Aslen Kayserili olduğum için her maçını izlemiştim ve 5 değil 3 m da olsa Amrabat yanlış bir tecihti, açık alan bulmadıkça işe yaramayacak, yetenekleri kısıtlı bir adam...Hamit transferine hep karşı oldum, fizik olarak çöküşte olan bir görev adamına yıldız payesi ve bedeli vermek çok büyük bir yanılgı idi...

Peki bunları transfer riski diye değerlendiriyorsun, bahsettiğim 2011 devre arasından itibaren Terim in inisiyatifiyle gelip katkı vermiş çok sayıda futbolcu da olması lazım o zaman; kimmiş bunlar?!...Haa, o istedi de yönetim (Dürüst-Albayrak vs de varken) almadı değil mi?...Camianın bu kadar desteği arkasındayken orada durmaya devam etmeyecekti o zaman...''İstediğim şu şu transferler yapılmadı, gidiyorum'' dese yönetim filan kalmazdı ortada!...

Getirecek mantıklı argümanlar bulamadıkça altı şampiyonluk vs ezbere laflara sığınmak zorunda kalıyorsunuz, Terimciler olarak...Bunu değiştiremeyeceğimin farkındayım, size Terim inizle mutluluklar dilerim...

(Benim için de Terim bir Galatasaray efsanesidir...Hatalarını görmezden gelmiyorum hepsi bu)...

Türkiye´de umdugunu degil, buldugunu alirsin kardesim. Son haftaya kadar genc kanat oyuncusu kovalayip, gidip Cemal ve Pandev´i almadik mi ? Mancini devre arasinda Guarin ve Ranocchia gibi adamlari isteyip, adama 19 yasindaki Koray´i getirdiler, yanina 20 yasindaki Telles.
Yabanci teknik adam buna tepki göstermezken, gidip bunun tepkisini Terim mi verecek ? Adam zaten 20 yildir bu sistemin icinde yasamis, bunlari bilerek geldi Galatasaray´a. Hadi Mancini, Prandelli bunu bilmiyordu, tepki verseler anlayabilirsin. Adamlara kim bilir neler vaad etmislerdir. Ama Terim bunun ile ilgili bir tepki verse, adama sorarlar ligi 8. bitirmis bir takima neden geldin diye.

Misal 2011/2012 devre arasi... Umdugun Xherdan Shaqiri, buldugun Necati Ates ve Yigit Göloglan. Sen Türkiye´de basarili olman icin bunlarin üzerinden gelmen lazim. Türkiye´de teknik adamlik yapmak kolay degildir.

Hocamızın kadro seçimi, oyunculara bakış açısı, klübün hedefleriyle kendisinin ne beklediği, sahadaki diziliş, transfer tercihleri vs. vs. gibi çok yanlışı var ama hâlâ istifayı hakedecek durumda olmadığını düşünüyorum. En az 3-4 haftasının daha olduğunu düşünüyorum.

Terimle başladığımız sezonda kendimizi ve oyuncuların kendini bulması 10. haftayı bulmuştu. Tabi bu herzaman böylede olacak gibi düşünemeyiz. Az daha sabır gösterebiliriz. Ha gidersede bir kayıp olarak görmem.

GT-I9300 Tapatalk

Son düzenleme:
Ah ulan. Bielsa yi getirmedikde halt ettik. O hasofmaniyla Selçuk&Burak'i kovalardi takimdan.

Hocamızın kadro seçimi, oyunculara bakış açısı, klübün hedefleriyle kendisinin ne beklediği, sahadaki diziliş, transfer tercihleri vs. vs. gibi çok yanlışı var ama hâlâ istifayı hakedecek durumda olmadığını düşünüyorum. En az 3-4 haftasının daha olduğunu düşünüyorum.

Terimle başladığımız sezonda kendimizi ve oyuncuların kendini bulması 10. haftayı bulmuştu. Tabi bu herzaman böylede olacak gibi düşünemeyiz. Az daha sabır gösterebiliriz. Ha gidersede bir kayıp olarak görmem.

