Camiadan Duyumlar

hayır favorim demiyorum yazıyı okumazsanız göremezsiniz. diyorum ki mustafa başkan en azından şampiyon olamasa bile tam bir dönem hak ediyor. duygun yarsuvattan sonra dursun özbek henüz aday değilken adnan öztürk favorim idi diyorum ama aday çıkmaması sonraki 2 seçimde de yanlış oldu. zaten şampiyon olursak kesin mustafa başkan seçilir adnan öztürk de zaten aday çıkmaz en fazla ahmet özdoğan aday olur dedim. hürmetler...
Rivadan kaynaklanan ilk gelirlerle faiz yükünden ne derece kurtulduk? Florya ihalesinden sonra finansal tablo hangi durumda olacak?

Yanlis anlama ama bunu sadece finansal konulardan anliyorsan cevaplarsan sevinirim. Bos beles yorumlayan cok kisi var sosyal medyada. Önüne gelen finans uzmani olmus.

Uefa ile ilgili konularda bu islerden anladigi düsünülen Sinan baska bir sey diyor, sen baska bir sey, anlamadim gitti.

Ben acikcasi Sinan'in öyle herkes tarafindan bilinenler disinda bir bilgiye sahip oldugunu sanmiyorum.

Kadıköy'de Fener'i yenmemiz bu kadar etkiler mi yani gerçekten?

evet bilinçaltında fener kongre üyeleri kadıköyde bizim galip gelmemizi kendilerinin avrupa şampiyonu olarak görmelerine neden oluyor. bizim anlamadığımız nokta şu biz avrupa şampiyonu olduğundan beri kadıköyde galip gelemiyoruz onlar bunu kendilerini tatmin aracı olarak görüyorlar. maalesef irrasyonel ama hakikat bu:)

Rivadan kaynaklanan ilk gelirlerle faiz yükünden ne derece kurtulduk? Florya ihalesinden sonra finansal tablo hangi durumda olacak?

Yanlis anlama ama bunu sadece finansal konulardan anliyorsan cevaplarsan sevinirim. Bos beles yorumlayan cok kisi var sosyal medyada. Önüne gelen finans uzmani olmus.

estağfurullah ama çok detaylı 3-4 yazı yazdım zaten dünden beri okursan görebilirsin. özetle florya ihalesinden sonra borç-alacak farkında artıya geçiyoruz 15 sene sonra ve ilk büyük türk kulübü oluyoruz.

uefadan ceza alıp almayacağımız ile alakalı da bir merak var. galiba fener medyasının goygoyu kökrüklüyor bu endişeyi. bugün ayın 6'sı 9'unda göreceksiniz ki galatasaray yeni ödevlerle dönecek ve avrupa kupalarından men yemeyeceğiz. buradayım eğer uçmazsak forumdan görüşürüz:)

sportif aş'ye bakıyor uefa öncelikle bunu bilelim. şirket sermayesine eklenen her para dolayısıyla ilgi konusudur. sportif aş galatasaray futbol takımı ve markasının iktisadi olarak pazarlamasından sorumlu kabaca bakarsak spk'ya göre.

dolayısıyla bu kadar borç var dediğiniz örnekte uefa borç-alacak farkına bakmıyor ki baksa derneğin de borçları var:) tek baktığı sportif aş. sportif aş'nin üst üste 5 sene zarar etmesi mevzusu mayıs ile ve borsa istanbul ile alakalı kim bizi gibi borsaya kote 4 yıldır zarar eden 10 şirket daha var. dolayısıyla bunu geçelim;

uefa 3 kritere bakacak;

1) paydaşların gs'den alacağı yahut davası var mı?
2) esas faaliyet konusu olan futboldan kar elde etme durumu nedir takvim yılı sonunda? yani 1 aralık 2017-30 kasım 2018 arasında kar edeceğinin mantıklı bir izahatı var mı? inandırıcı mı?
3) uzun vadede uefaya ve futbol paydaşlarına sorun çıkarmadan haksız rekabet oluşturmadan sporun ruhuna aykırı davranmadan sürdürlebilir bir büyümen olacak mı uzun vadeli planların feasible mı?

işte hep o sattığın kadar harca, maaş bütçesi kısıntısı filan bunlar bu 3 kriter göz önüne alındığında menfi bir sonuçla karşılaşıldığında uefa tarafından üye kulüplere getirilen kısıtlamalar önlem mahiyetinde. eğer bu önlemler yerine getirilemezse o zaman uefa organizasyonlarından men ediliyorsunuz.

bizim için en önemli sıkıntı uzun vade ve içinde bulunan takvim yılı kar etmekti ünal aysal, duygun yarsuvat ve dursun özbek dönemlerinde. dursun özbek her iki sorunu da riva ve florya ile çözmüş oldu. üstelik bize getirilen 65 milyon maaş kıstasına da uyduk aşmadık dolayısıyla bir ceza gelmeyecek müsterih olun. uefa kurumsal bir yapı bizim federasyon gibi keyfi davranamaz.

