Çalıştığınız İş Yerinden Memnun musunuz?

Kendi istifa ettiyse ve haklı fesih sebebi yoksa (askerlik, sağık, mobbing vb.) kıdem tazminatını zaten alamaz da, eğer iftifadan sonra ihbar süresini tamamlamazsa bir de şirketine ihbar tazminatı ödemek zorunda kalır. Bu çalıştığı süreye göre 15 günlük maaştan 2 aylık maaşa kadar değişebilir.

Ihbar süresi de o isyerinde calisilan yıla gore degisiyor. Orneğin ben de bu sure 2,5 ay olarak belirlenmisti. Allahtan bir sonraki firmam cok acil ihtiyac duydugundan bu tazminati benim adıma ödeyip bonservisimi almisti.

Daha önceden 3.5 yıl çalıştığım özel hastaneden de istifa ettim. Önce yönetime ve insan kaynakları müdürüne sordum, 2 ay önceden haber vermem gerektiğini söylediler. Yerime de birini bulmamı istediler. Bir arkadaşım iş arıyordu Allah’tan. 1 ay sonra ayrıldım.

Daha önceden 3.5 yıl çalıştığım özel hastaneden de istifa ettim. Önce yönetime ve insan kaynakları müdürüne sordum, 2 ay önceden haber vermem gerektiğini söylediler. Yerime de birini bulmamı istediler. Bir arkadaşım iş arıyordu Allah’tan. 1 ay sonra ayrıldım.

Daha once hic bu kadar sacma birsey duymamistim renkdas. Kendi yerine adam bul ne demek ya. Herhalde o hastanede Insan Kaynaklari'da hasta muayene ediyordu.

Daha once hic bu kadar sacma birsey duymamistim renkdas. Kendi yerine adam bul ne demek ya. Herhalde o hastanede Insan Kaynaklari'da hasta muayene ediyordu herhalde.
1 aylık ciro çok önemli özel hastanelerin dönmesi açısından. Tabi biz köle durumuna düşüyoruz. Özelde ile başlarken sözleşmeyi iyice okumak lazım.

1 aylık ciro çok önemli özel hastanelerin dönmesi açısından. Tabi biz köle durumuna düşüyoruz. Özelde ile başlarken sözleşmeyi iyice okumak lazım.
Renkdas zaten milleti yeterince soymuyorlar mı da 1 aylik cironun pesine dusuyorlar. Sözüm meclisten disari ama bu tarz isletmelerin temel amaci tedavi değil insanları söğüşlemek. Hatta bazilarinin bir donem AVM'ler gibi kara para aklama islemi icin acildigindan bile supheleniyorum.

11 yıldır aynı şirkette çalışıyorum. İyi ki bu şirkete girmişim diyorum. Patron her türlü sıkıntı da yanımızda elini hiç eksik etmiyor. Hastası ameliyatı olana bile maddi manevi destek oluyor. Maaş zamları hep uydurma enflasyonun üstünden veriyor. Maaş +prim üzerinden sigortanı ödüyor, vergi dilimine girdiğimiz aylarda kendi karşılıyor. Primi yüksekten ödediği için Covid olduğum 20 günlük raporda SGK’dan ciddi maaş aldım. İstediği tek şey malıma sahip çık bir sıkıntın varsa kötü işlere girme kapımı çal.

Yeni mezun olduğum icin mi bilmiyorum ama cok stresli geçiyor, bazen yapamayacagim isler gelince elim ayagim titriyor. Acigi kapatip bu stresi üzerimden atmak icin aksamlari da calisiyorum ama stres gecmiyor, yapamayacagim is gelecek endisesiyle uyuyorum 2-3 aydir.
Bu düsünce ne zaman gecer acab
Sektör yazilim sektörü
Aynı sektördeyiz. Başlarda bana da oluyordu. Patron projelere görevlendirirken ne bok yicez aha şimdi patladık diye diye geçti başlangıç. Hala daha arada büyük projelerde olmuyor değil ama öğrendikçe kendine güvenin geliyor. Bilmeyebilirsin, yapamaya da bilirsin ama çabalamak senin elinde. Denediğini gösterdiğinde karşı taraf anlıyor zaten.

