Bursa'da ortalık karıştı! | Maç İptal Edildi

Cevap: Bursa'da ortalık karıştı! | Maç İptal Edildi

Arıboğan: Erteleme değil, iptal

TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, Spor Toto Süper Lig'de oynanması gereken Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasının ertelenmediğini, iptal edildiğini söyledi.

Arıboğan: Erteleme değil, iptal

Spor Toto Süper Lig'de bu akşam saat 20.00'de başlaması gereken Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması, çıkan olaylar nedeniyle iptal edildi.

TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, yaptığı açıklamada, Bursa Atatürk Stadı çevresinde çıkan olaylar üzerine valilik, emniyet birimleri, maçın gözlemcileri, hakemleri ve diğer sorumlularla yaptıkları görüşmelerden sonra TFF Yönetim Kurulu olarak, ''güvenli bir şekilde oynanamayacağı'' gerekçesiyle Bursaspor-Beşiktaş maçının iptaline karar verdiklerini bildirdi.

Arıboğan, ''Çünkü, Beşiktaş maçın oynanacağı stada dahi giremedi. Daha önce taahhüt edilmesine rağmen, Beşiktaş taraftarları maça gelemedi. Büyük olaylar çıktı. Bu yüzden TFF Yönetim Kurulu olarak güvenli bir şekilde oynanamayacağı gerekçesiyle

maçı iptal ettik. Bu maçla ilgili son kararı TFF Yönetim Kurulu verecektir'' dedi.

ERTELEME DEĞİL, İPTAL

Futbol Federasyonunun Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, LigTV'ye yaptığı açıklamada, maçın iptaline ilişkin kararın Bursa Valiliği, emniyet müdürlüğü, maç temsilcisi ve hakemlerle yapılan bilgi akışı sonrası alındığını söyledi.

''Bütün bu gördüklerimizden sonra müsabaka talimatı uyarınca maç güvenliğiyle ilgili olaylar ve seyirci olayları nedeniyle müsabaka talimatının verdiği yetkiyle bu maçın oynanmamasına karar verdik'' diyen Egemenoğlu, ''Bu karar tehir, erteleme değildir. Bu karar maçın oynanmaması yönündeki bir karardır. Müsabaka talimatı gereğince Yönetim kurulumuz maçın akıbetiyle ilgili ivedi olarak toplanarak bir karar verecektir. Yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda da hem açıklama, hem de gerekenler yapılacaktır. Kararı alan merci maçın hakemi değil, futbol federasyonu yönetim kuruludur. Bu karar erteleme değildir. Maçın oynanmaması yönünde verilmiş bir tedbir kararıdır'' dedi.

bursa ile beşiktaşın beraber yaptığı bişey yok . bursa şampiyon oldu sevinmeleri normal. beşiktaşın sevinmesi normal çünkü fenerbahçe ezeli bi rakibi olduğuna göre bunlar normal şeyler. 2008-2009 yılında da herkes sivası tutuyordu unutmadık o günleri ...

Açıkçası geçen sezon kol kola şampiyonluk kutlamanızdan ötürü Bursa ile, aranızdaki husumete çok fazla üzüldüğümü söylemem zor. Zaten mevcut olan bir husumeti Fenerbahçe düşmanlığı için 1 maçlığına rafa kaldırıp kardeş olmanız, sonrasında el ele şampiyonluk kutlamanızın ardından bu yıl yaşananları allahın sopası yok diye yorumluyorum doğrusunu söylemek gerekirse.

Çevredeki esnafın zarar görmesine üzülürüm, sokaktan geçen küçük çocukların ve kadınların yaşadığı korkuya üzülürüm, arabası yakılanların yanan canına üzülürüm, tek amacı maç izlemek olanların saçının teline zarar gelirse ona üzülürüm, çevrenin olaylardan gördüğü zarara üzülürüm, keşke olaylar çıkmamış olsaydı da bu kadar insan mağdur olmasaydı derim.

