- 15 Nisan 2010
- 21.523
- 5.642
- 1.858
Inzaghi ve Burak, elma ve armuttur. Inzaghi'nin en parıltılı dönemleri çağdaş futbolun henüz olgunlaşmadığı dönemler, yani 7-8 sene hatta 10 sene öncesi. Milan'ın efsane 4-1-2-1-2 sisteminin parçalarından biriydi. Bugün o sistemle oynayabilen takım bile kalmadı. Jardel bile 2000 başlarına damga vurmuştu, şimdi olsa adım attırmazlar öyle tip santraforlara. Kıyaslamayı yaparken döneme göre yaparsak daha iyi olur o yüzden.
Burak 2 sezon önce CL'de kol krallığı listesindeydi, madem şimdi o tarz bir forvete adım artırmıyorlarsa bu nasıl oldu? Modası geçmiş diye birşey yoktur, her oyuncunun yapabilecekleri ve yapamayacakları vardır. Eğer elindeki adamları doğru analiz ederek kullanırsan tam verimi alırsın. Klose'de bu tarz santrforlar içinde gösterilebilir mesela ama DK'da bile iş yaptı adam. Hatta bu konunun başlığındaki Cardozo bile hemen hemen bu tarz bi forvet. Her takım aynı sistemi oynayacak diye birşey yok. Barça 5 sene önce bir devrim yaptı ve santrforsuz oynadı mesela, senin düşüncene göre o da olmazdı. Diğer takımlar sistemi çözene kadar silip süpürdüler piyasayı.
Burak mesela Drogba'nın gelişinden sonra kanat forvete evrilmeye çalışıldı ve en kötü olduğu kısım olan toplu oyunu yapmak zorunda bırakıldı. Burak ne kadar topsuz oyun oynarsa o kadar katkı verir, topla uğraşmayacağı için hep diri kalır ve son vuruşlara yeterli enerjiyle gider. Aynı şekilde kalan enerjisiyle savunmaya da katkı verir. Bu sene ne oynatılacağını şimdiden bilemediğim için yorum yapamıyorum, izleyip görelim.