Çarşı'nın Fenerbahçe Yalakalığı

Cevap: Çarşı'nın Fenerbahçe Yalakalığı

Kesinlikle iyi özetlemişsin, halk arasında da buna eziklik deniyor. Bakıyorum adamların mesajlarına adamlarla alakamız olmamasına rağmen açmışlar ağızlarını yummuşlar gözlerini... Öyle bi konuşuyolar ki zannedersin galatasaray şikeyi yaptı, delil ve kanıtlarıyla ortaya konmasına rağmen gene de üstü örtüldü. :) Yahu bu kadar zırlanmaz, ağlanmaz ve de hayal kurulmaz be kardeşim.. Biizim forumda bjk ile açılan başlıklarda, maç başlıklarında falan nadir gördüğüm mesajlar bunların her mesajında mevcut...

BJK klubünün Ülkemize yapacağı en iyi hizmet bir 8-0 faciası daha yaşatmaması ... yeterince tinerci var fazlası zarar..

Bunlari anlatan cok güzel bir tezahurat vardi;

Sen kongreye gidip oyunu satarsin böyle taraftarsin

Statta yeter baskan diyip sandigi gidince..........

Böyle uzayip gidiyordu. Simdi düsünüyorumda ne güzel bir tezahurat aslinda tam uyuyor bu hiyarlara.

"Bir cinayeti bütün ayrıntılarıyla izledikten sonra yaşamınız eskisi gibi kalamaz. Hele bu cinayet bir futbol karşılaşmasının sonrasında gerçekleşmişse, siz farkına varmasanız da, futbol tutkunuz bu başkalaşmadan payını fazlasıyla alır. Birkaç adım ötenizde, birkaç dakikada olup biten dehşetengiz bir şiddet gösterisi, insanlığınızdan utandırır. Duyduğunuz çaresizlik tüm kâinatı sarsacak denli uçsuzdur."

Beşiktaşlı mühendis Oktay Akdemir'in bir grup Galatasaraylılar tarafindan 1991 yilinin Subat ayinda öldürülmesinin tek tanığı olarak mahkemeye çıkmaktan kaçınmayan Baris Tut boyle anlatir olayi. Ve ekler:

"Bir anda binlerce insan doluştu Mecidiyeköy caddelerine. Önce Beşiktaş taraftarı çıktı dışarıya. Kalabalığın arasına karışarak buluşma noktasına gittim. Epey sonra Galatasaray taraftarları göründü. Süreyya erken davrananların arasında, çabucak geldi sözleştiğimiz yere. Geldiğimiz gibi, yürüyerek dönmeye karar verdik.

Biraz arkamızda yaklaşık elli kişilik bir gurup, ellerinde sopalar ve demir çubuklarla küfürler ederek ilerliyordu. Gurubun liderliğini uzun boylu, sarışın ve yüzünü atkıyla örtmüş bir genç yapıyordu. Elinde kalas gibi kalın bir sopa vardı. Arkamızdan geldiklerini bilerek, ama hızlanmadan, dikkatle yürüyüşümüzü sürdürdük. Şişli yolu üzerindeki bir durakta, demirlere yaslanmış sessizce duran genç bir adama şöyle bir gözümüz takılmıştı ama hemen arkamızdan gelen ve artık yoldan geçen araçları taciz etmeye başlayan gurup ona vahşi hayvanlar gibi saldırdı. Sopalar çoktan yere serilmiş adamın üzerine inip kalkıyordu. Adamın hareketsiz duran bedenine sayamadığımız kadar çok tekme indirdikten sonra çemberi genişlettiler. Sarışın genç, elindeki sopayla son darbeyi vurduktan sonra, izlendiğinin bütünüyle bilincinde olarak, başını kaldırdı ve çevresini süzdü. O nefretle bakan gaddar gözleri unutmak kolay olmayacaktı..."

Barış Tut

"Futbol Nedir ki" , Shf 102.

Olayı klüp kavgasına çevirmeyin.Zaten konuyla alakasız. Her taraftar grubunun içinde dengesizler çıkıyor ne yazık ki.

Ben FB yi daha çok severim. Bilinen düşman bilinmeyenden iyidir.