Zevk aldığın işi yapmazsan kölelikten farkı yok. Ben sevdiğim bir mesleği yaptığım için boş zamanlarımda bile işimle ilgili şeylerle vakit harcıyorum. Para maalesef bizim ülkede birinci planda olduğu, iş seçenekleri az olduğu, insanlar yeterince eğitim alamadığı ve sevmediği mesleklere yönelmek zorunda kaldığı için çalışmak zulüm geliyor.

Valla Türkiye de şu şartlarda işinden, aldığı maaştan, geçirdiği tatilden, kısmen büyükşehirlerde oturduğu evden, çevresindeki insanlardan, amirinden/patronundan, altındaki arabasından, alım gücünden, yapılan siyasetten, anlatılan dinden memnun olan rahatsız olmayan varsa helal olsun der ellerinden öperim
Bende anlamadim buradaki arkadaşlar ya yurtdisinda yaşiyor yada şansli kesimden.

Renkdas zaten milleti yeterince soymuyorlar mı da 1 aylik cironun pesine dusuyorlar. Sözüm meclisten disari ama bu tarz isletmelerin temel amaci tedavi değil insanları söğüşlemek. Hatta bazilarinin bir donem AVM'ler gibi kara para aklama islemi icin acildigindan bile supheleniyorum.
Söğüşlemezse döndüremezler çarkı. Küçük işletmelerdr 3-5 gün kapalı kalmak bile büyük zarara uğratıyor

Ihbar süresi de o isyerinde calisilan yıla gore degisiyor. Orneğin ben de bu sure 2,5 ay olarak belirlenmisti. Allahtan bir sonraki firmam cok acil ihtiyac duydugundan bu tazminati benim adıma ödeyip bonservisimi almisti.
Eee ben de onu dedim işte. "Bu çalıştığı süreye göre 15 günlük maaştan 2 aylık maaşa kadar değişebilir." Bu cümle de onu anlattım zaten.

Ama 2,5 ay ihbar süresi olmaz. Maksimum 8 hafta yani 2 aydır.

Yeni mezun olduğum icin mi bilmiyorum ama cok stresli geçiyor, bazen yapamayacagim isler gelince elim ayagim titriyor. Acigi kapatip bu stresi üzerimden atmak icin aksamlari da calisiyorum ama stres gecmiyor, yapamayacagim is gelecek endisesiyle uyuyorum 2-3 aydir.
Bu düsünce ne zaman gecer acab
Sektör yazilim sektörü

Kendine haksızlık edip sağlığını etkileme. Mücadeleye devam et zoru hemen başarırım, imkansız biraz zaman alır aşamasına bence gelirsin.

Ayrıca bu işte yıllarca gördüğüm en önemli problem sen işini yaparsın, daha sonra işini yapamayan, dalga geçen operasyon, halka ilişkiler v.s. bölümler yüzünden işler kötüye gidince enerjin daha kötü bozulabilir, başarısızlığın faturasını hedef gösterip diğer bölümlere yıkmaya çalışırlar. Bunlara çok dikkat etmen gerek.

O tip bölümlerde liyakattan çok torpil, tanıdık veya tavsiye ile gelenler, dış görünümünden dolayı (prezantabl) işle alakası olmayan kişileri özellikle bulurlar. Artık nasıl beceriyorlarsa.

"Yapılan işlerde konuşulana güvenme, işleri mail üzerinden yazılı yürüt, her mail de ilgili birimlerin sorumlularına da CC yap, o zaman kimse sana fatura kesemez."

Eee ben de onu dedim işte. "Bu çalıştığı süreye göre 15 günlük maaştan 2 aylık maaşa kadar değişebilir." Bu cümle de onu anlattım zaten.

Ama 2,5 ay ihbar süresi olmaz. Maksimum 8 hafta yani 2 aydır.

Benim zamanimda bu süre verilebiliyordu renktas. Ayrica senin paylasimina katki olmasi acisindan yazdim, itiraz anlaminda degil.

Evet memnunum ancak 1 bucuk yıldır evden çalışıyorum

Yeni yeni ofise dönme muhabbetleri çıktı. İşler evden de yürüyorken illa ofise gitmenin mantığını çözemiyorum.

Geri alışmak çooook çok zor opacwl

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt