- 4 Ağustos 2009
- 83.893
- 62.623
- 5.093
Bugün yenilecegimiz bariz, bari 5-6 tane yiyelim de belki bu heriften kurtulup ligi kurtarma şansına erişiriz.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
''Ekseriyetle uzun takım boyu (Ortalama 50 metre) ile durağan futbol oynatıyorlar'' düşüncesiyle İtalyan bir TD tercih edilmemeli diye düşünüyordum...Prandelli bu anlayışın dışında bir TD olarak değerlendiriliyordu ancak görüldü ki o da İtalyan Futbol Genetiğinin tamamen dışına çıkamıyor!...
Yine de ben umudumu tam olarak kesmedim kendisinden, kısa vadede hedeflerden kopmamak için geçici bir çözüm olarak görmek istiyorum, son uygulamalarını ve hak verdiğim noktalar da mevcut; en başta da beklerin tamamının hem defansif hem de ofansif açıdan yetersiz olması geliyor, zaten başta Selçuk olmak üzere çokta iyi durumda olmayan orta saha oyuncularının yükünü daha da artırıyor bu durum...
Hatlar arası mesafeyi kısaltıp, takım halinde ileri - geri oynamak için, oyuna çok fazla katılmaları, bunu yaparken de defansif zaafa sebep olmamaları gereken beklerin yokluğunda, defans güvenliği için üçlü bir hat kuruyor...Burada Melo' yu tercih etmesi, defans hattı için olumlu olsa da, orta saha direncinin düşmesine neden olması kaçınılmaz, keşke iki adet Melo olsaydı kadroda!...Zan hazır tutulabilmiş olsa daha iyi idi bence, şu an için Ched - Semih - Balta olmalı...
Özetlersem; bu beklerle 4-2-3-1 / 4-4-2 / 3-5-2 vs herhangi bir takım tertibiyle sorunların bir çırpıda düzelmesini ummak biraz hayalcilik gibi geliyor bana...Benim tercihim, en kısa sürede -Beklerin istenen düzeye gelmesiyle- kısa takım boyu ve dörtlü defansın önünde Melo ile 4-1-4-1 tertibini kurabilmesidir...
Bence 3-5-2'de beklerin yükü daha da ağırlaşıyor.Bizim beklerin kapasitesi belli.Önlerinde kanat varken idare ederler ama bu adamları 70 metrede oynatamazsın.Bence Prandelli beklerin değil, ortasaha direncinin zayıf olmasından bu dizilişi tercih etti.Bunun da baş sorumlusu Selçuk.Bir merkez orta saha için o kadar hantal ki orta sahamız çok kolay geçiliyor, mecburen orta sahayı kalabalık tutuyor.
Tazminatı yokmuş galiba. Hala kovulması için ne bekleniyor anlamıyorum.Tazminatı falan neyse verin gönderin seneye transfer falan istemiyorum ben tamam, transfer bütçesi bunun tazminatı olsun yeterki gitsin...