GT-I9300 Tapatalk

Bir Teknik Adam´i yari sezondan önce kovmak bana göre futbol cehaletidir. Zamaninda Galatasaray´a zarar verecegini bile bile kötü baslangicdan sonra gönderdi Adnan Polat takimdan Rijkaard´i. Kisa kadar sabredilseydi bu takim yine en azindan avrupaya giderdi gelecek sezon. Bir Teknik Adam half seasondan sonra kötü bir profil cizdiyse, yeni bir Teknik Adam bulup takimi emanet edersin. O yeni Teknik Adam´a alismak icin kücük bir hazirlik dönemi ve eksikleri görmek icin bir yarim sezon vermis olursun. Adam ona göre gelecek planlamasini yapar.
Eger Prandelli´yi 6-7 hafta sonra yollarsa Aysal, bir zahmet kendisi de gitsin ozaman.

Adamı 2 ayda yaşlandırdık

prandelli11.jpg

88206.jpg

Bize gelen sakal birakiyor yeter artik ya. Böyle aptal seylere takintili olmaya basladim su sacma sapan olaylar yuzunden. Sende kes hoca şu sakallari artık.

Takim su anda hazirlik maclari yapior. Yasinin sag bek denenmesi, brumanin forvet denenmesi vs vs. Butun hazirlik doneminde yatip mac oynamadan gecirtenler bu puan kayiplarindan sorumludur.

Takim su anda hazirlik maclari yapior. Yasinin sag bek denenmesi, brumanin forvet denenmesi vs vs. Butun hazirlik doneminde yatip mac oynamadan gecirtenler bu puan kayiplarindan sorumludur.
çok doğru tespit hazırlık kampını devre arasına kadar bitiririz sonra kazandığımız puanlar bize yeter !!!

ByIervQCEAAqgIL.jpg:large

Sakallarını kestiğin gibi Selçuk'la Burak'ı da kes hocam.

Bursaspor macindaki anlayis, Galatasaray´in bu kadrosu icin ideal anlayisti.

Bu kadro kontraatak kadrosu, önde basacak, baski yapacak kadro degil.

Tarik´tan, Sneijder´e, Sneijder´den Bruma ve Olcan´a, Burak´a kadar hepsi kontraatak oyuncusu.

Madem forvetimiz yok, elimiz mahkum, o zaman dogru sistemi bulacaksin. Dogru sistem de etkili kontratak yapmaktir, ve pres yapmaktir.

Bursaspor macindaki anlayis, Galatasaray´in bu kadrosu icin ideal anlayisti.

Bu kadro kontraatak kadrosu, önde basacak, baski yapacak kadro degil.

Tarik´tan, Sneijder´e, Sneijder´den Bruma ve Olcan´a, Burak´a kadar hepsi kontraatak oyuncusu.

Madem forvetimiz yok, elimiz mahkum, o zaman dogru sistemi bulacaksin. Dogru sistem de etkili kontratak yapmaktir, ve pres yapmaktir.
Bu kadro önde basabilecek , baskı yapacak bir kadro değil diyorsun sonra da doğru sistem pres yapmaktır diyorsun ,nasıl olacak bu iş?

Türkiye´de umdugunu degil, buldugunu alirsin kardesim. Son haftaya kadar genc kanat oyuncusu kovalayip, gidip Cemal ve Pandev´i almadik mi ? Mancini devre arasinda Guarin ve Ranocchia gibi adamlari isteyip, adama 19 yasindaki Koray´i getirdiler, yanina 20 yasindaki Telles.
Yabanci teknik adam buna tepki göstermezken, gidip bunun tepkisini Terim mi verecek ? Adam zaten 20 yildir bu sistemin icinde yasamis, bunlari bilerek geldi Galatasaray´a. Hadi Mancini, Prandelli bunu bilmiyordu, tepki verseler anlayabilirsin. Adamlara kim bilir neler vaad etmislerdir. Ama Terim bunun ile ilgili bir tepki verse, adama sorarlar ligi 8. bitirmis bir takima neden geldin diye.

Misal 2011/2012 devre arasi... Umdugun Xherdan Shaqiri, buldugun Necati Ates ve Yigit Göloglan. Sen Türkiye´de basarili olman icin bunlarin üzerinden gelmen lazim. Türkiye´de teknik adamlik yapmak kolay degildir.

Kusura bakma da çok yandan cevaplar olmuş, bu kadar kasmak niye?...

Terim o zaman için yönetimden bile güçlüydü ki Albayrak ve Dürüst için ''Terim den çok Terimci'' demek bile mümkündü hatta...