1) gaalatasaray geçen hafta uefa ile yapılan öngörüşme gereği tedbiren herkesin alacağını cari olanlar da davalık olanlar da kapattı. bu kalem temizlendi.

2) 2018 yılı için gelir-gider ve kar izahatımız şu şekilde ki tamamen makul. okan böke bu konuda şifahi teyit bile almış;

Tahmini gelirler

*Yayın gelirleri 177.335.136
*Lisanslı ürün satış gelirleri 97.614.383
*UEFA katılım gelirleri 118.910.000
*Sponsorluk, isim hakkı ve reklam gelirleri 119.835.815
*Stadyum gelirleri 119.904.699
*Futbolcu satış ve diğer gelirler 83.800.000
Toplam 717.400.033

Tahmini giderler
*Ücret giderleri 335.391.566
*Satılan ürün maliyeti 52.191.876
*Amortisman giderleri 96.961.574
*Loca, VIP ve kombine devir gideri 25.923.270
*Finansman giderleri 149.497.366
*Pazarlama, satış ve dağıtım giderleri 25.027.870
*Genel yönetim ve diğer giderler 81.875.447
Toplam 766.868.968

yani daha önce aktardığım gibi özetle 1 yıl içerisindeki operasyonları sonucu nakit ödenmeyecek olan amortisman giderleri (uzun vadeli değerlendirilmek durumunda tabiatı gereği) çıkarıldıktan sonra 47,5 milyon TL net nakit fazlası elde edeceğini ispatlayacak. bunun içinde çıkan 7020 sayılı vergi yapılandırması ve 2 yıl daha uzatılan sporcuların stopaj vergi düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlandı. böylece 2018 sonuna kadar sporculara yapılan ücret ve ücret sayılan ödemelerden en üst ligdekiler için yüzde 15 stopaj alınacak. bu uefa için sıkıntıydı niye çünkü bize getirdiği 65 milyonluk maaş sınırı net değil brüttü. kur riski göz alındığından futbolcuları kiraya gönderip yahut sözleşmelerini feshediyorduk olcan adındaki gibi itiraz ettiğinde de davalık oluyorduk bilanço temizleniyordu ama stopaj olayı direk bu maaş sınırının içine ekleniyor eğer bu yasal düzenleme resmi gazetede yayınlanmamış olsaydı avrupadan men edilirdik zira 65 milyonu geçmiş olacaktık.

3) uzun vadedeki uefa açıklamamız da bedelli sermaye artışı ve mağazacılık aş'nin derneğe geri satılarak buraya para girişinin sağlanması üzerine kurulu. derneğin böyle bir kaynağı olmadığı için riva ve florya kaynak olarak gösterilecek ki ilk riva ödemesi de geldi zaten. ayrıca tüm bu sermaye artışlarından ve şirket devirlerinden (değerleme sonrası mağazacılık aş florya'dan ve rivadan gelecek olan kalan paralar için yetmezse bağlı ortaklıklarımızdan gs iletişim ve gayrimenkul şirketlerimiz de derneğe satılabilir) başka son sermaye artışından sonra hisse oranımız sportif aş'de %66'dan %68'e çıkmış oldu yani ihtiyaç halinde imtiyazlı hisselerimiz korunduktan sonra %8.75'lik bir halka arz daha yapılabilir ki yine oranımız %60'ın üstünde kalır.

velhasılı kelam arkanıza yaslanın, müsterih olun seneye avrupadayız ve fener ile bjk'nın iflasını izleyin renktaşlar, bırakın fener medyasının algı yaratma çabasını hürmetler...
Burda benim söylediklerimi kaleme dökmüşsün bende kaç gündür bunu diyorum sadece aysal dönemi uyulmamış uefanin şartlarına zaten meni yemişiz 65 mliyon sınırı artı olarak hanemize işledi
Bende tam emin olmamakla birlikte kafa kafaya çıkarmıştım bilancoyu
Burda türkcell sponsorluğu ndiaye satisi sermaye arttırımı artı görünüyor

