.
*. bir cok yonden eksisi olan bir stoper. malesef bu takimda yedek bile olamayacak seviyede .
cok geriye gidersek sevgili
@Murat Durmaz 'a metehan kiradayken bir yorum yazmistim ; kendisini bir cok yonden eksik buluyordum , tipoloji olarakta prototip uygunlugunun emin bayram'a kiyasla dogru profil olmadigini belirtmistim. ki, sayet iyi gelisirse serie a tarzi stopere evrilebilirdi... topla geliskenleri disinda , ''sarj ve sertlik olarak'' bariz yetersiz olmasi kendisini salt hamle oyuncusu olarak kalmasina yol acan etmenler arasinda... ki , hamle olarak da bariz yetersiz suan .
a takima ciktiginda semih 'i de benzer yetersiz ve eksik bulurdum. o donem ujfa sayesinde bold aciklari bi sekil kapandi. ujfa sonrasi zaten resim net goruldu .
kendisinin genel eksi artisi gelisim baglaminda nereye evrilir den bagimsiz-metehan 'in halbuki ^sanchez den mutlak bir seyler almasi gerekirdi . tecrubesin den faydalanmasi gerekirdi .
halen sahada asiri savruk, panik olmasi , stabil bolge konumlanmasi yapamamasi ,yanindaki/lerden ve kalecisinden bariz kopuk bir anlayista sahada yayilim yapmasi oyuna bu sekil entegre olmasi - nacizane gozlemim de buyuk eksi .
alt yas baglaminda cikanlar ozelinde , keza , metehan & emin karsilastirilmasinda da - o gunku dedigimle - ayni yerdeyim ;
bize uygun dogru prototip -> alt yas gruplarinda ^emin bayram di mutlak tutulmasini net vurguladigim .
dune gelirsek, metehan'in kanimca dunku genel performansi malesef vasatti . kac kez adamina gecildi ,yetisemedi .
bi pozisyonda saglam kontra yerken rakibe sarj bile yapamamasi buyuk eksi puan di kendisi adina . dogru konumlanma ,
geriden cikislarda pas tercih ve buna bagli gecis transitions da nerdeyse yok gibiydi . bu tur sekanslar her oynatildigi macta oluyor ve buna yonelik bir isik vermiyor olusu , <-> yeni sezon kadro yapilanmasi konusunda dikkatlerden kacmamali . .
yerli sayisi muhabbeti yuzunden bazi durumlar tolere edilmemeli . yedek bolgesi dogru prototip ve hazir isimlerden kurulmali .
kalan maclarda sanchez & abdul tandemi bozulmayacaksa , rotasyondan ilk girmesi gereken cuesta olmali . tarafim adina burasi net .
hatta , - coktan - ; gecen sezon 2.yarisindan bugune geriye giden ^ abdulkerim'in bi sekilde yedege cekilmesi gerekirdi .
( ki, devre arasi stopere adam bakilmasi da buna bir isik ti . iyi kotu cuesta alindi ) .
velhasil , her bolge de kadro muhendisligi problemi mevcut . her bolge de rotasyon poblemi mevcut . bunlar net teknik ekip ve yonetime yazar.