BJK sinsi. Topluluk içinde susarlar. Sadece dinlerler. Ama bir araya geldiklerinde ne konuşurlar, ne konuşurlar. Hala 8-0 zırvasını konuşuyorlar. Yaşça küçük taraftarlar o maçta GS nin 8 farklı yenmesi gerektiğini ve şikeyle 8 tane attığını sanıyor...

Kabzenin son dakkada gol attığı maçta, ne mal olduklarını belli ettiler. FB şampiyon olsun diye bir yerlerini yırttılar.

Google dan kopyala yapıştır ,ohh alt ettin bizi öylemi ...Ulan o yılları biz bizzat yasadık ,tribünlerde barış olmadan önce kulak kesenmi dersin ,ağız burun dalanmı hepsini gördük ...Zamanı geldi kaçtık ,zamanı geldi kovaladık.Mühendis oktaya yapılan tabiki hayvanlıktır,ben yanında çocuğu olan insana saldıranlardan bahsediyorum sen tribün kavgalarından ...

Mühendis Oktay'ı bilir misin

Mühendis oktayı bilirim ,sen kapalının ortasında bıcaklanıp ölen çocuğu bilirmisin ? Hemde sizin tarafınızdan ??

Sende bu olayların sıralanıp gideceğini bilir misin ? Alta bak lütfen.

Olayı klüp kavgasına çevirmeyin.Zaten konuyla alakasız. Her taraftar grubunun içinde dengesizler çıkıyor ne yazık ki.

seni hic gözüm tutmadı sütoglan.

Neden ki ? Arkadaş densiz taraftarın yaptıklarını tüm taraftara mâl ediyor,bende başka bir örnek sunuyorum.Orada bahsedilen sarı saçlı herif ve köpekleri tüm Galatasaray taraftarını temsil edebilir mi ? Edemez tabii ki.

Az öncede söylediğim gibi 1-2 densizin yaptığını klüplere mal edemeyiz(cinayet olaylarını kastediyorum). Ama Çarşı bütün halinde şikecilere destek çıkıyorsa bir yerde yanlış var demektir

Neden ki ? Arkadaş densiz taraftarın yaptıklarını tüm taraftara mâl ediyor,bende başka bir örnek sunuyorum.Orada bahsedilen sarı saçlı herif ve köpekleri tüm Galatasaray taraftarını temsil edebilir mi ? Edemez tabii ki.

tabiki etmez ama burası ortak kullanılan bir forum olmadıgı icin taraflı davranması normal degilmi.

Tüm taraftara değil çarşıya mal ediyorum ...Kendi maçı olmadığı halde ailesinin yanında çocuk döven ,bursasporlu savunmasız çoluk çocuğu bıçaklayanlardan . basını arkanıza alıp ne kadar sempatik görünürseniz görünün ,ciğerinizi biliyorum korkaklar.

Google dan kopyala yapıştır ,ohh alt ettin bizi öylemi ...Ulan o yılları biz bizzat yasadık ,tribünlerde barış olmadan önce kulak kesenmi dersin ,ağız burun dalanmı hepsini gördük ...Zamanı geldi kaçtık ,zamanı geldi kovaladık.Mühendis oktaya yapılan tabiki hayvanlıktır,ben yanında çocuğu olan insana saldıranlardan bahsediyorum sen tribün kavgalarından ...

la havle vela. Birsey diyecem, 100% ban yiyecem. modlar beni bu konudan uzaklastirin.

Hocam forzada Galatasaray düşmanlığı yapan yüzlerce mesaj var, ben ilk defa girdim forzaya ve inan inanılmaz derece de soğudum camianızdan...Samimi olarak söylüyorum, gez bu forumu ordaki mesajların onda birini bulamazsın burda...Onu da geçiyorum çarşının burda şikeye karşı durmuyor diye eleştirilmesine kızmaya kusura bakmayın ama hiç ama hiç hakkınız yok. Biz burda kendi grubumuzu, ultraslanı bile sessiz kaldığında eleştirmişiz, çarşıyı mı eleştirmicez..

bu konuya kilit gelmeli demiştim.

Geri
Üst Alt