Benim kafama takılan ilk 6 aylık blanco burdada sıfır transfer artı podolski satisi var

Bu Alemin Tek Kralı

evet bilinçaltında fener kongre üyeleri kadıköyde bizim galip gelmemizi kendilerinin avrupa şampiyonu olarak görmelerine neden oluyor. bizim anlamadığımız nokta şu biz avrupa şampiyonu olduğundan beri kadıköyde galip gelemiyoruz onlar bunu kendilerini tatmin aracı olarak görüyorlar. maalesef irrasyonel ama hakikat bu:)

Ama Antu'da ve diğer Fbli mecralarda Ali Koç'un kesin kazanacağı hatta Aziz'in aday olmayacağı bile konuşuluyor güçlü şekilde.Onlarınki boş umut mu yoksa?

estağfurullah ama çok detaylı 3-4 yazı yazdım zaten dünden beri okursan görebilirsin. özetle florya ihalesinden sonra borç-alacak farkında artıya geçiyoruz 15 sene sonra ve ilk büyük türk kulübü oluyoruz.
Peki bu kulübün bir sezon sonrasi ortalama geliri euro bazinda kactir? Kar demiyorum, net gelir. Bunu da yazdim diyorsan yazinin linkini alabilirmiyim?

Edit: Gördüm gibi sanki.

Burda benim söylediklerimi kaleme dökmüşsün bende kaç gündür bunu diyorum sadece aysal dönemi uyulmamış uefanin şartlarına zaten meni yemişiz 65 mliyon sınırı artı olarak hanemize işledi
Bende tam emin olmamakla birlikte kafa kafaya çıkarmıştım bilancoyu
Burda türkcell sponsorluğu ndiaye satisi sermaye arttırımı artı görünüyor

Benim kafama takılan ilk 6 aylık blanco burdada sıfır transfer artı podolski satisi var

Bu Alemin Tek Kralı

turkcell 6 trilyonluk bir katkı çok ciddi değil maalesef 6 trilyona yapamayacakları reklamı yaptırdık sadece hepsi o...ama paranın olmadığı yerde galatasaray lisesinde reklam filmi çektirmelerini eleştirmiyorum yalnızca komik bir meblağ onu belirtmek istedim.

üstat tek tek gidelim.

1) sermaye artışı ile alakalı spk başvurumuz altın hisseleri kaybetmemekle alakalı yani yeni ttk'ya göre üstüste 5 sene zarar eden aş'nin teknik olarak tasfiyesi başlar ve eğer borsaya koteli bir şirket ise imtiyazlı hisselerini kaybeder böylece galatasaray'ın futbol ile alakalı yönetim hakkı tehlikeye girer. bu mayıs ile alakalı bir durum.

2) 9 marttaki durumda galatasaray yine finansal fair playden ceza almayacak zaten hazırlık yapılmış durumda. öncelikle dany'e 2 trilyon para ödenip sulh sağlandı. 11 trilyon da olcan adın'a önümüzdeki çeyrek faaliyet raporuna yansıyacak aynı şekilde engin baytar'a 1.3 trilyon ödendi. dolayısıyla dumankaya ve selçuk inan'ın menajeri batur altıparmak'ın davası dışında bir dava yok. ikincisi nagatamo transferi için tüm federasyon ve sgk borçları da ödenmişti. başkan bugn itibariyle okan bey ile isviçre'de geçen haftada isviçredelerdi ilk gelen duyumlar herşeyin müspet gittiği ancak şubat maaşlarının da ödenmesi yolundaydı. geçen cuma tüm sporcu alacakları da 28 şubat'a kadar olan kısımlar ödenip gidildi. galatasaray'ın savunması şu şekilde özetle; 30 Kasım 2017 tarihini takip eden 1 yıl içerisinde tüm gs sportif aş operasyonları sonucu nakit ödenmeyecek olan amortisman giderleri çıkarıldıktan sonra 47,5 milyon TL net nakit fazlası elde edecek. bu da artıya geçmek demek tamamen sportif faaliyetlerden ötürü ki rivadan gelen para dernekten tamamen sportif bir faaliyet ile sportif aş'nin bedelli sermaye arttırımında kullanıldı.

