Hocam illa 4-3-1-2 istiyorsan

----------------Sinan--------------

Veysel---Chedjou---Semih---Tarık--

--------Bruma---Melo---Olcan------

---------------Sneijder------------

----------Pandev---Umut----------

Böyle denenebilir. Mevkisine en uygun olmayan isim Bruma ama oda kesinlikle çabalar ve faydalı olur merkeze biraz daha yakın olacak ama kanatları da kullanacak bence başarabilir bu mevkiye uyabilir ise mental anlamda da gelişimine çok büyük katkısı olur. 3 tane çakılı hareketsiz orta saha ile 4-3-1-2 oynanmaz Selçuk ve Dzemaili bu mevkilere uygun oyuncular değil. Üçlünün kenardakiler kanatlara destek olacak bekler ve forvetlerde kanatlara yardım edecek. Özellikle iç sahada kilidi açmak için kullanabiliriz bu taktiği hücum gücümüz daha yüksek olur.

o orta saha kolayca ezilir.

olcan ve bruma kanat oyuncu olarak oynamali gerek, orta saha oyuncular gibi degil.

Bence Bruma yerine Ched o pozisyonda oynasa, ve Ched'in yerine Balta veya Semih den birisi daha balansli olur

Olcan yerine ise Selçuk dan baska alternatif yok maalesef. He, Birhan Vatansever var ama o okadar tecrübesiz ki onu bu durumda oynatmak asiri çok risk almaktir. Onu sezon öncesi yapmaliydik, hani o 2 aydaki 2 hazirlik maçlarda mesela.

...........................Muslera............

...Veysel........Semih........Balta........Tarık....

......................Melo........Furkan.......

...Olcan...............Sneijder..............Bruma...

...........................Pandev..................

belki foruma girerde gözüne ilisir :)

o orta saha kolayca ezilir.

olcan ve bruma kanat oyuncu olarak oynamali gerek, orta saha oyuncular gibi degil.

Bence Bruma yerine Ched o pozisyonda oynasa, ve Ched'in yerine Balta veya Semih den birisi daha balansli olur

Olcan yerine ise Selçuk dan baska alternatif yok maalesef. He, Birhan Vatansever var ama o okadar tecrübesiz ki onu bu durumda oynatmak asiri çok risk almaktir. Onu sezon öncesi yapmaliydik, hani o 2 aydaki 2 hazirlik maçlarda mesela.

Ben ezileceğini sanmıyorum özellikle iç sahada. Olcan-Bruma Selçuk-Dzemaili'den çok daha iyi oynarlar orada kanatları da kullanarak hemde. Hem ofansif hemde defansif olarak daha faydalı olurlar, ileriye top taşırlar. Olcan ve Bruma'yı merkeze biraz daha yakın kanat oyuncuları gibi düşünelim özellikle top rakibe geçtiğinde merkeze daha yaklaşacaklar.

Ben ezileceğini sanmıyorum özellikle iç sahada. Olcan-Bruma Selçuk-Dzemaili'den çok daha iyi oynarlar orada kanatları da kullanarak hemde. Hem ofansif hemde defansif olarak daha faydalı olurlar, ileriye top taşırlar. Olcan ve Bruma'yı merkeze biraz daha yakın kanat oyuncuları gibi düşünelim özellikle top rakibe geçtiğinde merkeze daha yaklaşacaklar.

Hayatinda 1 kere bile orta saha da oynamayan oyunculari orta saha da mi oynatmak istiyorsun renktas?

Biraz fantazi ye kaçtin bence :D Olcan ve Bruma full hücum oyuncular, onlar orta saha oyuncusu gibi top kaptirma, balans, top kaybi da defans etmek, disiplin, pass, iyi tackle yapma yetenegi gibi kaliteleri yeterli sahip olmadigi müddetçe onlar o mevkiilerde oynarsalar fena şekilde gol yeriz. Tüm kirli işi Melo'ya birakirsin.

