Cardozo Yaşlı, Demba Ba Bitmiş (!)

Inzaghi ve Burak, elma ve armuttur. Inzaghi'nin en parıltılı dönemleri çağdaş futbolun henüz olgunlaşmadığı dönemler, yani 7-8 sene hatta 10 sene öncesi. Milan'ın efsane 4-1-2-1-2 sisteminin parçalarından biriydi. Bugün o sistemle oynayabilen takım bile kalmadı. Jardel bile 2000 başlarına damga vurmuştu, şimdi olsa adım attırmazlar öyle tip santraforlara. Kıyaslamayı yaparken döneme göre yaparsak daha iyi olur o yüzden.

Burak 2 sezon önce CL'de kol krallığı listesindeydi, madem şimdi o tarz bir forvete adım artırmıyorlarsa bu nasıl oldu? Modası geçmiş diye birşey yoktur, her oyuncunun yapabilecekleri ve yapamayacakları vardır. Eğer elindeki adamları doğru analiz ederek kullanırsan tam verimi alırsın. Klose'de bu tarz santrforlar içinde gösterilebilir mesela ama DK'da bile iş yaptı adam. Hatta bu konunun başlığındaki Cardozo bile hemen hemen bu tarz bi forvet. Her takım aynı sistemi oynayacak diye birşey yok. Barça 5 sene önce bir devrim yaptı ve santrforsuz oynadı mesela, senin düşüncene göre o da olmazdı. Diğer takımlar sistemi çözene kadar silip süpürdüler piyasayı.

Burak mesela Drogba'nın gelişinden sonra kanat forvete evrilmeye çalışıldı ve en kötü olduğu kısım olan toplu oyunu yapmak zorunda bırakıldı. Burak ne kadar topsuz oyun oynarsa o kadar katkı verir, topla uğraşmayacağı için hep diri kalır ve son vuruşlara yeterli enerjiyle gider. Aynı şekilde kalan enerjisiyle savunmaya da katkı verir. Bu sene ne oynatılacağını şimdiden bilemediğim için yorum yapamıyorum, izleyip görelim.

Takıma getirisi 1 golse, kabız futbolu sayesinde götürüsü 3 gol.

Adam gibi bir forvet olsa bu takım 15 puan farkla şampiyon olur.

Geçen sene umut-burak ikilisi kaçırdıkları gollerle şampiyonluğumuzu çaldılar. Tazminat davası açacağımıza ödül gibi sözleşme verdik.

Geçen sene drogba yok muydu? Niye 15 puan farkla şampiyon olamadık?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Burak 2 sezon önce CL'de kol krallığı listesindeydi, madem şimdi o tarz bir forvete adım artırmıyorlarsa bu nasıl oldu? Modası geçmiş diye birşey yoktur, her oyuncunun yapabilecekleri ve yapamayacakları vardır. Eğer elindeki adamları doğru analiz ederek kullanırsan tam verimi alırsın. Klose'de bu tarz santrforlar içinde gösterilebilir mesela ama DK'da bile iş yaptı adam. Her takım aynı sistemi oynayacak diye birşey yok. Barça 5 sene önce bir devrim yaptı ve santrforsuz oynadı mesela, senin düşüncene göre o da olmazdı. Diğer takımlar sistemi çözene kadar silip süpürdüler piyasayı.

Burak mesela Drogba'nın gelişinden sonra kanat forvete evrilmeye çalışıldı ve en kötü olduğu kısım olan toplu oyunu yapmak zorunda bırakıldı. Burak ne kadar topsuz oyun oynarsa o kadar katkı verir, topla uğraşmayacağı için hep diri kalır ve son vuruşlara yeterli enerjiyle gider. Aynı şekilde kalan enerjisiyle savunmaya da katkı verir. Bu sene ne oynatılacağını şimdiden bilemediğim için yorum yapamıyorum, izleyip görelim.

Ben Jardel tarzı adamlara adım attırmazlar dedim, ki Jardel Burak'a göre çok daha ağır,güçsüz ve Burak'ın yarısı kadar bile oyunla alakası olmayan bir adamdı. Yani her santraforu kendi devrinde değerlendirmek lazım. Onu söylemeye çalışıyorum.

