Bütün yaz 4-2-3-1 çalış sonra bizim için hiç uygun olmayan 3-5-2'ye dön.En kötü mevkin beklerken nasıl bu dizilişte oynayacaksın?!O kadar kanat aldık seçtiği dizilişe bak.
En iyi merkez orta sahamız Melo'yu da gitti stopere hapsetti.Takımdan o kadar bir haber ki sanki 1 hafta önce takımın başına geldi.
''Ekseriyetle uzun takım boyu (Ortalama 50 metre) ile durağan futbol oynatıyorlar'' düşüncesiyle İtalyan bir TD tercih edilmemeli diye düşünüyordum...Prandelli bu anlayışın dışında bir TD olarak değerlendiriliyordu ancak görüldü ki o da İtalyan Futbol Genetiğinin tamamen dışına çıkamıyor!...
Yine de ben umudumu tam olarak kesmedim kendisinden, kısa vadede hedeflerden kopmamak için geçici bir çözüm olarak görmek istiyorum, son uygulamalarını ve hak verdiğim noktalar da mevcut; en başta da
beklerin tamamının hem defansif hem de ofansif açıdan yetersiz olması geliyor, zaten başta Selçuk olmak üzere çokta iyi durumda olmayan orta saha oyuncularının yükünü daha da artırıyor bu durum...
Hatlar arası mesafeyi kısaltıp, takım halinde ileri - geri oynamak için, oyuna çok fazla katılmaları, bunu yaparken de defansif zaafa sebep olmamaları gereken beklerin yokluğunda, defans güvenliği için üçlü bir hat kuruyor...Burada Melo' yu tercih etmesi, defans hattı için olumlu olsa da, orta saha direncinin düşmesine neden olması kaçınılmaz, keşke iki adet Melo olsaydı kadroda!...Zan hazır tutulabilmiş olsa daha iyi idi bence, şu an için Ched - Semih - Balta olmalı...
Özetlersem; bu beklerle 4-2-3-1 / 4-4-2 / 3-5-2 vs herhangi bir takım tertibiyle sorunların bir çırpıda düzelmesini ummak biraz hayalcilik gibi geliyor bana...Benim tercihim, en kısa sürede -Beklerin istenen düzeye gelmesiyle- kısa takım boyu ve dörtlü defansın önünde Melo ile 4-1-4-1 tertibini kurabilmesidir...