Burak Yılmaz'a Nasıl Bakıyorsunuz? (Anket)

Sene sonunda sözleşmesi bitiyor. Bedavaya alınabilme şansı var yani. Trabzon devre arasında baya uğraştı ama alamadı. Moussa Sow'u andırıyor biraz oyun tarzı.

Aynen öyle Sow'a bende benzetiyorum biraz. Ama bu Sow dan daha hizli mesela. Kontratinin bittigini bilmiyordum. Firsat bu firsat. Bence kaparlar bunu yazin. Ingiltere ye gitmek istiyor diye birseyler okumustum,ondan kontratini uzatmiyor.

1. Mirko Vucinic daha rahat 5-6 sene oynar. Felipe Melo´da sanki 10 senedir bizim icin oynuyor gibi, oysa ki 2 bucuk sene oldu.

Forvet oyuncu dedigin tecrübeli olmali. Hem oyun yapisi olarak bize yaratilmis gibi.

2. Erik Lamela´yi kiralayip yollamayi kast etmedim. Satin alma opsiyonu yoksa olmaz tabi. Ama Tottenham onu ne kadar kötü oynasada ( gerci hic oynamiyor o ayri konu ) 1 sene sonra satmaz.

Taraftar teknik olarak haklı bir şekilde eleştirse de, Burak sonuçta elinde bir kozdur yani. Ha bunun takıma negatif etkisi de olabiliyor. Ya zaten Burak o işin teknik kısmını da halletmiş olsa, çok daha farklı yerlerde olabilirdi. Neyse sonuçta gol atsın yeter. Burak iyidir. :)

Aynen öyle Sow'a bende benzetiyorum biraz. Ama bu Sow dan daha hizli mesela. Kontratinin bittigini bilmiyordum. Firsat bu firsat. Bence kaparlar bunu yazin. Ingiltere ye gitmek istiyor diye birseyler okumustum,ondan kontratini uzatmiyor.

Zaten şu aşamada artık Hannover gibi bir takımla sözleşme yenileyeceğini sanmıyorum. Basamak atlamak isteyecektir. Şahsen bende biz alalım isterim, her ne kadar Afrikalı oyunculara karşı soğuk dursam da. Hatta sene başında transfer önerilerinde de ismini yazmıştım. Sow gibi kanat forvet oynama özelliği de var. Ama tek sorun Drogba gibi bir isimden sonra taraftarı tatmin eder mi, orası muamma.

Roberto Mancini takimin zenci sayisini azaltirken siz neden her zenci oyuncuyu öneriyorsunuz.

Çok güzel söyledin renktaş. Dediğine örnek olarak kupada ki Antalya maçını ve bir sonra ki Elazığ maçını örnek verebilirim. Hayatımda ilk kez Antalya maçında, "Acaba Burak olsa daha farklı olur muydu?" diye düşündüm ciddi ciddi. Bir maç sonra Elazığ da Burak oynadı ve beterin beteri varmış dedim. Gerçekten çok fark ettirdi yani. Lanet ettiğim Antalya maçını bile arar hale geldim sen düşün artık.

Şu Elazığ da ki kupa maçında Soyunma odası koridorların da tartaklamışlar Güvenlik görevlileri Burak'ı. Şikayetçi olacakmış vazgeçirmişler. O maçla ilgili sana bir şeyler söyleyeceğim özelden atarım birazdan. Bir futbolcu her zaman iyi olacak diye bir kural yok. Elbet kötü de olacak. Elbet eksi yanları da olacak. Ben Burak olayına çok farklı bir yorum da katabilirim. Bence Burak da Drogba kadar tek forvet oynamayı istiyor. Bu adam ilk alındığında takım oyuncusu olmadığını, sistemi üzerine kurabileceğiniz bir oyuncu olduğunu söylemiştim forumda. Trabzon da Şenol güneş böyle parlatmıştı Burak'ı. 29 yaşında sanırım. 29 yaşına gelmiş bir oyuncuyu artık takım oyuncusu yapmak çok zordur. Saha içinde ki huzursuzluğunun başlıca sebebi de bana göre budur. Burak'ın nasıl bir golcü olduğunu anlatmama gerek yok. istatistikleri nasıl bir oyuncu golcü olduğunu gösteriyor zaten. Yabancı sınırı olmasaydı Burak için çok iyi bir alternatif oyuncu diyebilirdim. Yabancı sınırı saçmalığı Burak'ın zaten var olan değerini daha da değerli hale getiriyor.

Zaten şu aşamada artık Hannover gibi bir takımla sözleşme yenileyeceğini sanmıyorum. Basamak atlamak isteyecektir. Şahsen bende biz alalım isterim, her ne kadar Afrikalı oyunculara karşı soğuk dursam da. Hatta sene başında transfer önerilerinde de ismini yazmıştım. Sow gibi kanat forvet oynama özelliği de var. Ama tek sorun Drogba gibi bir isimden sonra taraftarı tatmin eder mi, orası muamma.

