burhan can terzi

Birinin ismini kullanarak yalan haber yapmak, Dezenformasyon Yasası (TCK Madde 217/A) kapsamında iki farklı hukuki duruma yol açar ve cezanın en üst sınırdan verilmesine neden olur.Kanunun bu eyleme yaklaşımı, ismin haberin hedefi mi yoksa haberi yayan kişi mi olarak kullanıldığına göre şu şekilde açıklanır:
Tamam da yıllardır medyada olan birşey zaten hiç kimsenin bu nedenle gözaltına alındığını hatırlıyor musun. Bu iş genelde şöyle olurdu, kulüpler veya kişiler yorumcuları veya muhabirleri mahkemeye şikayet ederdi ve bu mevzunun mahkemesi yapılırdı. Hep böyle oldu

Israrla transfer haberi yapan diyen arkadaşlar. Transfer haberi yaptığı için değil bir kişinin adını kullanarak onun hakkında gerçek dışı haber yaptığı için. Oktay Ercan deniyor onun adını verdi ve o şahsiyet bunu yalanlamasına rağmen devam etti. Gerçekten Ercan'ın böyle bir şeyden haberi yoksa adamı boşu boşuna taraftarın önüne atıp bir ton küfür yedirdi. Haliyle adamda şikayet etmiş ki kendisini de aramış mesela ama kendisi kaynağımı vermem deyince yargıya gitmiş kişi. BCT hiç bir yanlış yapmamış gibi ısrarla algı yapılıyor sosyal medyada.

Tamam da yıllardır medyada olan birşey zaten hiç kimsenin bu nedenle gözaltına alındığını hatırlıyor musun. Bu iş genelde şöyle olurdu, kulüpler veya kişiler yorumcuları veya muhabirleri mahkemeye şikayet ederdi ve bu mevzunun mahkemesi yapılırdı. Hep böyle oldu
Kanun bu renktaş. Bu hatalı da bir şey. Kimse yalan habere kızmıyor burada, birisinin ismini kullanarak ve ısrar ederek yaptı bunu taraflar defalarca yalanlamasına rağmen bastıra bastıra adamın ismini söyledi.
Gazetecilikden dem vuruyor ya sürekli, Gazeteci kanıt olmadan böyle isim vermez. Amatör gazeteciler bile yapmaz bunu.

Kanun bu renktaş. Bu hatalı da bir şey. Kimse yalan habere kızmıyor burada, birisinin ismini kullanarak ve ısrar ederek yaptı bunu taraflar defalarca yalanlamasına rağmen bastıra bastıra adamın ismini söyledi.
Gazetecilikden dem vuruyor ya sürekli, Gazeteci kanıt olmadan böyle isim vermez. Amatör gazeteciler bile yapmaz bunu.
Hazar'a inanıp ismini verdiği kişiyi taraftarın önüne attı. Kim bilir ne kadar küfür yedi o kişi. Burhan'ın ailesi var deniyor da taraftarın önüne attığı kişinin ailesi yok mu mesela? Yalanlamadan sonra gelen bilgi yanlışmış özür diliyorum dese gene bir şey yok ama hala yalanlanan haberin üstüne gitmesi yani nasıl bir gazetecilik elinde de kanıt yokken? Gazeteciyim kafama göre haber yapabilirim gibi bir şey olabilir mi? Vallahi şu sosyal medyada BCT'yi aklama- paklama yapıyorlar acayip gıcık oldum. :asd:

Renkdaş ben de sana diyorumki bu işin usulü normalde mahkemeye şikayet edersin ve bunun mahkemesi görülür diyorum. Biz yıllardır kulüp olarak bir sürü muhabiri yalan haberden, iftiradan mahkemeye verdik hiç kimsenin gözaltına alındığını hatırlıyor musun ?

Renkdaş ben de sana diyorumki bu işin usulü normalde mahkemeye şikayet edersin ve bunun mahkemesi görülür diyorum. Biz yıllardır kulüp olarak bir sürü muhabiri yalan haberden, iftiradan mahkemeye verdik hiç kimsenin gözaltına alındığını hatırlıyor musun ?
Kulüp tüzel kişi isim verdiği değil. Mahkemeye şikayet etmezsin, savcılığa suç duyurusunda bulunursun. Burada hangi suç ile çağırılacağın önemli. Bahsi geçen suç biraz sıkıntılı ama ifade sonrası salındığına göre (tahmin yürütüyorum) kovuşturmaya gerek duyulmadı.
Alındı ayrıca göz altına bizim verdiklerimizde.

Kulüp tüzel kişi isim verdiği değil. Mahkemeye şikayet etmezsin, savcılığa suç duyurusunda bulunursun. Burada hangi suç ile çağırılacağın önemli. Bahsi geçen suç biraz sıkıntılı ama ifade sonrası salındığına göre (tahmin yürütüyorum) kovuşturmaya gerek duyulmadı.
Alındı ayrıca göz altına bizim verdiklerimizde.
Ben ilk kez böyle birşey görüyorum. Haber yalansa tazminat davası açılır, mahkemeye verilir, tekzip yayınlatılır. Basın işleri genelde böyle yürürdü.

Kanun göz altı emretmez ki. Kaçma şüphesi yok, delil karartma şüphesi yok, herifin ikameti belli, acil yakalanıp soruşturulması gereken konu da yok. Kanun bu tip durumlarda öncelikle davet ile çağırılmasını emreder.
Gözaltı da ağır bir tedbirdir. Herhalde millet alıştı böyle şeylere ki gözaltını normal karşılar olduk.

Kanun göz altı emretmez ki. Kaçma şüphesi yok, delil karartma şüphesi yok, herifin ikameti belli, acil yakalanıp soruşturulması gereken konu da yok. Kanun bu tip durumlarda öncelikle davet ile çağırılmasını emreder.
Gözaltı da ağır bir tedbirdir. Herhalde millet alıştı böyle şeylere ki gözaltını normal karşılar olduk.
Yanlış.
Kanun öyle bir şey emretmez (davet). Savcı karar verir ona

Geri
Üst Alt