Ama Beşiktaşlıların "geçen yıl Bursa'ya yatmakla, onların şampiyonluğunu kutlamakla eşeklik etmişiz" dediğini duyunca da daha beter pişman olun derim. Umuyorum pişmansınızdır, gerçi pek öyle görünmüyorsun ama neyse.

Şimdi daha önce yazdıklarımı görmemiş veya söylediğimi anlamak istemeyen birisi kesin çıkar, "siz Fenerliler şöylesiniz böylesiniz" demeye başlar. O yüzden konuya yazdığım diğer mesajları kopyalayım da, şimdi söylediklerimin amacından saptırılmasının önüne geçeyim... :)

34 plaka araba yakılmış. İnsan bunlar böyle... Şimdi tek tek tespit et hepsini, itele hepsine maksimum cezayı şiddet yasasının öngördüğü. Bakma hiçbirinin gözünün yaşına, en yüksek ne kadar hapis cezası mümkünse o kadar kes, herkes rahatlasın. Bak bakalım maçası yiyormu başkalarının ondan sonra.

"Şiddet olaylarında kavga eden ve yaralanmaya neden olanlar: 3 yıldan 5 yıla kadar men ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası..." deniyor.

Yasalarda mümkün olan en yüksek hapis cezası ne kadarsa o kadar kesilsin. İddia ediyorum Seyrantepe'de Galatasaraylıların içinde Fenerbahçe formalı da görürüz, Saraçoğlu'nda Galatasaray formalı da. Höyt demeye cesaret edemez kimse.

Şu araba yakanlar en ağır hapis cezasına çarptırılıp, zararı sahibine ödenmezse yazıklar olsun bu ülkenin hukuk sistemine.

Hapis İlyas hapis. Araba yakanları sporda şiddet yasasından da değil, kundakçılıktan basacaksın cezayı 15 sene mi, 20 sene mi neyse. Kaba etleri çürüsün hapiste.

Aha statta yapılan tezahürata bak. "Ararım, sorarım, sorarım seni her yerde, ıssız gecelerde, Beşiktaş nerde?" Olayın özeti bu sanırım.

Ev sahibi de suçlu, kapıyı açık bırakmış ama hırsızlık hırsızlıktır. Taraftar grupları bence de temizlenmeli artık. Tribün liderlerinin rantı için insanlar birbirine düşman oluyor. İlk önce bedava biletin, tribün abiliğinin rantı bitirilsin, o zaman çözülür işler. Ama tiibün abileri düşmanlıktan beslendiği sürece düşmanlık pomplalamaya devam ederler ortalığa. Futbol terörünün sorumluları GFB'dir, UA'dır, Çarşı'dır, Texas'dır, Gecekondu'dur ve diğerleridir. Bunların varlık sebebi de renk aşkı filan değil tribün rantıdır. İçinde renk aşkıyla takım desteklediğini sanan düşük IQ'lu gençler de farkında olmadan tribün abilerine rant sağlayan insanlardır.

Tff iptal edildiğini onayladı..Yazıcı boşa kürek çeksin.

Ibrahim Yazici: "Bursa neden hükmen maglup olsun. Besiktas stada gelemiyorsa bunun sorumlusu neden Bursa olsun?"

İbrahim Yazici: "Bugun Bursaspor suclanamaz. Daha evvel yasanmis olan olaylar biliniyor. Zaten bu olanlar bekleniyordu"

İbrahim Yazici: "İstanbul'da Besiktas taraftari ilk macta o olaylari yapmasaydi bugun en iyi sekilde agirlanirlardi burada"

İbrahim Yazici: "Bu mac sadece tehir olur. İptal olup hükmen maglubiyetimiz sözkonusu bile olamaz. Emniyet zaafi var"

İbrahim Yazici: "Bugun Bursaspor ile alakali hicbirsey yok. Besiktas taraftari ile emniyet arasinda sürtüsmeler vardir"

İbrahim Yazici: "Olaylar buraya tirmaninca bundan sonra Bursaspor-Besiktas maclari herhalde seyircili oynanmaz. İhtimal vermiyorum"

İlk yarıdaki olaylar sonra Beşiktaş yönetiminin söylediklerinden en ufak farkı var mı bunların? Böyle yöneticiler olduğu sürece, imkan yok son bulmaz şiddet. Güler misin, ağlar mısın bu sözlere?

