Cafercan geri dönsün

Cevap: Cafercan geri dönsün

Yaser ile Uğur'u karşılaştırma bence. Yaser çok çok farklı bir oyuncu. Bu yüzden takımda duruyor. Bir kere takımdaki en iyi hava hakimiyeti olan santrafor. O boyuna rağmen çok iyi zamanlaması ve zıplama kabiliyeti var. Uğur daha bir supporter santrafor. Topu süren, kanatlara kaçan bir yapıda. Baros gittiğinde gönül rahatlığı ile Uğur oraya koyulabilir. Ayrıca Yaser 2-3 senedir sürekli çekişmenin olduğu yerde. Yarışmacı bir organizasyonda oynamak ile direkt Paf takımdan yükselmek arasında çok fazla fark var. Bu yüzden pişmek lafını böyle anlamanız gerekir bana göre.

Ferdi ise bana göre sol taraf için fena olmayan bir tercih. Kupa maçlarında ben beğendim. Rotasyonda kullanılabilecek bir oyuncu. Serkan'da kupa maçlarında çok iyiydi. Fakat oranın adamı Uğur. Muhtemelen sene sonu yollanır Sabri. Uğur ve Serkan orayı kapatacaktır.

Ayrıca değeri bilinmeyen değil değerini bildiremeyen oyuncu olur. Arda takır takır formayı kaptı. Uğur ve Sabri de öyle. Yeni yeni Aydın geliyor. Bütün bu adamların torpili yoktu herhalde?

Cafercan yetenek olarak en az Arda evet. Fakat süreklilik bakımından maalesef o beğenilmeyen Mehmet Güven kadar olamıyor. Bu kadar sene geçmesine rağmen düzeltmiyorsa bu huyunu, kuvvetlendirmiyorsa kendini bana göre futbolu sevmiyordur veya psikolojik bir problemi vardır.

Hocam, Yaser & Ferdi ve Serkan için tam anlamıyla zıt düşünüyoruz.

Yaser bence nasıl bir adam biliyor musun, hava hakimiyetini bir kenara bırakırsak Kayseri deki Agahowa tarzında. Peki benzerliği ne? İkisi de hızlı ama topla da bir o kadar kontrolsüz. Yani süreti ve aynı zamanda topu ileri taşımayı birlikte becerebilecek bir adam değil, bunlar ciddi eksiklikler bu nedenle bu tür adamlar ciddi anlamda gol vuruşu sıkıntısı çekerler. Bu eksiklikleri var iken hava toplarına olan hakimiyeti bence pek bir şey ifade etmiyor.

Ferdi, teknik ama çok zoyıf bir oyuncu. Fizik olarak güçlenmesi çok zor, bu yapıda da bu derece üst sıralara oynayan bir takımda şans bulması imkansız gibi.

Serkan ı çok dikkatli izledim, çok durarak oynuyor. Bir oyuncunun fizik gücü iyi olmaaybilir, uzun zamandır oynamamıştır ama bazı temel futbol unsurları vardır yerine getirdiği. Özellikle de kanat adamı ise çizgi de top sürer, adam geçmeye çalışır, kale çizgisine doğru inerek içeri top keser, gelin görün ki bunları Serkan da görmek kolay değil ne yazık ki. Pek şans vermiyorum.

Bu oyuncular için gözlemim bu, umarım yanılan ben olurum ama bu konuda pek yanılmam, genelde gözlemlerim tutar.

Uğur Erdoğan , evet supporter bir oyuncu katılıyorum ama ileride şans bulur mu ya da o şans verilir mi, sanmamakla berabere zaman içerisinde göreceğiz. Ama şu anda Yasr in yerinde O'nun olmasını tercih ederdim, çünkü Yaser e göre çok daha fazla gelişim gösterecek bir yeteneği i var.

Cafercan konusunda ki endişelerinize katılıyorum ama benim burada asıl vurgulamak istediğim takımın bünyesine kattığı genç oyuncular bunlardan daha kaliteli adamlar değil, o zaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hikayesine dönüyor olay. Yani genç oyuncuları pişsin diye gönderiyorsun, adam 1-2-3 yıl derken takım takım geziyor ve bir gelişim içerisinde olduğu görülüyor fakat sen gidip bunlardan daha kaliteli olmayan adamlara şans tanıyorsun ve üstüne para veriyorsun ki bunların bazılar takıma alınırken ilk 11 de olamayacakları zaten öngörülüyor.

Bence Galatasaray ın Altyapısı bahsedildiği kadar verimli değil, bir abartı var ortada çünkü sayısal veriler bunu gösteriyor. Altyapı kökenli düzenli forma giyen oyuncu sayısı yalnızca 3: Arda, Uğur ve Sabri. Mehmet Güven, Aydın, Murat Akça ve Semih için 2-3 sene sonra neler yazacağımız belli değil o nendele bu oyuncuları katamıyorum.

Hocam, Yaser & Ferdi ve Serkan için tam anlamıyla zıt düşünüyoruz.

Yaser bence nasıl bir adam biliyor musun, hava hakimiyetini bir kenara bırakırsak Kayseri deki Agahowa tarzında. Peki benzerliği ne? İkisi de hızlı ama topla da bir o kadar kontrolsüz. Yani süreti ve aynı zamanda topu ileri taşımayı birlikte becerebilecek bir adam değil, bunlar ciddi eksiklikler bu nedenle bu tür adamlar ciddi anlamda gol vuruşu sıkıntısı çekerler. Bu eksiklikleri var iken hava toplarına olan hakimiyeti bence pek bir şey ifade etmiyor.

Ferdi, teknik ama çok zoyıf bir oyuncu. Fizik olarak güçlenmesi çok zor, bu yapıda da bu derece üst sıralara oynayan bir takımda şans bulması imkansız gibi.

Serkan ı çok dikkatli izledim, çok durarak oynuyor. Bir oyuncunun fizik gücü iyi olmaaybilir, uzun zamandır oynamamıştır ama bazı temel futbol unsurları vardır yerine getirdiği. Özellikle de kkanat adamı ise çizgi de top sürer, adam geçmeye çalışır, kale çizgisine doğru inerek içeri top keser, gelin görün ki bunları Serkan da görmek kolay değil ne yazık ki. Pek şans vermiyorum.

Bu oyuncular için gözlemim bu, umarım yanılan ben olurum ama bu konuda pek yanılmam, genelde gözlemlerim tutar.

Uğur Erdoğan , evet supporter bir oyuncu katılıyorum ama ileride şans bulur mu ya da o şans verilir mi, sanmamakla berabere zaman içerisinde göreceğiz. Ama şu anda Yasr in yerinde O'nun olmasını tercih ederdim, çünkü Yaser e göre çok daha fazla gelişim gösterecek bir yeteneği i var.

Cafercan konusunda ki endişelerinize katılıyorum ama benim burada asıl vurgulamak istediğim takımın bünyesine kattığı genç oyuncular bunlardan daha kaliteli adamlar değil, o zaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hikayesine dönüyor olay. Yani genç oyuncuları pişsin diye gönderiyorsun, adam 1-2-3 yıl derken takım takım geziyor ve bir gelişim içerisinde olduğu dörüşüyor fakat sen gidip bunlardan daha kaliteli olmayan adamlara şans tanıyorsun ve üstüne para veriyorsun ki bunların bazılar takıma alınırken ilk 11 de olamayacakları zaten öngörülüyor.

Bence Galatasaray ın Altyapısı bahsedildiği kadar verimli değil, bir abartı var ortada çünkü sayısal veriler bunu gösteriyor. Altyapı kökenli düzenli forma giyen oyuncu sayısı yalnızca 3: Arda, Uğur ve Sabri. Mehmet Güven, Aydın, Murat Akça ve Semih için 2-3 sene sonra neler yazacağımız belli değil o nendele bu oyuncuları katamıyorum.

Sürekli şampiyonluğa oynayan bir takım için 3 rakamı gayet iyidir. Bu yüzden abartı değil. Ayrıca sadece altyapımıza Galatasaray olarak bakma. Bugün TSL'de ve Bank Asya liginde bir çok altyapımızdan çıkma oyuncu oynuyor. Türk futboluna hizmettir bir yerde.

Elbette ki alınan oyuncular ile yetişen oyuncular arasında bazen yetenek olarak farklılık olabilir. Fakat sorun şudur ki gelenler bir şekilde kendini ispatlamıştır. Mesela Ferdi diyelim;

Ajax'ın altyapısından diploması var. Bu bile potansiyelini gösteriyor. Tutar tutmaz ayrı konu. Mesela Yaser, iyi bir altyapı düzeni olan Beşiktaş'tan diplomalı. Bunun yanında Kartalspor'da İskender ile birlikte yakaladığı performansıyla çok konuşuldu zaten. Partneri şimdi Abdullah Avcı'nın yanında bu arada. Bu devre ondan çok şey bekliyorum.