Shaqiri nin alınamamış olmasına tepki koymasın bir zahmet, 12-13 milyon bizim kulüplerin bodoslama ödememesi gereken bir bedel zaten (Sonrasında Amrabat, Hamit gibilere savrulan paraları düşününce keşke alınsaymış dememiz bunu değiştirmez, şampiyonluk ve CL ne katılımla bütçe rahatladı vs)...Ama Yiğit transferini Shaqiri değil Olcan la kıyaslamak gerekir; Antep maddi yönden çöküntüde idi ve mecburdu satmaya, Trabzon da kolayca aldı zaten, bu tercihi de yönetim mi yaptı?...Bildiğim en fiyasko transferdir Yiğit, transfer riski filan denemez, kimseyi almasınlar daha iyi dedik burada, en ufak bir beklentim yoktu kendisinden...

Birde hazret kolay kolay makul fiyatlı adam beğenmez, geçen yılda stoper tercihi Miranda imiş (20 m!), versende öyle adam bu lige gelmez!...

Koskoca 2.5 sezonda takıma aldırdığı ve net katkı sağlayabilmiş oyuncu nerdeyse yok (Polat ın giderayak bitirdiği Selçuk-Elmander de olmasa, halen 20. değil, 18. şampiyonluğun peşinde olurduk,net)...Buna cevabın yoksa ne anlatıyorsun bana?...Yönetim hiç inisiyatif tanımıyorsa da çekip gitseydi...Camia kan alırdı yönetimin bir yerlerinden!...

Hiçbir şekilde katılmıyorum ünalcı terimci bilmem neci sayenizde taraftarda bölündü kendi arasında

Mesajımdaki hangi görüşe niçin katılmadığını belirtemediğin için bu mesajın ancak bir 'Boşluk' değerindedir benim nazarımda...

Diyeceksin ki ''Amrabat kapalı defansları açabilecek muazzam yeteneklere sahip bir futbolcu''...

Diyeceksin ki ''Hamit geldiğinde fizik olarak muhteşem bir durumdaydı, son iki yılda maçların %90 dan fazlasında ilk 11 çıkmıştı, Bayern in ve RM in lider oyuncusu idi''...

Daha önemlisi, diyeceksin ki '''2011-12 devre arasından itibaren Terim' in aldırdığı filanca, falanca, feşmekanca oyuncular takıma level atlattı''...

Bunları diyemiyorsan alıntı yapıp ahkam kesmeyeceksin...Bunu forumda eksikliğini gördüğüm ''Bir konu nasıl tartışılır?'' hususunda eğitim amaçlı olarak yazıyorum, mütevazı olamayacağım!...

''Aysalcı'' da değilim ''Terimci'' de, kimsenin adamı ya da şakşakçısı olmaz benden, istesem de yapamam...

Aysal ın gelirken verdiği ''Avrupalı Başkan'' profiline mest olmuştum, daha ''Madrid transfer seferi'' fiyaskosu ile başlayan hayal kırıklığım sonrasında artarak devam etti maalesef...Terim i paketlemesini de doğru, zamanlamasını geç buluyorum; daha ''Birileri rahat etsin diye sözleşme uzatmam'' sözünü ettiği anda ''İki elin kandaysa da gel Hoca, bu sözünden beni kastettiğini anlıyorum, daha önemlisi kamuoyu da böyle anladı...Beni değilse kimi kastettiğini basına açıkla, doğruysa da derhal istifanı ver!'' demesi gerekirdi Galatasaray başkanının, böyle bir durumda...Sonrasında 'Avrupalı'' başkanımız dağarcığımıza bilmediğimiz oryantallikler kattı, bırakıp gitmesi en hayırlısı gibi görünüyor...

Terim bir Galatasaray efsanesidir, hataları ve kusurları da vardır her kul gibi...Dört yıl üstüste şampiyonluk, UEFA Cup zaferlerindeki katkısına laf eden taş olur...O zaman dilimi içinde de hataları olmuştur, doğrularının yanında lafı olmaz...İkincisinde şampiyon takıma gelip diğer iki rakibin toplamının iki katı para harcattığı halde, giderken geride enkaz bıraktığı zaman eleştirilecektir elbette...Son gelişinde neredeyse silbaştan bir kadroya o futbolu oynatabilmesiyle haklı olarak alkışlamışızdır...İlle başarı, ille şampiyonluk değil kıstas, 2011-12 devre arasından itibaren kadro planlaması adına hiçbir olumlu icraatının olmamasını daha o zamandan eleştirmeye başladık, 2012-2013 şampiyonluğunda bütün sezon boyunca keyifle seyredebildiğim 5 maç sayamam...Sonrası malum...

