Eskiden haklisin derdim ama (son 13/14 Real Madrid saymazsak) en son ne zaman bi Italyan TD veya takimi Sampiyonlar ligini kazandi? Benim suan aklima gelen enson Inter ama onunda basinda Mourinho vardi... Son bi kac yildir Italyan td lerin hic bir basarisini hatirlamiyorum

Son uc yilin ikisinde Italyan teknik direktorler kazandi sampiyonlar ligini.

Italyan takimlarinin durumu teknik direktorlerden cok mali olarak geride kalmalarindan. FFP karari cikinca Milan futbol direktoru Galliani bundan sonra Italyan takimlarindan Avrupa'da kupa beklemeyin diye aciklama yapmisti.

Son uc yilin ikisinde Italyan teknik direktorler kazandi sampiyonlar ligini.

Italyan takimlarinin durumu teknik direktorlerden cok mali olarak geride kalmalarindan. FFP karari cikinca Milan futbol direktoru Galliani bundan sonra Italyan takimlarindan Avrupa'da kupa beklemeyin diye aciklama yapmisti.

Evet dogru simdi hatirladim, Chelseanin basindaki adam Italyandi demi 2012 de Matteomuydu neydi ? O adam suan nerde biliyormusun ?

Italyan hocalar şike liginde şampiyon olmasini iyi biliyorlar

o yüzden belki bu Ligde de şampiyon olabilirler. :k19:

Malum Selçuk-Burak isimli iki kankaya olan nefretim yüzünden Sivas maçını izlemedim Cuma günü sonra izledim...

Önce statta 10.000 civarı gerçekten futboldan anlayan bir taraftar varmış,kendimi Almanya-İngiltere liglerinden bir maç izliyor zannettim bir ara...

Prandelli'nin çıkardığı kadroya gelirsek anti 3-5-2 ci olarak ben beğendim şahsen.Özellikle hocanın bekleri çok ileri çıkarmasıyla en son 2011-2012 de yaptığımız presi 2.5 sene sonra tekrar yapabildik ilk yarı...Evet önemli pozisyonlar verdik ama bunun sistemle pek ilgisi yok , neredeyse hepsi çok bariz oyuncu hatalarıydı.Burada hocayı eleştirmek gerçekten aptalca olur...

İkinci olarak Melo'yu stopere çekmesi çok doğru olmuş...Zira artık Melo temposunu kaybetmiş,artık eskisi gibi orta sahada savaşamıyor arkadaşlar hala bunu göremiyorsunuz...3 tane orta saha ile oynuyorduk Melo-Dzemaili-Selçuk üçü de teknik ama statik oyuncular,defanstan da hızlı top çıkmayınca rakip oyuncularımızı hemen marke ediyor...Siz buraya 2 kanat koysanız ne olacak orta saha tamamen statik hale geliyor...

Oyuncu kurucu olarak Sneijder'in kullanımı çok doğru bence,bu tercihe bayıldım...Hızlı futbol oynamak istiyoruz,ancak böyle başarılı oluruz...Melo gibi müthiş teknik bir oyuncuyu libero olarak kullanıp önüne oyun kurucu Sneijder olunca baya baya hızlı top oynadık en azından oynamaya çalıştık...Biraz da futbol şansı yanımızda olunca önemli bir galibiyet oldu...

Takımın 2-0 dan sonra geriye yaslanmasının sebebi fiziksel değil psikolojik...Takım hala kendine güvenmiyor,2-0 iken bile rahat değil o yüzden ileri çıkamadık bir türlü...Ama golü de set hücumundan değil saçma bir kontradan yedik...Umarım bu psikolojik bozukluk geçer ve iyi bir takım haline geliriz...

Futboldan anlamayan bir çok arkadaş burada Melo-Selçuk-Burak'lı 4-2-3-1 yazıp duruyorlar...Boşuna uğraşmayın o taktik bizde olmaz,bu kadro yapısı ile başarısız olamaya mahkum oluruz...
Prandelli ise 4-2-3-1 sonrası 4-3-1-2 ye geçmişti ama kötü durumda da fazla ısrar etmedi , yalnızca 3 maç oynadık 4-3-1-2 ile...

Benim istediğim Olcan'ı sol beke çekip Sneijder'in sol önde oynadığı 4-3-3 tü ama Prandelli radikal bir değişiklik yaptı,oldukça da olumlu oldu...Umarım bu sistemi daha iyi hale getirip devamını getiririz...

