilen kurum iğrenç bir hal almıştır. İşi gücü hamaset ve yalakalık haline gelmiştir. Zamanında ingiltere gazeteleri kendi milli takım futbolcuları için "hayvanlar" diye manşet atmıştı. Bizim yalaka basın böyle seviyesiz bir manşet atsın demiyoruz tamam da en azından bir eleştirin be abi. En azından fiyasko diye rezalet diye bir başlık atın. Bu yalakalık kültürü olduğu sürece bu ülke futbolu gram ileri gitmez. Spor basını tüpçü, federasyon başkanı limak Nihat olan bir ülkede futbolun gelişmesi mümkün değil.

Son düzenleme:
Lan bizim çocuklar milyonlar kazanıyorken biz niye asgari ücret alıyoruz denilesi bir yazımsı.

Aynı grubun (Demirören) diğer gazetelerinde ortalık yangın yeri yalnız. Tek yumuşak geçen Fanatik olmuş. Onda da köşe yazarları ve haberlerde ortalık yanıyor. Yani kimsenin takımı savunduğu yok emin ol. Herkes açıklama, özür ve istifa bekliyor.

6574_FANATIK_1.jpg

fikra gibi yav

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

Hollanda'yı sürklase ettiğimiz için kupayı bize vereceklermiş.

Lan bizim çocuklar milyonlar kazanıyorken biz niye asgari ücret alıyoruz denilesi bir yazımsı.
Önyargılı bir yorumsu. Asgari ücret kazanmıyorum yazılımcıyım. Asgari ücret 200 küsür euro iken o ülkenin milli takım tdsine 3 küsür milyon euro verilmesini doğru bulmuyorum.

hem görsel hem yazılı medya öyle bir hal aldı ki artık önünü alamıyorlar herkesi yalıyorlar. başarısızlık, istikrarsızlık, usulsüzlükler o kadar normal hale geldi ki dikkat çekmiyor normalmiş gibi geliyor. bu turnuva için demiyorum söylediklerimi. genel manada bir alıştırılmışlık, bastırılmışlık var. gün gelecek devran dönecek o zaman bu günlerde uyuyanlar sudan çıkmış balığa dönecek. tabi gözlerini hala açacak enerjileri kalırsa.

Yeni bir sey dğl bu. Yalama seviyesi de hep böyleydi.

Terim olsa neler yapmışlardı.

Şenol gibi yalakalara gösterilen eleştirinin dozu çok hafif.

Herife soru soruyorlar mal mal şeyler anlatıyor, istifa diyorlar sana hesap vermem diyor e gerizekalı gazeteci soracak sana o soruyu sen kamuoyuna hesap veriyorsun.

35 milyonu yata yata harcarken aklın neredeydi.

IMG_3917.webp
peki bu kafaya ne demeli

Terimi eleştirdim filan ama adamın aldığı maaşı dilinize pelesenk yaptınız şerefsizler. Bu HERIF euro nun da patladığını düşünürsek daha fazlasını alıyor. Bu hamsi kafalinin özelliği ne yalaka olması mi

Filenin sultanlari, bizim cocuklar, Ah su cilgin Turkler( yazar da Turk bu arada), Sayin bakanim, genel mudurum, cumhurbaskanim. Boyle uzar gider. Evrensel degerleri egitim ve hukukta iska gecince toplum olarak birey olmayi da beceremiyoruz. Ne Hollanda ne Ingiliz ne Alman medyasi cok buyuk bir basari olmadikca ( dunya kupasi kazanmak vs) asla 'bizim cocuklar' vs gibi normal galibiyetleri yucelten yaklasimlar gormezsiniz. Bu arada basarisizliklari da yerin dibine sokarlar.
Birey olmak meselesi, bireyin haklarinin farkinda olmasi ve hukukun haklarina sahip cikacagina guvenmesi ile baslar. Ulkeye gelen ilk biontech asilari TV onunde olan siyasi parti baskanlarinin oldugu ulkede, bakan cocuklari milyar dolarlari cukkaliyorken, koca ulke, denetimsiz bir kisinin elinde yonetiliyorken, futbolundan ekonomisine, hukukundan psikolojisine hersey boyle berbat olur iste.

Geri
Üst Alt