Sayın hocam sakalları kesmiş , inşallah yeni bir başlangıç olur hepimiz için , o sakalı uğursuzluk getirdi bence :(

Mesajımdaki hangi görüşe niçin katılmadığını belirtemediğin için bu mesajın ancak bir 'Boşluk' değerindedir benim nazarımda...

Diyeceksin ki ''Amrabat kapalı defansları açabilecek muazzam yeteneklere sahip bir futbolcu''...

Diyeceksin ki ''Hamit geldiğinde fizik olarak muhteşem bir durumdaydı, son iki yılda maçların %90 dan fazlasında ilk 11 çıkmıştı, Bayern in ve RM in lider oyuncusu idi''...

Daha önemlisi, diyeceksin ki '''2011-12 devre arasından itibaren Terim' in aldırdığı filanca, falanca, feşmekanca oyuncular takıma level atlattı''...

Bunları diyemiyorsan alıntı yapıp ahkam kesmeyeceksin...Bunu forumda eksikliğini gördüğüm ''Bir konu nasıl tartışılır?'' hususunda eğitim amaçlı olarak yazıyorum, mütevazı olamayacağım!...

''Aysalcı'' da değilim ''Terimci'' de, kimsenin adamı ya da şakşakçısı olmaz benden, istesem de yapamam...

Aysal ın gelirken verdiği ''Avrupalı Başkan'' profiline mest olmuştum, daha ''Madrid transfer seferi'' fiyaskosu ile başlayan hayal kırıklığım sonrasında artarak devam etti maalesef...Terim i paketlemesini de doğru, zamanlamasını geç buluyorum; daha ''Birileri rahat etsin diye sözleşme uzatmam'' sözünü ettiği anda ''İki elin kandaysa da gel Hoca, bu sözünden beni kastettiğini anlıyorum, daha önemlisi kamuoyu da böyle anladı...Beni değilse kimi kastettiğini basına açıkla, doğruysa da derhal istifanı ver!'' demesi gerekirdi Galatasaray başkanının, böyle bir durumda...Sonrasında 'Avrupalı'' başkanımız dağarcığımıza bilmediğimiz oryantallikler kattı, bırakıp gitmesi en hayırlısı gibi görünüyor...

Terim bir Galatasaray efsanesidir, hataları ve kusurları da vardır her kul gibi...Dört yıl üstüste şampiyonluk, UEFA Cup zaferlerindeki katkısına laf eden taş olur...O zaman dilimi içinde de hataları olmuştur, doğrularının yanında lafı olmaz...İkincisinde şampiyon takıma gelip diğer iki rakibin toplamının iki katı para harcattığı halde, giderken geride enkaz bıraktığı zaman eleştirilecektir elbette...Son gelişinde neredeyse silbaştan bir kadroya o futbolu oynatabilmesiyle haklı olarak alkışlamışızdır...İlle başarı, ille şampiyonluk değil kıstas, 2011-12 devre arasından itibaren kadro planlaması adına hiçbir olumlu icraatının olmamasını daha o zamandan eleştirmeye başladık, 2012-2013 şampiyonluğunda bütün sezon boyunca keyifle seyredebildiğim 5 maç sayamam...Sonrası malum...
Forumda böyle yazı yazabilen bir iki üye dışında üyelerin varlığından haberim yoktu. Noktasından virgülüne kadar katiliyorum.

Tapa

Fatih Hoca , tüm takımı kendi kurmamasına rağmen kötü başladığında hiçbir sorun yoktu da neden Prandelli kötü bir başlangıç yapınca medyada dahil Prandelli'yi bitirmeyi çalışıyor? Fatih Hoca 1 Yenilgi 1 Galibiyet 1 Beraberlik ile başlamıştı. Aynı puan durumuyla da Prandelli başladı ki Prandelli'yi 3 transferi de transferin son gününde verdiler. Elbette işler iyi gitmiyor gibi duruyor ama taraftarda her şeyden önce destek olmayı öğrenecek. Takım yazın en sıcak havalarda bile günde çift antrenman yaptı , siz bu emeğin boşa mı gideceğini sanıyorsunuz. Bu geçiş dönemi ister sancılı tamamlansın ister sancısız bu takım bir noktadan sonra yürüyüp gidecek biraz daha sabredelim. En az 10 hafta sürelim verelim ne olur.

Geri
Üst Alt