Burak 2 sene önce 8 tane attı dimi Braga'ya, Cluj'a 2'şer 3'şer salladı tamam. Geçen sene de kale yüzünü göstermediler. Ha olamaz mı, olabilir, her sene bir santrafor CL'de 8-10 gol atacak diye bir kaide yok tabi. Ancak olay şu, ben ilk yorumumda söyledim, o istatistikler bizi bu hale getirdi zaten. Hala da onların üzerinden bir şeyleri anlatmaya çalışmak yanlış.

Sen dedin ki, oynayacağın taktiğe göre Burak'ı kullanabilirsin. Ha işte bizim de oynamak istediğimiz sistem Burak'ın oynayabileceği sistem değil. Bizim sistemimizde oynaması gereken adam topla haşır neşir olmalı, oyununda içinde olabilmeli. Her daim de güçlü kalabilmeli. Burak'ı yine oynatırsın 10 atar, 15 atar farketmez. Sorun atması değil, hiçbir zamanda olmadı. Sorun bizim için ideal oyuncu olmaması. Bizde bir asırda geçse Burak'ın isteyeceği o Trabzonspor taktiği oynanmaz. Olayın özü bu.

Ben Jardel tarzı adamlara adım attırmazlar dedim, ki Jardel Burak'a göre çok daha ağır,güçsüz ve Burak'ın yarısı kadar bile oyunla alakası olmayan bir adamdı. Yani her santraforu kendi devrinde değerlendirmek lazım. Onu söylemeye çalışıyorum.

Burak 2 sene önce 8 tane attı dimi Braga'ya, Cluj'a 2'şer 3'şer salladı tamam. Geçen sene de kale yüzünü göstermediler. Ha olamaz mı, olabilir, her sene bir santrafor CL'de 8-10 gol atacak diye bir kaide yok tabi. Ancak olay şu, ben ilk yorumumda söyledim, o istatistikler bizi bu hale getirdi zaten. Hala da onların üzerinden bir şeyleri anlatmaya çalışmak yanlış.

Sen dedin ki, oynayacağın taktiğe göre Burak'ı kullanabilirsin. Ha işte bizim de oynamak istediğimiz sistem Burak'ın oynayabileceği sistem değil. Bizim sistemimizde oynaması gereken adam topla haşır neşir olmalı, oyununda içinde olabilmeli. Her daim de güçlü kalabilmeli. Burak'ı yine oynatırsın 10 atar, 15 atar farketmez. Sorun atması değil, hiçbir zamanda olmadı. Sorun bizim için ideal oyuncu olmaması. Bizde bir asırda geçse Burak'ın isteyeceği o Trabzonspor taktiği oynanmaz. Olayın özü bu.

Sneijder'in DK performansını izledikten sonra Burak'ı bu şekilde oynatabileceğimizi düşünüyorum bu sezon, Sneijder ve Burak daha beraber oynamadılar hazırlık maçlarında yorum yapacak birşey olmadı o yüzden. Hoca ne yapacak bakalım görelim.

Geçen sene drogba yok muydu? Niye 15 puan farkla şampiyon olamadık?

Malesef yoktu. Olsaydı şampiyon olurduk. Ama Drogba kötüyken genç yerli forvetlerimiz iş yapsın diye bekledik, sonuç malum.

İlk şampiyonluğumuzu Necati ateş getirdi, bir sonraki sene drogba. Geçen sene ikisi de yoktu. Drogba kötü bir sezon geçirdi.

Yaşadığımız bu tecrübe burak ve umut'a güvenilmeyeceğini öğretmediyse ne öğretecek.

Malesef yoktu. Olsaydı şampiyon olurduk. Ama Drogba kötüyken genç yerli forvetlerimiz iş yapsın diye bekledik, sonuç malum.

İlk şampiyonluğumuzu Necati ateş getirdi, bir sonraki sene drogba. Geçen sene ikisi de yoktu. Drogba kötü bir sezon geçirdi.

Yaşadığımız bu tecrübe burak ve umut'a güvenilmeyeceğini öğretmediyse ne öğretecek.

Drogba sakatlanana kadar lig te perişan olduk hatta koptuk gittik. Demek sadece iyi forvet yetmiyor, takım olmak lazim..

Geri
Üst Alt