Drogbanin birakacagi boslugu doldurmak cok zor olacak. Cünkü Drogbanin gittigi andan itibaren gelen her oyuncu hemen kendisiyle kiyaslanacak, ayri tipler olsalar bile. Bunun ne yazik ki önüne gecilemez, bizim taraftar (ne yazik ki cogu) böyledir. Afrikali oyuncunun sayisi azalacak takimda zaten. Bence sezon sonu Dany ile Eboue gönderileceklerdir. Chedjou konusu soru isareti. Drogbanin da kalacagini sanmiyorum acikcasi.

Diouf ile Burak bence forvet icin yeterli, yanlarina da yetenekli,genc ve gelecek vaad eden bir oyuncu bulursak olur. Tabi yabanci siniri isi ne olur ona bagli cogu konu.

Burağın aslında şu an en önemli özelliği savunma arkasına çok iyi sarkması zaten kaçırdığı golleri atsa şu an bambaşka bir kariyere sahip olurdu.

Tekniği çok yeterli değil belki ama hücumda topsuz alanda diğer oyuncularımızı çok rahatlatıyor ve ne olursa olsun ondan iyisi gelene kadar kadroda olmalıdır.

90 dakika (ozur dileyerek soyluyorum) kurbanlik dana gibi saga sola kosup pozisyona giremeyen umut yerine 5 pozisyona girip birini atan 3 kez ofsayta dusen 5 kez hucum faul yapan burak'i 1000 kere tercih ederim sınır kalkarsa gidebilir ama aksi halde olumluyum

Edit:Ayrica ben bi mac hatirlamiyorum drogbanin su bi kac mac onceki halleri kadar silik oldugu, bisekilde pozisyona giriyo 2 hafta onceki antep maci gibi olmuyo burak varken

Şu Elazığ da ki kupa maçında Soyunma odası koridorların da tartaklamışlar Güvenlik görevlileri Burak'ı. Şikayetçi olacakmış vazgeçirmişler. O maçla ilgili sana bir şeyler söyleyeceğim özelden atarım birazdan. Bir futbolcu her zaman iyi olacak diye bir kural yok. Elbet kötü de olacak. Elbet eksi yanları da olacak. Ben Burak olayına çok farklı bir yorum da katabilirim. Bence Burak da Drogba kadar tek forvet oynamayı istiyor. Bu adam ilk alındığında takım oyuncusu olmadığını, sistemi üzerine kurabileceğiniz bir oyuncu olduğunu söylemiştim forumda. Trabzon da Şenol güneş böyle parlatmıştı Burak'ı. 29 yaşında sanırım. 29 yaşına gelmiş bir oyuncuyu artık takım oyuncusu yapmak çok zordur. Saha içinde ki huzursuzluğunun başlıca sebebi de bana göre budur. Burak'ın nasıl bir golcü olduğunu anlatmama gerek yok. istatistikleri nasıl bir oyuncu golcü olduğunu gösteriyor zaten. Yabancı sınırı olmasaydı Burak için çok iyi bir alternatif oyuncu diyebilirdim. Yabancı sınırı saçmalığı Burak'ın zaten var olan değerini daha da değerli hale getiriyor.

Dediklerinde sonuna kadar haklısın. Burak'la oynayacaksan bütün sistemi ona göre kurmalısın. Hatta gerekirse takımda ondan başka kimsenin gol atmamasını göze almalısın, öyle bir adam Burak. Seni sadece onun üzerine oynamaya mecbur kılıyor.

Ama öyle de bir özelliği var ki, adam da halı saha topçularının yarısı kadar bile teknik yok. Oyun zekası hiç yok. Ama savunma arkasına kaçma konusunda meziyetli gerçekten. Son 2 senedir de karşı karşıya kaldığında affetmiyordu pek ama bu sene o özelliği de azaldı.

E şimdi böyle bir oyuncuya da ister istemez sıcak bakamıyorsun. Bir yığında gol atmasına rağmen. Geçen maç takım 6-0 kazanmış, adamın surat 5 karış. Neden çünkü gol atamadı. Böyle olmamalı yani. Ama Umut ile kıyaslarsam elbette Burak'ı tercih ederim şu an. Çünkü Umut'un amatör kümede oynayacak hali bile kalmamış.

• Topu habire kaleciye nisanlamasa iyi olur. (Sneijder mesela hic kaleciye nisanlamaz)

Futbol oynamaya çalışan takımlarda olumsuz.

Her maçta günaha girmeme sebep oluyor bu. Türkiye'nin en iyi forveti olabilir. Ama bu onun ne kadar iyi bir forvet olduğunu değil, Türkiye'nin ne kadar futbol fakiri bir ülke olduğunu gösterir.

Ayrıca Galatasaray'ın ileride baskı kuramamasının sebebinin Burak olduğunu düşünüyorum.

Kısacası yan gözle bakıyorum. Elime geçse bir kaşık suda boğabilirim.

Burak ın en büyük sevdiğim özelliği kendinde eksik gördüğü şeyleri geliştirmeye çalışması.Fakat duygusal bir yapıya sahip.Gecen sene mesela bu kadar karsı karsıya pozizyonda gol kacırmazdı.Bu sene atamadıkca daha cok stres oluyor sanırım.Ankete gelirsek Olumlu bakıyorum.Her zaman takımda kalmalı.Ama seneye Drogba nın yerine kesinlikle çok iyi bir yabancı forvet almalıyız.

Geri
Üst Alt