3) rivadan gelecek olan minimum paradan konuştum ama maalesef daha fazlası olmayacak dursun özbek bunu uefa ve kamuyoyu için dillendirdi bu ömer ve mahmut beyler basketten sorumlu olanlar aynı zamanda gayrimenkule de bakıyorlar zaten emlak konut ile yapılan görüşmelerde onlarda durumun farkına varmışlar. maalesef tüm riva parası bu...

4) florya'dan gelecek olan 190 milyon dolar florya'daki emsal büyüklükte tokinin yapmış olduğu alım üzerinden çıkan bir rakamdır. üstat sizin atladığınız ben borç alacak farkına bakıyorum zira önemli olan o tüm borç değil çünkü uzun vadeli borcunda n'diaye de vardı düne kadar artık yok aynı şekilde yayın gelirin de var minimum olarak şampiyonluk sayısına ve lige katılım olarak ama henüz almadın. 190 milyon doları bugünkü kur ile çarpınca rivadan gelecek olan parayı da düşünce 2017 yıl sonu itibariyle borç-alacak farkın tamamen kapandığı gibi (son 2017 güzünde alınan kredi de dahil ki o kredi zannedildiği gibi transferlere değil faizin faizine gitti ki gs temerrüde düşmesin spk'dan menfi bir yanıt gelmesin diye) 20 trilyon kadar da artıya geçior alacaklarımız borçlardan fazla olarak.

5) en çok takıldığım yer dediğiniz eski likör fabrikasının üstünde bugün otel inşaatı var tabii ki bizim mülkümüz ve eski ali sami yen devletin malıyken burası bizim mülkümüz olduğundan toki el koyamadı biz de gittik ümit özdemir zamanında otel konusunda mutabık kaldık. yani esas yanlış bilgi sahibi sizsiniz bu çok bilinen basit bir bilgi biraz araştırma yapsanız internette bile teyit edebilirsiniz üstat.

hürmetler umarım cevaplayabilmişimdir...
Uğur Bey, Sinan Bey'e google mı yoksa yandex mi kullanmasını önerirsiniz?

turkcell 6 trilyonluk bir katkı çok ciddi değil maalesef 6 trilyona yapamayacakları reklamı yaptırdık sadece hepsi o...ama paranın olmadığı yerde galatasaray lisesinde reklam filmi çektirmelerini eleştirmiyorum yalnızca komik bir meblağ onu belirtmek istedim.
Ilk 6 aylık blanco hakkında bilgin varmı
Birde burda yazdığın gelir kalemlerinin üstündeki ipoteklerin nasıl kalktığını anlatırsan konu dahada açığa çıkar

Bu Alemin Tek Kralı

Ama Antu'da ve diğer Fbli mecralarda Ali Koç'un kesin kazanacağı hatta Aziz'in aday olmayacağı bile konuşuluyor güçlü şekilde.Onlarınki boş umut mu yoksa?

aziz başkan'ın fenere en büyük faydası grupları bitirmesidir. birleşik fenerbahçelileri filan aziz yılmaz'ın kumarhane baskını görüntülerini hatırlar yaşı yetenler. ali şen-metin aşık-güven sazak bunlar fener gruplarının desteği başkan seçilen modeldendi ama maalesef özellikle rahmetli faruk ılgaz'dan sonra fenerbahçe başkanları bu mafyavari yapıdan dolayı nezaketsiz ve bel altı vuran sırf galatasaray düşmanlığı yapan adamların kontrolüne geçti. aziz yıldırım bunları bitirdiği için başta ali şen olmak üzere el altından desteklenen kişiler tribünde ve sosyal medyada ali koçu destekliyorlar ama algı operasyonu sonuçta bu. aziz yıldırımın üye yaptığı adamların kongrede onu satmaları için travma lazım...hürmetler...