Üçü de aynı şeyi yapıyorsa düşünmek lazım "Neden?" diye. Biz buradan ahkam kesiyoruz. Çok defa dediğim gibi işin başında olanlar onlar. Belki kanatlı oynayınca ortasaha güçsüz kalıyor? Belki kanatlarımız yeterince git-gel yapacak kalitede değil? Belki de başka bir problem var? Benim söylemek istediğim, daha 4 maç oynanmışken şu teknik direktöre sövme işini bırakalım artık.

Benim prensiplerimden birisi eleştirsem de hocalıklarına laf etmem. Bir diğeri de Mancini'de de yaptığım gibi Prandelli için de daha gelmeden gitsin diyemem. Ama o mesajımda da yazdığım konuda üçü de yanlış yapıyorlar ve bunun zararını hem kendileri hem biz çekiyoruz. 2 seneyi aşkın süredir bu takımın gol ortalaması enden düşmüş, neden kısır takıma dönüşmüş, neden maç kazanamıyor diye bu adamlar dönüp bakmadıysa bunda hatalılardır. Mancini ve Prandelli herşeyden önce gol atmanın ligimizdeki öneminin farkında değiller. Sürekli deplasmanda alınan 1 puanların mutluluğunu yaşayan adamlar. Bizim hocaların bu algısıı değiştirmemiz lazım. Kazanmanın ve gol atmanın bu lig için vazgeçilmezliğini anlatmak lazım. Gol atamamızın sebebinin de çok açık 2 nedeni olduğunu; bunlardan birincisinin aynı özelliklere sahip 5 tane ortasahayı oyunda tutup önlerine de Burak gibi topla ilişkisi mesafeli olan bir santrafor koymak olduğunu, ikincisinin ise kanatsız, adam geçemeyen kadro olduğunu iyice anlatmamız lazım.

Benim anlamadığım herkesin gördüğü 'oyunun merkeze sıkıştığı' yönündeki problemimizi nasıl bu kariyerdeki hocalar tespit edemez. Bunun 2 sebebi olaiblir. 1. Sneijder ciddi ciddi takımdaki sistem için arıza (ki sanmıyorum). 2. Bizim hocalar kafalarındaki bağnaz planlardan ve golarından taviz vermiyor ve zahmet edip 2-3 maçın tahlilini yapmıyor.

Benim prensiplerimden birisi eleştirsem de hocalıklarına laf etmem. Bir diğeri de Mancini'de de yaptığım gibi Prandelli için de daha gelmeden gitsin diyemem. Ama o mesajımda da yazdığım konuda üçü de yanlış yapıyorlar ve bunun zararını hem kendileri hem biz çekiyoruz. 2 seneyi aşkın süredir bu takımın gol ortalaması enden düşmüş, neden kısır takıma dönüşmüş, neden maç kazanamıyor diye bu adamlar dönüp bakmadıysa bunda hatalılardır. Mancini ve Prandelli herşeyden önce gol atmanın ligimizdeki öneminin farkında değiller. Sürekli deplasmanda alınan 1 puanların mutluluğunu yaşayan adamlar. Bizim hocaların bu algısıı değiştirmemiz lazım. Kazanmanın ve gol atmanın bu lig için vazgeçilmezliğini anlatmak lazım. Gol atamamızın sebebinin de çok açık 2 nedeni olduğunu; bunlardan birincisinin aynı özelliklere sahip 5 tane ortasahayı oyunda tutup önlerine de Burak gibi topla ilişkisi mesafeli olan bir santrafor koymak olduğunu, ikincisinin ise kanatsız, adam geçemeyen kadro olduğunu iyice anlatmamız lazım.

Benim anlamadığım herkesin gördüğü 'oyunun merkeze sıkıştığı' yönündeki problemimizi nasıl bu kariyerdeki hocalar tespit edemez. Bunun 2 sebebi olaiblir. 1. Sneijder ciddi ciddi takımdaki sistem için arıza (ki sanmıyorum). 2. Bizim hocalar kafalarındaki bağnaz planlardan ve golarından taviz vermiyor ve zahmet edip 2-3 maçın tahlilini yapmıyor.

