Yenal Kaplan
Tecrübeli Üye
- 28 Ağustos 2010
- 6.506
- 3.063
- 2.088
"Gazetecilik" hayatinin bitmesi lazim su noktada.Oymuş. Hazarda açıklama yaptı.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
"Gazetecilik" hayatinin bitmesi lazim su noktada.Oymuş. Hazarda açıklama yaptı.
Hazar ın açıklama fecaat zaten"Gazetecilik" hayatinin bitmesi lazim su noktada.
Tamam da yıllardır medyada olan birşey zaten hiç kimsenin bu nedenle gözaltına alındığını hatırlıyor musun. Bu iş genelde şöyle olurdu, kulüpler veya kişiler yorumcuları veya muhabirleri mahkemeye şikayet ederdi ve bu mevzunun mahkemesi yapılırdı. Hep böyle olduBirinin ismini kullanarak yalan haber yapmak, Dezenformasyon Yasası (TCK Madde 217/A) kapsamında iki farklı hukuki duruma yol açar ve cezanın en üst sınırdan verilmesine neden olur.Kanunun bu eyleme yaklaşımı, ismin haberin hedefi mi yoksa haberi yayan kişi mi olarak kullanıldığına göre şu şekilde açıklanır:
Kanun bu renktaş. Bu hatalı da bir şey. Kimse yalan habere kızmıyor burada, birisinin ismini kullanarak ve ısrar ederek yaptı bunu taraflar defalarca yalanlamasına rağmen bastıra bastıra adamın ismini söyledi.Tamam da yıllardır medyada olan birşey zaten hiç kimsenin bu nedenle gözaltına alındığını hatırlıyor musun. Bu iş genelde şöyle olurdu, kulüpler veya kişiler yorumcuları veya muhabirleri mahkemeye şikayet ederdi ve bu mevzunun mahkemesi yapılırdı. Hep böyle oldu
???????????Serbest bırakmışlar fırsatçı kolpacıyı keşke müebbet yeseydi kolaydı öyle makattan sıkmak etkileşim almak üçin erden timura teessüfler yani şu hain kel için avukat göndermiş
Hazar'a inanıp ismini verdiği kişiyi taraftarın önüne attı. Kim bilir ne kadar küfür yedi o kişi. Burhan'ın ailesi var deniyor da taraftarın önüne attığı kişinin ailesi yok mu mesela? Yalanlamadan sonra gelen bilgi yanlışmış özür diliyorum dese gene bir şey yok ama hala yalanlanan haberin üstüne gitmesi yani nasıl bir gazetecilik elinde de kanıt yokken? Gazeteciyim kafama göre haber yapabilirim gibi bir şey olabilir mi? Vallahi şu sosyal medyada BCT'yi aklama- paklama yapıyorlar acayip gıcık oldum.Kanun bu renktaş. Bu hatalı da bir şey. Kimse yalan habere kızmıyor burada, birisinin ismini kullanarak ve ısrar ederek yaptı bunu taraflar defalarca yalanlamasına rağmen bastıra bastıra adamın ismini söyledi.
Gazetecilikden dem vuruyor ya sürekli, Gazeteci kanıt olmadan böyle isim vermez. Amatör gazeteciler bile yapmaz bunu.

Renkdaş ben de sana diyorumki bu işin usulü normalde mahkemeye şikayet edersin ve bunun mahkemesi görülür diyorum. Biz yıllardır kulüp olarak bir sürü muhabiri yalan haberden, iftiradan mahkemeye verdik hiç kimsenin gözaltına alındığını hatırlıyor musun ?Kanun bu renktaş. Bu hatalı da bir şey. Kimse yalan habere kızmıyor burada, birisinin ismini kullanarak ve ısrar ederek yaptı bunu taraflar defalarca yalanlamasına rağmen bastıra bastıra adamın ismini söyledi.
Gazetecilikden dem vuruyor ya sürekli, Gazeteci kanıt olmadan böyle isim vermez. Amatör gazeteciler bile yapmaz bunu.
Kulüp tüzel kişi isim verdiği değil. Mahkemeye şikayet etmezsin, savcılığa suç duyurusunda bulunursun. Burada hangi suç ile çağırılacağın önemli. Bahsi geçen suç biraz sıkıntılı ama ifade sonrası salındığına göre (tahmin yürütüyorum) kovuşturmaya gerek duyulmadı.Renkdaş ben de sana diyorumki bu işin usulü normalde mahkemeye şikayet edersin ve bunun mahkemesi görülür diyorum. Biz yıllardır kulüp olarak bir sürü muhabiri yalan haberden, iftiradan mahkemeye verdik hiç kimsenin gözaltına alındığını hatırlıyor musun ?
Ben ilk kez böyle birşey görüyorum. Haber yalansa tazminat davası açılır, mahkemeye verilir, tekzip yayınlatılır. Basın işleri genelde böyle yürürdü.Kulüp tüzel kişi isim verdiği değil. Mahkemeye şikayet etmezsin, savcılığa suç duyurusunda bulunursun. Burada hangi suç ile çağırılacağın önemli. Bahsi geçen suç biraz sıkıntılı ama ifade sonrası salındığına göre (tahmin yürütüyorum) kovuşturmaya gerek duyulmadı.
Alındı ayrıca göz altına bizim verdiklerimizde.
Kanun göz altı emretmez ki. Kaçma şüphesi yok, delil karartma şüphesi yok, herifin ikameti belli, acil yakalanıp soruşturulması gereken konu da yok. Kanun bu tip durumlarda öncelikle davet ile çağırılmasını emreder.Kanun bu renktaş. Bu hatalı da bir şey. Kimse yalan habere kızmıyor burada, birisinin ismini kullanarak ve ısrar ederek yaptı bunu taraflar defalarca yalanlamasına rağmen bastıra bastıra adamın ismini söyledi.
Olay haberin yalan olması değil işte. Onu anlatmaya çalışıyorumBen ilk kez böyle birşey görüyorum. Haber yalansa tazminat davası açılır, mahkemeye verilir, tekzip yayınlatılır. Basın işleri genelde böyle yürürdü.
Tamam işte iftira, birinin adını kullanmak ne dersen de yıllardır zaten basında olan şeyler yeni birşey değil. Onlarca yüzlerce benzeri vardır bu durumunOlay haberin yalan olması değil işte. Onu anlatmaya çalışıyorum
Yanlış.Kanun göz altı emretmez ki. Kaçma şüphesi yok, delil karartma şüphesi yok, herifin ikameti belli, acil yakalanıp soruşturulması gereken konu da yok. Kanun bu tip durumlarda öncelikle davet ile çağırılmasını emreder.
Gözaltı da ağır bir tedbirdir. Herhalde millet alıştı böyle şeylere ki gözaltını normal karşılar olduk.