Chedjou mu? Bruno Alves mi?

Tabikide Chedjou, Chedjou sanıldığı kadar kötü değil adamın sağında tarık, sabri solunda olcan, telles yanında semih önünde selçuk vardı.

Alves'in sağında gökhan solunda caner yanında egemen önünde meireles, emre, mehmet topal oynadı üçlü orta saha.

Chedjou en kritik anlarda gol attı Karabük, Sivas, Erciyes bunlar çok önemli şeyler her zaman en şikayet ettiğimiz şey duran toptan gol atamamaktı kötü oynadığımız maçlarda chedjou her zaman silahtı

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

salt defansif oyunlarına bakarsak alves bir tık önde benim fikrime göre. ama genel duruma bakarsak chedjou'yu alves'e tercih ederim. adam 2 kere derbi kazandırdı bize, birinde süper kupa aldık. ne zaman ne yapacağı belli değil. resmen saatli bomba, ona güvenip de sezona başlamam şahsen

Chedjou daha komple bir stoper ama Alves'in pozisyon alma bilgisi biraz daha iyi.

Alves kadar takima zarar veren bir volkan var fenerde.. resmen laylaylom herif

chedjou yu stoper olarak algilayan birisi Defansif futboldan pek bir sey anlamadigini ispatlamis olur.

Adam bir ton kademe hatasi yapior. 4lü savunma cizgisini ayarlamasini bilmiyor. bire bir savunmasinda vasat.
hava topu savunmasinda iyi degil ki hucumda bu konuda tuhaf sekilde inanilmaz iyi.
uzak ara baski görmeden Topu stadin disina atmasi ne kadar daginik oldugunuda gösteriyor.
Arkadan oyun kurma beceresi hadi idare ediyor diyelim ki bu konuda da cok tercih ve pas hatasi yaptigini gördük.

7 milyonluk adam mi stoper olarak ?! ya get out here man. burda birileri tafsiye ettigi gibi belki ön liberoda daha faydali olur bir futbolcu olabilir.
Veya yaninda lillede ki gibi Raminin oldugu bir liderin yanindan izlemek gerekir. Yönlendirmesi gereken bir stoper büyük ihtimalde.
Beyin yok.

Alveside iyi bulmuyorum bu arada. Eskiden iyidi ama hic bir zaman üst seviye klas adam olmadi alves bence. Ama chedjoudan bir tik önde.

Chedjou'yu orta sahada bir denemek gerektiğini bende düşünüyorum ;

Acaba stoper ikilisi olarak örneğin ;

Semih Kaya - Kamil Glik

Orta saha ikilisi olarak ;

Aurelien Chedjou - Selçuk İnan

Nasıl olurdu ?

Chedjou'nun ayağı temiz, oyun kurabiliyor, kırmızı kart gören bir adam değil Alves gibi. Duran toplarda usta. Tek zaafiyeti nispeten kolay çalım yiyor.

Chedjou'nun yanında Urfalı gibi hamleci kule diye tabir ettiğimiz rakibi sindiren tarzda bi stoper olsa çok daha başarılı olurdu.

Stoper olarak bakarsak ched alvesin yanında sabrinin maxinin yaninda kaldigi gibi kalir.. Ched tam bir bomba.. Ama ikisi iyi 2 li olurdu o ayri...

Alves, genel anlamda defansı daha çok toparlayan tipte bir stoper. Ancak Chedjou, bir stoper için hemen hemen tüm özelliklere sahip ama ciddi bir konsantrasyon problemi var. En iyi oynadığı maçta bile gol yediysek, hata Chedjou'da oluyor , ya adamı kaçırıyor ya da çalım yiyor.

Alves, genel anlamda defansı daha çok toparlayan tipte bir stoper. Ancak Chedjou, bir stoper için hemen hemen tüm özelliklere sahip ama ciddi bir konsantrasyon problemi var. En iyi oynadığı maçta bile gol yediysek, hata Chedjou'da oluyor , ya adamı kaçırıyor ya da çalım yiyor.

Gelir en önemli maçta seni yakar bu tip stoperler,Dany de bir benzeri hemen hemen.Şu Glik'i alsak tadından yenmez.

Gelir en önemli maçta seni yakar bu tip stoperler,Dany de bir benzeri hemen hemen.Şu Glik'i alsak tadından yenmez.
Aynen mesela Dany, deplasmandaki Manchester maçında genel anlamda çok iyi oynamıştı ama yediğimiz gol onun hatası ve işin kötü yanı yediğimiz golde penaltı ve kırmızı yeseydi , iyi oynadı bile diyemeyecektik. Chedjou ile alakalı da 3-1'lik Kopenhag maçı iyi bir örnek , belki son yıllarda en iyi oynadığımız maç ama 1 gol yiyoruz ve hatalı Chedjou.

Aynen mesela Dany, deplasmandaki Manchester maçında genel anlamda çok iyi oynamıştı ama yediğimiz gol onun hatası ve işin kötü yanı yediğimiz golde penaltı ve kırmızı yeseydi , iyi oynadı bile diyemeyecektik. Chedjou ile alakalı da 3-1'lik Kopenhag maçı iyi bir örnek , belki son yıllarda en iyi oynadığımız maç ama 1 gol yiyoruz ve hatalı Chedjou.

İşte diğer hamlelerinin bir önemi kalmıyor o salakça hatayı yapınca,adam gibi bir stoper bulmak şart.Bu ikisinin hataları her stoper hata yapar dediğimiz hatalar değil kendi mallıkları.

Chedjou bazen boş yere adam kaçırıyor, tackle yapması gereken durumlarda mal gibi bakıyor.

Zor seçim

Kamil Glik gibi lider bir stoper alırsak Chedjou'nun performansı artar Lille'de hep yanında lider stoper ile oynadı.

Alves yeni lugano olur diyodum onla bunla kavga eder diyodum ama kasapta olsa baya profesyonel futbolcu çıktı.
ya da ayıyla ırkçı yüzünden fırsat gelmedi.

chedjou diyorum hem defansta hem ofansta önemli katkıları oldu.
Bide çok kolay çalım yemese ve arada saçma sapan hatalar yapmasa 4 4lük stoper derdim.

Geri
Üst Alt