Super kupa macinda kanatli oynamadik mi? Daha mi iyiydik o macta? Sorun baska yerde bence. Iki yilda cok iyi oynadigimiz maclara bakarsak Burak-Selcuk ikilisinden birinin sahada olmadigini goruyoruz.

ByCv3QJCQAAlhg4.jpg

Hayatinda 1 kere bile orta saha da oynamayan oyunculari orta saha da mi oynatmak istiyorsun renktas?

Biraz fantazi ye kaçtin bence :D Olcan ve Bruma full hücum oyuncular, onlar orta saha oyuncusu gibi top kaptirma, balans, top kaybi da defans etmek, disiplin, pass, iyi tackle yapma yetenegi gibi kaliteleri yeterli sahip olmadigi müddetçe onlar o mevkiilerde oynarsalar fena şekilde gol yeriz. Tüm kirli işi Melo'ya birakirsin.

Olcan ve Bruma hücum oyuncuları evet. Olcanı koyduğum yer ona en uygun yerlerden biri aslında savunma, pas, hücum ve kanat organizasyonlarında tam olarak en etkili olacağı mevkidir. Mesajda yazdığım gibi o dizilişte mevkisine en uygun olmayan isim Bruma ama onunda çabasıyla faydalı olabileceğini düşünüyorum dedim. Bruma kanat forvet tipi bir oyuncu. Aslında oraya örnek vermek gerekirse Candreva tipi bir adam tam oturur. 4-3-1-2 orta sahasını 4-3-3 orta sahası gibi düşünmemeliyiz bu taktiğin çökmesi buradan başlıyor. 4-3-1-2 düzeninde orta üçlünün kenarındaki oyuncular kanat özellikli olursa o taktikten verim alabilirsin yoksa 4 tane enlemesine paslaşan adamla bir adım ileri gidemezsin. Bu dizilişte oynayan Selçuk ve Dzemaili neyi Olcan ve Bruma'dan daha iyi yapabilir yada ne yapıyorlar ki orta sahamız ezilmiyor diye sorayım bende. Ben 4-2-3-1 düzeninden yanayım çoğu kişi gibi ama 4-3-1-2 oynatacak isen bu mantıkla oynamalıyız diye o dizilişi yaptım.

şu karanlık günlerde bari düzgün bir kadro kur da insanları iyice cıldırtma.

Anderlect'e gol atınca 3 metre zıplayan adam, Galatasaray teknik direktörü olamaz.

Bakalım bugün şaşırtacak mı bizi?

Yine Selçuk-Burakla çıkarsa cehennemin dibine kadar yolu var. Demek ki adalet falan yok kulüpte Azizbahçe gibi her zaman ilk 11i garanti para yiyiciler var demektir.

Anderlect'e gol atınca 3 metre zıplayan adam, Galatasaray teknik direktörü olamaz.
Cluj gibi bir takım gol atınca ekibiyle sevinen adam Galatasaray'ın efsane teknik direktörü oluyor ama.:) Bu yorum bana saçma geliyor renktaş kusura bakma. Oradaki golün anlamı yalnız Anderlect'e atılmış olması değil , aynı zamanda tur ümidimizi arttırması oldu , her şey bitecekken bir umut oldu. Aynı Cluj maçındaki gibi.

O golde ben de zıpladim çünkü o gol olmasa grubu 0 puanla bitirecektik ve rezil olacaktık. Bunun prandelliylen alakası yok tabi.

Cluj gibi bir takım gol atınca ekibiyle sevinen adam Galatasaray'ın efsane teknik direktörü oluyor ama.:) Bu yorum bana saçma geliyor renktaş kusura bakma. Oradaki golün anlamı yalnız Anderlect'e atılmış olması değil , aynı zamanda tur ümidimizi arttırması oldu , her şey bitecekken bir umut oldu. Aynı Cluj maçındaki gibi.

2 senedir mağlubiyetle başlıyoruz CL'ye, ilk maçtan tur umudu mu olur? Ayrıca Cluj maçında sevinen ekibi de kovduk kafamız rahat yani. :)

Balıkesir maçının tek sorunu brumaymis hocanın çıkardığı kadroya bakarsak olcan forvet olacak takım coşacak

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt