- 4 Ağustos 2009
- 90.825
- 72.077
- 5.188
Cevap: Cemal Nalga Konusu | İdari ve Teknik kadro kovuldu
Bu rezillikte emeği geçen herkese teşekkürler.
Allah'ın belaları!
Bu rezillikte emeği geçen herkese teşekkürler.
Allah'ın belaları!
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bir sorum var.Şimdi biz küme düşürülürsek maçlarımızda hükmen mağlup sayılır değil mi?
Evet aynen Ankaraspor gibi olur
Öncelikle söylemek isterim ki benim bu foruma ilk mesajım. 31 yaşındayım ve 24 senedir Galatasaraylıyım. Üyeliğim henüz onaylandı sayılır. İlk mesajımın böylesi bir konuda olması ise ayrı bir trajedi benim için. Zaten bugünün kendisinde bir siyahlık var. Arda Turan' ın domuz gribi olması, Işıl Alben' in sakatlığından ötürü uzun süre sahalarda yer alamayacağının açıklanması akabinde bu rezil olayın netleşmesi. Resmen 2001 ekonomik krizinin başlangıcı olan "kara Çarşamba"' nın bir özetini yaşadık bu Çarşamba (Yani dün).
Bu konuda söyleyeceklerim bir yeni üye için sizlere fazla sivri gelebilir ama bu rezaleti temizlemenin tek yolu takımın küme düşürülmesidir. Böylesi bir kara leke bu camianın alnından ancak bu şekilde temizlenir. Tabi ki küme düşülmeyi yapacak olan Federasyondur. Bu konuda yapılması gereken, gelecek en ağır cezayı dahi hiç itirazsız kabullenmektir. Ha yönetim bu konuda gerekli tavrı sergilemiştir ama Basketbol Şubesi' nden sorumlu yönetici Ahmet Dedehayır' ın da bir önce istifa etmesi, etmiyorsa yerinden alınıp kulüple ilişkisinin kesilmesi elzemdir. Dahası, bu rezilliğe karışan kim varsa hepsi de en kısa sürede yönetim tarafından gerekirse adli mercilere havale edilecek derecede cezalandırılmalıdır.
Dediğim gibi; yazdıklarım çok ağır gelebilir siz renkdaşlarıma ama yapılan öyle büyük bir ihanettir ki Galatasaray adına, cezası da ancak o kadar büyük olmalıdır. Sorumlular hangi akıl mantıkla Cemal Nalga' yı başka bir isim altında hazırlık maçında oynatma gaflet ve dalaletine düşmüşlerse, cezalarını da o ölçüde çekmelidirler.
Galatasaray hiç kimsenin sahtekarlığını deneyeceği yer değildir.
Bazen habere sen gitmezsin, haber sana gelir. Bugün de öyle oldu. Salsa Basket ile konuştuk, herşeyi anlattı. Ne oldu, nasıl oldu, kim peşinden gitti, kaynaklar bizde saklı. Ortada bir kulüp tarihinin en büyük rezaleti vardı. Twitter'a çıkarken iki not düştüm: "Galatasaray'da basketbol şubesinde çalışanların hepsi istifasını bugün versin." ve gelen bir soruya cevap olarak "Küme düşer Galatasaray. Bunun Cemal Nalga gibi basketbol garibi bir adam yüzünden olması ise ayrı bir hikaye." Saat 19:00'du. Arkadaşlarımla oturduğumuz restoranda sesi kısık televizyonun NTV Spor'da kalmasını rica ettik. Mehmet Helvacı ve Ahmet Dedehayır da yayına çıktığında sesi açtırdık. Aynı zamanda telefondan Galatasaray kulübünün resmi açıklamasını okudum.
En sonda söylenecek olanı en başta söyleyeyim. Bu rezaletin ardından Galatasaray kulübüne "restart" da yetmez... Kulübe format atmaları gerekiyor. Mesela tüm şubeleri farklı birer kulüp haline getirip örneğin futbolu Galatasaray Futbol Kulübü yapsınlar. Federasyondan gelecek cezayı beklemeden de hemen yarın basketbol şubesini kapatsınlar... Gelelim sorulara:
Erkek basketboldan sorumlu yönetici Yiğit Şardan neden medyanın karşısına çıkmadı? Mehmet Helvacı ve bayan basketten sorumlu Ahmet Dedehayır neden açıklamayı yaptı?
Bir takım hazırlık karşılaşmasında cezalı oyuncusuna neden bir diğer oyuncusunun formasını giydirip sahaya sürer?
Galatasaray Lisesi mezunlarından basketbol koçları yaratanlar, kovdukları adamların ardından neden "Galatasaraylılıktan nasiplerini almamışlar" diye açıklama yaparlar?
İçine Tufan Ersöz kaçmış Cemal Nalga bile muteber bir basketbolcu kabul edilmezken, gazozuna bile olsa bir maçta kulübünün formasıyla sahtekarlık yapmak nasıl bir cürettir?
Tüm idari ve teknik kadronun işine son verip skandalı şahısların üzerine yükleyen yöneticilerden hangisi istifa edecektir?
Bu skandalı ortaya çıkartan Oyak Renault kulübüne tebrikler. Sporu kirleten kim varsa cezasını çeksin. Bu skandal Galatasaray kulübünün Mart 2010 seçimlerine direkt etki edecektir. Uzun bir analizdir, yazılır elbet...
Eger bu Haber Dogruysa, Istifa etmeseler bile Adnan Polat bunlari görevlerinden almalidir..!!!