Ilk 6 aylık blanco hakkında bilgin varmı
Birde burda yazdığın gelir kalemlerinin üstündeki ipoteklerin nasıl kalktığını anlatırsan konu dahada açığa çıkar

Bu Alemin Tek Kralı

banka borçlarımız hem teminatlı hem de temlikli idi. denizbank ve aktifbank %35-%42 faizli borçlardı riva parasını denizbank denizfactoringe kırdırdı o gelirlerin çoğunda temlik kalkmış oldu. üç bankaya ve sıraladığım faktoring firmalarına daha borcumuz var ama onlar da teminatlı zaten.

aziz başkan'ın fenere en büyük faydası grupları bitirmesidir. birleşik fenerbahçelileri filan aziz yılmaz'ın kumarhane baskını görüntülerini hatırlar yaşı yetenler. ali şen-metin aşık-güven sazak bunlar fener gruplarının desteği başkan seçilen modeldendi ama maalesef özellikle rahmetli faruk ılgaz'dan sonra fenerbahçe başkanları bu mafyavari yapıdan dolayı nezaketsiz ve bel altı vuran sırf galatasaray düşmanlığı yapan adamların kontrolüne geçti. aziz yıldırım bunları bitirdiği için başta ali şen olmak üzere el altından desteklenen kişiler tribünde ve sosyal medyada ali koçu destekliyorlar ama algı operasyonu sonuçta bu. aziz yıldırımın üye yaptığı adamların kongrede onu satmaları için travma lazım...hürmetler...
Aziz yıldırım üye yaptığı insanlar da Ali koç a oy vereceğini söylüyor burda bir yanılgı var

Bu Alemin Tek Kralı

Aziz yıldırım üye yaptığı insanlar da Ali koç a oy vereceğini söylüyor burda bir yanılgı var

Bu Alemin Tek Kralı

bence can kıraç rahmi koç'u bjk başkanı yaptırmadığı gibi ali koçu da fb başkanı yaptırmaz zira koç ailesinin iki numaralı ismi kuruluştan beri vehbi koç'tan sonra inan kıraç'tır. bırakın ali koç'u rahmetli mustafa koçun hatta rahmi koçun bile sözü geçmez hele ki siyasi ve sosyla bir konuda...ama eğer kadıköyde feneri yenersek bu travmanın etkisiyle aziz yıldırımın karşısında hakan bilal kutlualp bile olsa seçimi kazanır bence :)

bence can kıraç rahmi koç'u bjk başkanı yaptırmadığı gibi ali koçu da fb başkanı yaptırmaz zira koç ailesinin iki numaralı ismi kuruluştan beri vehbi koç'tan sonra inan kıraç'tır. bırakın ali koç'u rahmetli mustafa koçun hatta rahmi koçun bile sözü geçmez hele ki siyasi ve sosyla bir konuda...ama eğer kadıköyde feneri yenersek bu travmanın etkisiyle aziz yıldırımın karşısında hakan bilal kutlualp bile olsa seçimi kazanır bence :)
Bende diyorumki o zaman kadıköy galibiyeti hayırlı olsun

Bu Alemin Tek Kralı

Diger her konuyu tartisabiliriz ama su asagidaki ne alaka anlamiyorum

5) en çok takıldığım yer dediğiniz eski likör fabrikasının üstünde bugün otel inşaatı var tabii ki bizim mülkümüz ve eski ali sami yen devletin malıyken burası bizim mülkümüz olduğundan toki el koyamadı biz de gittik ümit özdemir zamanında otel konusunda mutabık kaldık. yani esas yanlış bilgi sahibi sizsiniz bu çok bilinen basit bir bilgi biraz araştırma yapsanız internette bile teyit edebilirsiniz üstat.

Sanirim cadir arsasi ile likor fabrikasi senin zihninde karismis . Likor fabrikasi ana yoldan stada bakildignda solda kalan , stadyum pilot kamerasindan da hep karsida bacasi gorulen , faruk suren in zamaninda alisamiyenin arazisi ile birlikte alinmasi dusunulen ama hic bir zaman alinamayan bir arazidir , o arazi hic bir zaman Gs nin olmadi , olmasi dusunuldugunde de ne ona para yetti ne de stadin uzerinde oldugu parsele

senin likor fabrikasi diye bahsettigin ve su anda da uzerinde otel var dedigin yer 2 donumluk eski cadir arazisidir , ve orada da hic bir donemde fabrika filan olmadi

canaydin ve polat donemlerinde toki ust kullanim hakkimiz olan kismi bizden alirken seyrantepe trampa anlasmasi ile , o 2 donumluk bolum yani tapulu arazimiz olan kisim once canaydin ama daha cok polatin asiri cabalariyla klupte kaldi ve devaminda da otel veya yarin karar degisirse baska bir amacla da kullanilabilecek bina yapildi

likor fabrikasi cadir arazisine gore stadin diger tarafinda kalan , son derece genis , paha bicilemez degerde buyuk bir arsa uzerindeydi

