Cevap: Çağlar 'Birinci'
Bu sezon hakan göbekte düşünülecek çağlar ise bekte. Ben defalarca canlı izledim kendisini, izlediğim en iyi bek diyebilirim size, emin olun gelince bu yazılarımı hatırlatacağım
Bu nasıl iş şimdi? Hakan kim ki stoper oynayacak? Savunma yol geçen hanına döner. İki tane ağır elemanla savunma hattı oluşturulmaz. Belki dikkatli izlemediniz ama son maçlarda neill hakan ikilisi çok fazla pozisyon verdi.Özellikle de karşı karşıya pozisyonlar. (Bursa,ist bel.,gençlerbirliği,antalya).
Aslında şaşırmam böyle bir karara çünkü GS'de kadro anlık,günlük performanslara,2-3 kişinin lafına bakıyor, birisi çıkıp "hakan stoper oynar canııım" demesiyle kadro kurulur oldu.Bunlar geçmiş senelerde de yaşandı. Uçarın futbolcu olduğunun sanılması , "aykut 1.kaleci olsun" mevzusu,2 senedir serveeeet serveeett diye yapılan tezahüratlar, bunların hepsi futbolun yalanlarının medyanın gazıyla doğruymuş gibi gösterilmesinden başka bişey
değil.
Umarım bu seneki ruhsuz modasındaki mesaj doğru alınmıştır da takıma teknik taktik yoksunu sadece mücadele için alınan 50 adam doldurmazlar.
Not: Sezgin'in aldığı hangi adamdan hayır geldi ki. Yok çağlar yok batdal.Açıkça izlemeden karar verilmesine karşıyım. Bi de koca GS klübünde çağlar sol bek için 1. tercih olur mu? İşte sıradanlaşma burda başlıyor. Bek gibi bir pozisyon hala idareten giderilmeye çalışılıyor. (serkan,uğur,volkan,cihan,orhan,ferhat,çağlar) ya arkadaş şu bek pozisyonuna gidin yabancı alın. Çünkü bek bizim sistemimizde çok önemli, defansta kademeye girebilecek, hücumda verkaçlara girip orta yapabilecek,süratli,pas yüzdesi iyi olan beklere ihtiyaç varken vasat altı adamlala ilgilendiğimize inanamıyorum.
Rijkkaard'ı bana hiç anlatmayın. Bu adam ve yönetim gelecek seneye kesin gider. Total futbol masalları ile koca sezon taraftarı uyutan bi adam nasıl barış,topal,sarp gibi oyuncuları onaylar? Bu adam GS'ye 1 eylülde mi geldi eksik belli idi,ihtiyaç belli idi. Sonra çıktı 9 ay sonra "aaa bu kadro kalitesiz" diye yakınmaya başladı. Çok mu zordu şimdi yapmayı düşündüğü revizyonu, 1 sezon önce yapmak. Bunun için mi bu adama yıllık 5 milyon gibi bir ücret ödeniyor? Nerde plan,program? Nerde vizyon? "Yok havasına,suyuna alışamadı" bahaneleri kimse üretmesin. Bu adam profosyonel ise ,yıllık 5 milyon euro ücret alıyorsa "Ligi bu sene öğrendi ,bidaha ki seneye daha iyi olacak" laflarını asla kabul etmiyorum. Ya bize ne antalya,sivas,bursa ne oynamış? Sen önce bir sistemi oturttur, paslaşmaya dayalı sistem ve oyuncular kur. Ondan sonra rakibin analizi kalsın. 4 sene üst üste şampiyon olduğumuz dönemde ,terim çok mu rakipleri analiz ediyordu? Taktik belli idi, "çıkın baaam baam basın" taktiği. Bu taktik işleri üst düzey CL arenasında yapılır.TSL'de değil. Bu aynen yürümesini bilmeden koşmaya benziyor. Pas atmasını bilmeden total futbol hikayeleri.