Serkan ise daha önce izlemediğim fakat alındığına göre belli bir performans, belli bir potansiyel göstermiş olduğunu düşündüğüm bir oyuncu. Benim izlediğim maçlarda sağbek görevlerini çok iyi yaptı. Sabri kadar ofansif değil evet ama Sabri'den kat be kat daha iyi defansif bir yapıya sahip.

Yine uzadı konu. Sonuç olarak gelen ile çıkan arasında bir ince perde var. İşte o ince perde kendini kanıtlamak. Mesela Cem Sultan. Yeteneğiyle kendini öyle bir ispatladı ki yanılmıyorsam en genç profesyonel sözleşme imzalanan futbolcu oldu Galatasaray'da. İşte bu gibi ispatlar çok önemli gençler için. Uğur, Cafercan, Cihan Can vs. vs. gibilerin bir çoğu Galatasaray'da oynamayacak. Zaten hepsinin oynaması mümkün değil. Ama kendini ispatlayan takır takır formasını alacak. Sorun yetenek değil aslında. İspat edecek kendini. Arda nasıl bize karşı oynadığı maçta asist yaptıysa, Aydın nasıl geçen sene ağlattıysa bizim sol kanadımızı, diğerleride kendini ispat edecek. Galatasaray'a karşı oynarken ispat etmesi de gerekmez ki Uğur örneği var. Kayserispor'da oynadı. Geldi direkt formayı kaptı.

Böyle işte.:)

Yaser, Ferdi ve Serkan ı yarım dönem takip edip hakkında rapor tutsam kesinlikle trasfer edilmelerini istemezdim. Bunlardan kat be kat iyileri PAF takımdan bulurusun, bu kadar net.

3 rakamı bence yeterli değil. Şampiyonluğa oynayan takım diyoruz da Barça da bu sene ilk yarı boyunca alt yapı kökenli oyuncuların toplam aldığı süre dğer oyunculardan fazla idi. Ya da Ajax ın yıllarca elde ettiği başarılar a dönersek temelinde alt yapı var ki bugün bu seviyelere düşmelerinde klasik ajax yapısından sıyrılıp daha çok tüketen bir takım haline gelmelerinin payı fazla. Şimdi Van Baten le geçmişteki yapıya doğru sürüklenme var.

Galatasaray için 3 yeterli değil, olmamalı. Çok daha fazla oyuncu çıkabilir eğer üst yapıya çıkarma konusunda gerekli hassasiyet gösterilir ise. Hocam bu sadece GS nin değil türk futbolunun hastalığı zaten. Senin 17 yaş altı takımın avrupa şampiyonu oluyor, dünya 4. oluyor ama bu adamlar A takımlarda forma şansı bulamıyor. Burada hep oyuncuların çıkıp kendilerini insanların gözlerine sokarcasına ispatlamaları bekleniyor ki bence ana hata burada. Futbolumuzdaki klasik hastalık GS de de var. O nedenle bu 3 çok daha fazla olabilirdi ki fenerbahçe de bile bu sayı 2 şu anda. aradaki fark sadece 1 yani ve son 7-8 yıllık GS sürecine bakılır ise sayabileceğin alt yapı kökenli oyuncu sayısı da çok az. Benim aklıma son dönemdeki oyuncular dışında kimse gelmiyor, yani bu bir gelenek haline de gelebilmiş değil sanılanın aksine.

Üst yapıya oyuncu çıkarma anlamında gen oyuncuların elbette eksiklikleri var ama hatanın fazlası kulüplerin gençlere yaklaşım aşamasında. Git kendini ıspatla ve gel deniyor. Bir çok oyuncu gittiği takımda forma şansı bile bulamıyor çünkü gittiği takımın yapısı, ligdeki durumu, hocasınınvizyonu gibi bir çok mesele var olayı etkileyen.

Özetle genç oyuncuların bünyeye katılması, takip edilmesi gibi konularda ciddi sıkıntılar var ve şu anda GS de forma giyen oyuncu sayısının yalnızca 3 olması da bunun net göstergesi.

Şöyle düşün;

11 kişi sahaya çıkıyor takımlar. 6 yabancı. 5 tane yerli. 3'ü altyapı. Neresi kötü ki bunun? Bunun dışında yedek bekleyen Mehmet Güven, Aydın, Semih gibi oyuncular var. Bence 3 rakamı gayet iyi.

Cafercan 15 yasinda professoynel oldu, aynen Cem Sultan ve Tugay Kerimoglu gibi.

Ona bakarsaniz, I.Parlak Kayserispordayken, Özgürcanin yedegidi.

Cem Sultan'la Cafercan'i karsilastirmak sacmalik olur. Cem Sultan'in bütün basarilari, Cafercan'inkilerin yarisi kadar bile degil.

Cafercan'in eksik olan yönu fizik durumu. Bunu kendiside biliyor.

Yusuf artık gerçeği söyle sen cafercansın kod adında yusuf..:D

Burada yorum yapan arkadaşlar,kaç kere izlediler acaba Cafercan'ın 90 dk. maçını.O oynasın bu oynasın demek kolay tabi.İyi oyuncu kendini belli ediyor zaten.Misal Arda,Aydın,Semih vs. Birazda seçicilere saygı duysak keşke... (izleyipte yorum yapanlara saygım sonsuz ama....)

Hİç izlemedim ama Ümit'ten iyidir.

Cafercan, Özgürcan, Oğuz, Zafer, Uğur,Arda ve niceleri bunlar aynı jenerasyon çocuklar, hepsi yaş gruplarının en iyileri ki GS Akademisine girebilmişler. Ben size bir şey söyleyeyim, hani bazı futbolcular vardır Anadolu takımlarında yıldız olurlarda İstanbula gelince büyük takımlarda tutunamazlar işte bizim paf oyuncuları için durum tam tersi yani bunları pişsinler diye kiralık gönderiyorlar ama pişmek için GS A takımından daha iyi bir yer olabilir mi? Bu çocuklar 12- 13 yaşlarından beri GS kültürü ve anlayışıyla oynuyorlar, herbiri 70-80 milli maç oynamış (genç) ama Anadoluya yolladığın zaman adapte olamıyorlar, iddia ediyorum yukarıda saydığım tüm isimler GS ye geri döndüklerinde ilk maçlarında patlama yapacaklar ve kendilerini bulacaklar, Arda nın manisadaki, uğurun kayserideki performanları GS deki performanlarının 10 da 1 i bile değil, 4 gözle bekliyorum hepsini..

Cafercan 15 yasinda professoynel oldu, aynen Cem Sultan ve Tugay Kerimoglu gibi.

Ona bakarsaniz, I.Parlak Kayserispordayken, Özgürcanin yedegidi.

Cem Sultan'la Cafercan'i karsilastirmak sacmalik olur. Cem Sultan'in bütün basarilari, Cafercan'inkilerin yarisi kadar bile degil.

Cafercan'in eksik olan yönu fizik durumu. Bunu kendiside biliyor.

Yapma allah askina Cem Sultan'nin DSGL'de kac macta kac gol attigini biliyormusun sen? Cem Sultan cok farkli bi yetenektir potansiyeli Turkiye'nin gelmis gecmis en buyuk oyuncusu olucak kadar buyuk... da gecen sene 18 macgta 33 gol atmisti...

Bu sene 7 aylik suren bi sakatlik gecirdi paf'da daha yeni oynamaya basladi....

Cafercan çok durarak top oynuyor Galatasaray da oynaması için daha çok çalışması gerek.

Cem Sultan ne yapmis da Cafercan soyle boyle diyenler umarim bugunku PAF macini izlemislerdir su Cem Sultan'a bakip 17 yasinda oldugunu hatirlayip Turkiye de boyle bi yetenek var mi diye sorun kendinize... Ayrica daha once dedigim gibi Cem 7 ay sakatliktan yeni cikti daha gecen hafta ilk defa ilk onbirde baslamisti ofsayt dan muthis bi kafa golu sayilmamisti ama bu hafta o meshur hattricklerinden birini yapti 2. yariyi en az 15-20 ile bitirmezse sasarim PAF takimini tek basina sampiyon yapar... Ha bi de Cem 187 cm muthis bi fizik var kuvvetli ayni zamanda teknik ve zeki, kendine guvenen bi oyuncu...

Cafercan'dan ümidimi kestim. Cem'i çok merak ediyorum ben.

Özgürcan gelsin.Bkz. bugün 2 gol birden attı.

Yeniden konuyu gündeme getiriyorum.

Özgürcan ve Cafercan geri gelmeli.

Cafercan Galatasaray'da oynayamaz.

Özgürcan kendini ispatladı, bu sezon kadroda olmalı ve olacakta bence..

Allah korusun ne geri dönmesi adam ikinci ligde oynuyor hayır Arda gibi çıkış yaptıda mı gönderildi takımdan hiçbir gelişme göstermedi paf takımda oynadığı maçlarıda izledim hiç beğenmedim diğer çocukların fiziklerini küçük olmasından yararlanıp öyle gol atabiliyordu paf takımında da.

Yusuf için gelsin şu Cafercan. :D

Geri
Üst Alt