1996 da emlak piyasasi bugunun 10 da 1 i hacminde degilken bile orayi alamadik , hic bir zaman da uzerinde bir hakkimiz olmadi .

bencede likör fabrikası konusunda bi kafa karışıklığı var

Ali Sami Yen Stadı | YsfYlmz | Flickr

linkteki resimde stadin saginda kalan (resme gore) genis kare arazi likor fabrikasi , zaten bacasindan filan anlarsiniz

stadin diger tarafinda beyaz sekilde gorunen cadir da eski Gs store ve su anda otel binasinin oldugu yer

likor fabrikasinin arazisi klube ait olsaydi bugun borc filan konusulmuyor olurdu , oranin buyuklugu ve satis degerini dusunsenize

oranin birak tapusu , ust kullanimini dahi hic bir zaman alamadik

Diger her konuyu tartisabiliriz ama su asagidaki ne alaka anlamiyorum

Sanirim cadir arsasi ile likor fabrikasi senin zihninde karismis . Likor fabrikasi ana yoldan stada bakildignda solda kalan , stadyum pilot kamerasindan da hep karsida bacasi gorulen , faruk suren in zamaninda alisamiyenin arazisi ile birlikte alinmasi dusunulen ama hic bir zaman alinamayan bir arazidir , o arazi hic bir zaman Gs nin olmadi , olmasi dusunuldugunde de ne ona para yetti ne de stadin uzerinde oldugu parsele

senin likor fabrikasi diye bahsettigin ve su anda da uzerinde otel var dedigin yer 2 donumluk eski cadir arazisidir , ve orada da hic bir donemde fabrika filan olmadi

canaydin ve polat donemlerinde toki ust kullanim hakkimiz olan kismi bizden alirken seyrantepe trampa anlasmasi ile , o 2 donumluk bolum yani tapulu arazimiz olan kisim once canaydin ama daha cok polatin asiri cabalariyla klupte kaldi ve devaminda da otel veya yarin karar degisirse baska bir amacla da kullanilabilecek bina yapildi

likor fabrikasi cadir arazisine gore stadin diger tarafinda kalan , son derece genis , paha bicilemez degerde buyuk bir arsa uzerindeydi

1996 da emlak piyasasi bugunun 10 da 1 i hacminde degilken bile orayi alamadik , hic bir zaman da uzerinde bir hakkimiz olmadi .

evet eski gs store çadırının yeri diye de belirttim zaten eski ali samiyen projesini genişleterek stadı taşımadan fenerbahçe gibi olduğu yerde inşa edilmek üzere alındı ve 2100 küsür metrakarelik bir alandı. tartan pist faruk sürenin projesinde olmadığından genişlik yetti ve daha da genişlemeye gerek duyulmadı. sadece o dönem anap iktidarı vardı tekel gayrimenkulleri özelleştirilirken gündeme gelmişti kastettiğim yer eski gs store çadırı. zaten eski stadın tapusu bizim değildi yani üst kullanım hakkını verip seyrantepeden yine üst kullanım hakkını almış olduk bir kayıp olmadı.

faruk süren'den sonra izzettin doğan'ın başkan yapılması gündeme gelmişti hatırlarsınız camiada tepki olunca sonra mehmet cansun aday oldu ateş ünal erzen karşısında cem uzan destekliydi. sorunlar ve şirket meseleleri yüzünden kaldı. mustafa sarıgül ise üst kullanım hakkını verip tam mülkiyet teklif etti bayern münihin o dönemde allianz staı yapılıyordu ondan esinlenilerek sonuçta olmadı kaldı ama trampa filan yapılmadı zaten bizim mülkümüzdü orası ve sonradan satın alındı devlet bize orayı vermedi biz satın aldık. eski tekfen yöneticisi olsn ümit özdemir'de ünal aysal'ı ikna edip otel yapımına ikna etti. sonra da gidip denizbank'tan 15 milyon dolara kredi aldık inşaat için gidip telles olması lazım ona verdik parayı. inşaat durdu duygun yarsuvat zamanında bir hamle olmadı taa ki dursun özbek yeniden proje kredisi çekip sadece fatura karşılığı nakdi ödeme alamadığım bir kredi çıkarttı onunla kaba inşaat ve dış cephe giydirme bitti.

Geri
Üst Alt