Cardozo Yaşlı, Demba Ba Bitmiş (!)

Kenan Arslan

Kırmızı Üye
Evet bu transferler olduğu zaman "transfer nöbeti" forumunda benim gördüğüm yaklaşık 100 civarı bu anlamda mesaj atıldı. Dün ts ve daha önce kuşların maçında gördüğümüz kadarıyla Cardozo ve Demba şu an TSL de en iyi 2 forvet.

Kimse kendini avutmasın. Ha bu arada "sen kuşsun" "sen hamsisin" yazabilirsiniz farketmez alıştım artık.

Burak ve Umut yetersiz bu kadar basit...

Ya daha durun sezon uzun soluklu o zaman göreceğiz bu transferleri bize ne oyuncular geldi böyle ilk 5 hafta esdirip sonra kaybolan

Demba Ba'nın sakatlığı nedeniyle "bitmiş, kronik sakat" yorumları yapılıyordu. Bu arkadaşlar çoğunlukla Demba Ba'yı seyretmeyip, yorumlarını yalnızca sakatlığı hakkında çıkan haberlere dayandıran dostlarımızdı sanıyorum ki. Fakat Demba Ba'yı takip edenler, dizinde platin olmasına rağmen sık sık sakatlanmadığını bilirler. "Bitmiş" yorumları bu yüzden anlamsızdı.

Cardozo'yu bilemiyorum. Benim pek beğendiğim bir oyuncu değil kendisi ancak iyi bi bitirici olduğunu tartışmak yersiz.

Ben Demba Ba'dan daha iyi oyuncu alabileceğimiz görüşüneydim fakat transferde son günlere girilirken herhangi somut bir girişimimizin olmaması, uygun fiyatı bulunan Demba Ba'yı ve(ya) bedavaya çok istemediğim bir oyuncu olan Gomis'i neden almadığımızı sorgulatır oldu.

Kalite ve kariyer olarak zaten ikisi de tartışılmayacak isimler. Genelde Türkiye'ye gelen her yıldız oyuncu gibi başta herkesin beğenisini kazanıyorlar.

Önemli olan ''süreklilik''. Mesela Drogba , ilk geldiği zaman takımı tek başına taşıyor ve daha tam hazır değil , seneye daha iyi olur diyorduk ama geçen sene Drogba için ne yorumlar yapıldı hatırlarsın. Önemli olan istikrar ve oyuncudan tam verim alabilmek.

Yani sürekliliği olursa Cardozo, Trabzon'u sırtlar , Demba Ba'da Beşiktaş'ın en önemli oyuncusu olur ama sezon sonu bir bakmışsın Cardozo,Emenike,Sow,Demba Ba değil Burak gol kralı olmuş. :D

Evet bu transferler olduğu zaman "transfer nöbeti" forumunda benim gördüğüm yaklaşık 100 civarı bu anlamda mesaj atıldı. Dün ts ve daha önce kuşların maçında gördüğümüz kadarıyla Cardozo ve Demba şu an TSL de en iyi 2 forvet.

Kimse kendini avutmasın. Ha bu arada "sen kuşsun" "sen hamsisin" yazabilirsiniz farketmez alıştım artık.

Tespit doğru da üslup yanlış.

3-5 üyenin yaptığını foruma konu açarak sitem etmek yerine içeriği daha dolgun bir analiz yapabilirdin.

Cardozo yada Demba Ba çok kötü sezon geçirir de, biri senin açtığın bu konuya kapak takma sevdasına girerse aynı tepkiyi ona da veririm. Gündelik değil, genel gidelim, tespitin doğru Umut + Burak ile sezon geçmez.

Dün sırf Cardozo icin izledim macı. Adam harbi büyük golcü, Ts cok iyi bir transfer yaptı. Hem takıma fayda sağlar hemde Ts'nin macları daha cok izlenir.

bunlar bu lige gelmesede yetersizdi zaten fark eden birşey yok umut burak için :D

Ne yazikki burnumuz taraftar olarak Drogba ve Sneijder transferleri ile fazla kalkti, ve bunun bedelini ödüyoruz... FFP gercegi ortadayken transfer dönemi boyunca gözümüz su an icin ufkumuzu acan oyuncularda oldu. Takima seviye atlatacak adamlari transfer nöbeti boyunca kücümsedik, ve simdi eli bos bir sekilde bekliyoruz, hatta Carodozo, Ba gibi oyunculara hayranlik ile bakiyoruz. Burak´i en cok savunan insanlardan biri olarak su son haftalarda, diyorum ki, akilli bir transfer politikasi ile, kaliteli yabanci bir santrafor alabilirdik diye...

Herkez genc, hizli ve calim kabiliyeti yüksek oyuncular istiyor, ayni Joel Campbell gibi. Ama Campbell konusunda taraftarimiz okadar büyük beklentiler icine sokuldu ki, sanirsin ki Messi´yi aliyoruz. Joel Campbell genc ve cok yetenkli, ancak eksikleri olan bir oyuncu. Ilk senesinde belki Ba ve Cardozoa kadar etki yapamiyacak bir oyuncu, gelecegi bir yatirim. Ba ve Cardozo bir sezon Oly´de gecirse, onlar daha bile iyi bir performans ortaya koyarlardi.