çocuk gibiler yemin ediyorum texas mış :S takımına zarar verir.. efendi olması lazımdı bursalıların ben sahsen bi fenerli görsem dahi her konuda şakalaşabilirim hiçte kinim olmaz hee sevmem o ayrı ama bu bursa beşiktaş olayı çok cocukca bursalılar düştüler diye bjklilerle düşman olacaklarına eski yöneticilerini futbolcularını dövsün işini son maça bırakan onlardır çünkü

Bursa 'da Beşiktaşla yarışarak kendini büyük göstermek için kasıyor biraz.

Bu bursasporluların da bir tarafı acayip kalktı.

Fikstürdeki tehlike!

Bursaspor-Beşiktaş maçı, yeşil beyazlı taraftarların Bursa sokaklarını savaş alanına çevirmesi ve güvenli bir ortamın sağlanamaması nedeniyle iptal edildi.

Maçın iptal edilmesi, Bursaspor-Beşiktaş maçının ileri bir tarihte de olsa oynanmaması ve maçla igili kararı TFF'nin vermesi anlamına geliyor.

Bu nedenle gelecek sezona kadar Bursaspor ve Beşiktaş arasında maç oynanmayacak.

Ancak futbolu bekleyen bir tehlike var.

O da fikstürde!

Bursaspor, gelecek hafta pazar günü saat 16.00'da İstanbul'da Kasımpaşa ile karşılaşacak. Bu da aksi yönde bir karar alınmazsa, Bursaspor taraftarlarının gelecek hafta İstanbul'a geleceği anlamına geliyor.

Şimdi merak edilen Bursasporlu taraftarların Kasımpaşa maçına gelmesine izin verilip verilmeyeceği...

Bolu ne zaman şampiyon olmuş la. :D

Bursa, Ankaragücü, Diyarbakır gibi takımlar amatöre kadar düşürülmeli.

Fikstürdeki tehlike!

Bursaspor-Beşiktaş maçı, yeşil beyazlı taraftarların Bursa sokaklarını savaş alanına çevirmesi ve güvenli bir ortamın sağlanamaması nedeniyle iptal edildi.

Maçın iptal edilmesi, Bursaspor-Beşiktaş maçının ileri bir tarihte de olsa oynanmaması ve maçla igili kararı TFF'nin vermesi anlamına geliyor.

Bu nedenle gelecek sezona kadar Bursaspor ve Beşiktaş arasında maç oynanmayacak.

Ancak futbolu bekleyen bir tehlike var.

O da fikstürde!

Bursaspor, gelecek hafta pazar günü saat 16.00'da İstanbul'da Kasımpaşa ile karşılaşacak. Bu da aksi yönde bir karar alınmazsa, Bursaspor taraftarlarının gelecek hafta İstanbul'a geleceği anlamına geliyor.

Şimdi merak edilen Bursasporlu taraftarların Kasımpaşa maçına gelmesine izin verilip verilmeyeceği...

Yürüyerek 15 dakika inönü stadı

news_manset_resim_w0_glr.jpg

20110507.195829_BRS515_1572084.jpg

20110507.200026_BRS516_1572085.jpg

20110507.200046_BRS517_1572086.jpg

20110507.200105_BRS518_1572087.jpg

20110507.200244_BRS520_1572089.jpg

20110507.200429_BRS522_1572091.jpg

20110507.200828_BRS525_1572094.jpg

20110507.201118_BRS526_1572096.jpg

20110507.202306_BRS531_1572101.jpg

20110507.202418_BRS534_1572104.jpg

20110507.202437_BRS535_1572105.jpg

20110507.202500_BRS536_1572106.jpg

20110507.202639_BRS541_1572111.jpg

20110507.202718_BRS543_1572113.jpg

bursa taraftarı neden diyarbakıra gitmedi? ;););););)

Bu resimler üzerine bişeyler yazardım ama bir daha foruma giremezdim heralde.

Geri
Üst Alt