Çalıştığınız İş Yerinden Memnun musunuz?

Eh yani işte.

Çalışmayı sevmiyorum kim sever ki zaten. Hayata bir kere geliyoruz, yaşamımızın büyük kısmını çalışarak harcıyoruz. 40-50 sene çalış dur sonra pilin bitince enerjin tükenince 10-20 sene geri kalan hayatını yaşa ve sonra öbür tarafa git.

Yeni mezun olduğum icin mi bilmiyorum ama cok stresli geçiyor, bazen yapamayacagim isler gelince elim ayagim titriyor. Acigi kapatip bu stresi üzerimden atmak icin aksamlari da calisiyorum ama stres gecmiyor, yapamayacagim is gelecek endisesiyle uyuyorum 2-3 aydir.
Bu düsünce ne zaman gecer acab
Sektör yazilim sektörü
Aynısı bana da olmuştu sonra yerini memnuniyetsizlik, isteksizlik, asabiyet falan aldı. Onun için takma salla, insan çalıştıkça tecrübeleniyor yapamam dediği işlere bile çözüm buluyor, sonra bi bakıyorsun işin pçi olmuşsun o yüzden takma

Is yeri ne ki ya hayatimdan memnunmuyum diye sor

Yeni mezun olduğum icin mi bilmiyorum ama cok stresli geçiyor, bazen yapamayacagim isler gelince elim ayagim titriyor. Acigi kapatip bu stresi üzerimden atmak icin aksamlari da calisiyorum ama stres gecmiyor, yapamayacagim is gelecek endisesiyle uyuyorum 2-3 aydir.
Sektör yazilim sektörü
Allah kolaylık versin. Yapamayacağın işi sana verdiklerinde tereddütlerim ustlerin herkimse ona açık açık anlatirsin. Ortak bir çözümle işi halledersiniz. Fazlada kafayı bozma sağlığından olursun.

Sektör yazilim sektörü
Buna "Impostor Sendromu" yani sahtekarlık sendromu gibi bişey deniliyor. Kişi kendinde işi yapabilecegi kabiliyetinin olmadığını, ama bir şekilde işe alındığını düşünüyor. Özellikle yazılım sektöründe var bu olay. Gayet normal birşey. Tecrübe kazandıkça düzelecektir ve her türlü problemi çözebilir hale geleceksin. Tabi sana tek başına çok komplike bir sistem yapmanı soylemeyeceklerini farz ediyoruz. Öyle birşey olursa zaten direk istifanı ver. Bunu nerden mi biliyorum? Kendim de yazılım mühendisiyim.

Son düzenleme:
Bu ülkede kimse sevdiği işi yapmadığı için çalıştığı işyerinden de mutlu olmuyor çocukları daha küçükken ilgi alanlarına yönlendirmek yerine çok para getiren ve kolay iş bulunan alanlara yönlendiriyorlar bir de sabah 8 akşam 6 toplam 10 saatini işyerinde geçirmeye mecbur olunca bir arkadaşın dediği gibi modern kölelik en güzeli serbest meslek iş saatlerini kendin belirleyeceksin kendi işin olacak patronu sen olacaksın

Her yerde olan işgüzar ve yalaka olan bir kaç kişi harici ben de memnunum. Eğlenceli ve kültürel etkinlikler ile dolu bir işim var çok şükür.

Lokantacılık amele işi kesinlikle açmaya kalkmayın

IMG_20210911_111456.webp

Genel anlamda işyerimden ve işimden memnunum. 9 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum.

Benim tek sorunum ofisteki “çalışma arkadaşlarımın” karaktersiz olmaları. Onun dışında diğer departman ve insanlarla ciddi bir sorunum yok şükür.

Aslında geçen seneye kadar emeğime karşılık verilen ücretten de pek memnun değildim ama son sene %44’lük zam alınca yüzüm güldü

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sektör yazilim sektörü
Blanchard diye bir firmanın çok boyutlu liderlik eğitimi var. Buna göre çalışanları 4 gruba ayırıyor. Bu senin söylediklerin tam olarak G1 seviyesi bir çalışan şikayetleri.

Hiç endişenelecek bir durum yok. Herkes aynı süreci yaşar. Ama önemli olan yöneticinin seni doğru yönlendirmesi. Bu seviyede sana ne istediğini, ne zaman istediğini, vs tüm bilgileri net vermeli, yönlendirmelerini doğru yapmalı, battığını gördüğü zaman tutup çıkarmalı.

Bu tarz davranmıyorsa onu sen de yönelndirebilirsin. Yani bir iş verdi askerlikteki emir tekrarı gibi sor, ne zamana kadar tamamlayım de, çok kısa süre verirse ilave süre iste vs.

biz memurken müstafi süresini bekliyorduk da

özelde beklemezse tazminat mı alamıyor?
Kendi istifa ettiyse ve haklı fesih sebebi yoksa (askerlik, sağık, mobbing vb.) kıdem tazminatını zaten alamaz da, eğer iftifadan sonra ihbar süresini tamamlamazsa bir de şirketine ihbar tazminatı ödemek zorunda kalır. Bu çalıştığı süreye göre 15 günlük maaştan 2 aylık maaşa kadar değişebilir.

Geri
Üst Alt