Devamli transfer nöbetinde yapilan pohpohlama yüzünden ne yazikki bir cok oyuncu overrated, bir cocugu da underrated oluyor. Ne yazikki nöbetten saglikli bir fikir almak zor transfer ile ilgili... Podolski´yi de begenmeyen var mesela, ama su asamada mesela Campbell´den üstün bir oyuncu. Direk olarak BA ve Cardozo´dan büyük bir etki getirebilecek bir oyuncu. Sakatligina ragmen gecen sezon 20 mac oynayip 8 gol kaydetti, bu PL´de gol atmak kolay bir is degildir. Mancini gelmeden önce gecen sezon en büyük sorunumuz pozisyona girip, verimlilik konusunda eksik kalmakti. Podolski bu konuda bir ilac, hem hirsli, pres yapiyor, hemde bos alanlara kosulari ile diger oyuncularimiz icin alan yaratabiliyor. Pozisyon buldugunnda da affetmeyen bir oyuncu, Prandelli ofansif bir sistem oynatacagina göre, bizim gol yollarindaki sorunumuza cözüm olabilecek kalitede bir oyuncudur.

Peynir gemisi sadece genc oyuncular ile yürümez, ayni zamanda tecrübeli oyuncular da lazim... Yeterince genc oyuncu var su an kadroda, yabanci siniri var, ayni zamanda Telles ve Bruma gibi degerler, durum böyle bir hal almisken, halen gidip takima genc yabanci oyuncu pompalamanin mantigi yok. Tabi, 4. Yildiz vaadleri ile sezona giriyorsan dediklerim gecerlidir, eger gelecegin takimi kurulacak ise, ona göre ayarlayalim kendimizi.

Sahsi fikrim, yeterince yetenkli oyuncumuz var, yabanci siniri gevsemeye baslar ise önümüzdeki yillarda, bunlara ekleme yapabiliriz, ama durumumuz ortadayken, planlamalarimizi kisa vadeli yapmamiz daha uygun olur... Kurallar devamli degistigi icin su an uzun vadeli planlarin hayata gecirilmesi zor...

Bence Cardozo Ba'dan daha iyi bir hücumcu. Ama Demba daha yırtıcı bunda kuşku yok. Bize hangisi giderdi, bence bizim takıma Ba daha faydalı olurdu. Ama ben genel olarak Cardozo'yu daha çok beğeniyorum. Mesela en sevdiğim forvet oyuncusu Benzo ve Falcao'dur. Ama gel gör ki Erding denen adamı isteyenlerde var. Dün görmüşsünüzdür yeterince. Topu iyi saklıyor, forumdakilerin Burak'ı itin poposuna sokarken savundukları takım oyununuda oynatıyor. Ama kardeşim gol yok gol, ben ne yapayım öyle forveti. Takım oyununu oynatıp gol atamazsan zaten kazanamazsın. Top saklama, indirme vs gibi şeyler dışında yaptığı bir iş yok malesef.

Sonuç olarak bize yabancı bir forvet daha lazım. Transfer döneminde, Adem Çakar arkadaşımızın dediği gibi taraftarımızın ayakları yere basmıyordu. Balotelli diyenler bile vardı. O adamları almak çok zor. Biz eğer ekonomik sorunlar yaşıyorsak, beleş olan Gomis'i alacaktık. Yok eğer o bize yetmez diyorsak o halde gidip Ba ya da Cardozo'yu alacaktık. Bu oyuncular elbette maliyetlerini bir süre sonra amorti ederdi.

Ha şu Podolski'yi beğenmemek neyin kafası hangi mantığın ürünü gerçekten merak etmeye başlıyorum

Burada Gomis gündeme geldiğinde edilmedik laf kalmamıştı hatırladığım , eğer o zaman alınsaydı nasıl eleştiriler olurdu düşünemiyorum , ilginçtir Podolskiyide istemeyen çok kişi var , Campell'ı alsak ve bu sene beklentileri karşılayamasa yine kalaylayacaklar yönetimden oyuncuğa herkesi !

@Adem Çakar şu F.T. konusunda sıyırmasan mantıklı adamsın vesselam !

kardeşim yaşlı adama genç diyip onun onurunu zedelemeyelim mi nabalım yani

Bize lazım olan Podolski gibi kanattada oynayabilecek santrafor

Cardozoya eyvallah da dem ba kimmiş ya dalga geçer gibi konu açmayın almeida gibi 1-3 maç oynar gerisi fos

İkiside başarılı transfer ama daha ne yapacakları belli değil.

Burak ve umutun yetersiz olduğunu söylemek için başkasını övmeye gerek yok.

Geri
Üst Alt