Hakikaten ha premier lig gibi alkışlar vardı kötü günde destek buna denir helal gerçek Galatasaraylılar

Sent from my iPhone using Tapatalk

Umarım Arsenal'e karşı güzel bir sonuç elde ederiz. Yoksa yeni gelecek yönetim çok daha rahat harcayacak gibi gözüküyor hocamızı.

Zaten sözleşmesinde tazminat maddesi de yokmuş.

Prandelli giderse bu sezon başarı çok daha zorlaşır.

Umarım Arsenal'e karşı güzel bir sonuç elde ederiz. Yoksa yeni gelecek yönetim çok daha rahat harcayacak gibi gözüküyor hocamızı.

Prandelli bu sistemde bu düzene devam ederse bizi harcamiş olmayacak mi? Birakin harcanacaksa Prandelli harcansin GS degil.

Prandelli bu sistemde bu düzene devam ederse bizi harcamiş olmayacak mi? Birakin harcanacaksa Prandelli harcansin GS degil.
Ben Prandelli'ye güveniyorum. Gereken zaman verilirse güzel işler başaracağına da inanıyorum. Takım iyi yolda.

Prandelli kalırsa bu sezon başarı çok daha imkansızlaşır.

Bütün yaz 4-2-3-1 çalış sonra bizim için hiç uygun olmayan 3-5-2'ye dön.En kötü mevkin beklerken nasıl bu dizilişte oynayacaksın?!O kadar kanat aldık seçtiği dizilişe bak.
En iyi merkez orta sahamız Melo'yu da gitti stopere hapsetti.Takımdan o kadar bir haber ki sanki 1 hafta önce takımın başına geldi.

Bütün yaz 4-2-3-1 çalış sonra bizim için hiç uygun olmayan 3-5-2'ye dön.En kötü mevkin beklerken nasıl bu dizilişte oynayacaksın?!O kadar kanat aldık seçtiği dizilişe bak.
En iyi merkez orta sahamız Melo'yu da gitti stopere hapsetti.Takımdan o kadar bir haber ki sanki 1 hafta önce takımın başına geldi.

''Ekseriyetle uzun takım boyu (Ortalama 50 metre) ile durağan futbol oynatıyorlar'' düşüncesiyle İtalyan bir TD tercih edilmemeli diye düşünüyordum...Prandelli bu anlayışın dışında bir TD olarak değerlendiriliyordu ancak görüldü ki o da İtalyan Futbol Genetiğinin tamamen dışına çıkamıyor!...

Yine de ben umudumu tam olarak kesmedim kendisinden, kısa vadede hedeflerden kopmamak için geçici bir çözüm olarak görmek istiyorum, son uygulamalarını ve hak verdiğim noktalar da mevcut; en başta da beklerin tamamının hem defansif hem de ofansif açıdan yetersiz olması geliyor, zaten başta Selçuk olmak üzere çokta iyi durumda olmayan orta saha oyuncularının yükünü daha da artırıyor bu durum...

Hatlar arası mesafeyi kısaltıp, takım halinde ileri - geri oynamak için, oyuna çok fazla katılmaları, bunu yaparken de defansif zaafa sebep olmamaları gereken beklerin yokluğunda, defans güvenliği için üçlü bir hat kuruyor...Burada Melo' yu tercih etmesi, defans hattı için olumlu olsa da, orta saha direncinin düşmesine neden olması kaçınılmaz, keşke iki adet Melo olsaydı kadroda!...Zan hazır tutulabilmiş olsa daha iyi idi bence, şu an için Ched - Semih - Balta olmalı...

Özetlersem; bu beklerle 4-2-3-1 / 4-4-2 / 3-5-2 vs herhangi bir takım tertibiyle sorunların bir çırpıda düzelmesini ummak biraz hayalcilik gibi geliyor bana...Benim tercihim, en kısa sürede -Beklerin istenen düzeye gelmesiyle- kısa takım boyu ve dörtlü defansın önünde Melo ile 4-1-4-1 tertibini kurabilmesidir...

fb'nin kötü oldugu bir sezonda Gs'ye nasıl darbe vurabiliriz mantıgı ile zorla bize kasılmıs hoca.

Farkli formasyonlar ve taktikler denemek vakti --> sezon öncesi

Sezonun ortasinda her hafta farkli şeyler denemek gerçekten rezillik dir ve önceki TD'den hiç farki olmadigini gösterir.

Yine de sezon uzun, herşey mümkün. Arse maçinda defansif ilk 11le çikarsa şaşirmam ve eleştiremem de.

Geri
Üst Alt