Chedjou'nun Gerçek Kalitesini Dinlemek İstiyorum

Burdaki arkadaşlar Chedjou kötü derken diğer defans oyuncularına iyi demiyor. Hepsine kötü diyor. Ama bazıları, Chedjou yerine kim oynayacak Serdar mı oyun kuramıyor bi kere :S diye argümanlar üretiyor. Chedjou'nun vasat altı bir stoper olduğunu kabullenmek istemiyorlar. Ayda yılda bir kafa golü atacak da, ara sıra denk gelirse asist yapacak da öyle katkı sağlayacak. Yoksa zararı bile var şu an takıma. Chedjou'nun yanında Ujfa gibi bir oyuncu yokmuş. Eee napalım ? Bütün takımların öyle defansı mı var sanki ? Kendi başının çaresine bakamıyor mu bu arkadaş ? Her top ayağına geldiğinde aha rakibe verecek, kontra yiyeceğiz, birebirde geçileceğiz demekten bıktım. Çünkü yazdıklarımı yapıyor da.

Serdar - Hakan oynasın hatta alt yapıdan biri oynasın daha iyi.

+1905

Chedjou yanındaki elemanın , aga sen ileri çık ben burada beklerim diyeceği bir defans oyuncusu. Bizde bunu diyecek defans oyuncusu olmadığı için ve Chedjou da diyen yok ama ben yine de çıkayım dediği için koridora dönüyor defans. Sağlam bir stoper ve hızlı ve savunma yönü en azından vasatın üzerinde olan bekleri olan takımlar için biçilmiş kaftan. Bu yüzden Fransa liginde çok başarılı oluyordu. Bizde yanına oyuncu koyalım, Semih olmaz Serdar Aziz kapalı kutu bizdeki performansını görmedik çünkü ama Bursa'ya göre bakacak olursak olmaz, Hakan Balta olmaz ; yani olmaz. Uymuyorsa uyduracaksın ya da değiştireceksin durumu vardır ; uyduramadın o zaman oynatmayacaksın. Bu sene sadece lig var bir sorun olmaz ama seneye Avrupa'da başarılı olduk Chedjou kalsın ama yanına kaliteli bir stopere gerek yok Serdar/Semih vs... yanında çok güzel oynadı denilirse kalemize giren topları saymaya başlarız. Muslera da dinlensin biraz,yazık adama :) Şimdi bizim ligimizin kalitesine göre Chedjou batırıyor ediyor ama bir şekilde hücumda gerçekleştirdiği tek hareketle taraftarın gönlünü alıyor işi bitiriyor. Bu durumda Chedjou'nun suçu yok adam böyle oynamaya alışmış ,yanındaki malzemeler yetersiz. Bakalım bu sene Cavanda takıma dahil olunca ne olacak, iyi bir performans sergilerse en azından beklerden biri biraz gediği kapar. Carole'un da diğer stoperler yüzünden bir tık ileri performans göstermesi şart en azından.

Maalesef çok kötü stoper.
Ön yargılı da değilim. 2 sene hiç sesimi çıkarmadım belki olacak diye. Ama adam kötü vasat stoper işte. Takımda iyi stoper varmı ama oda tartışılır tabiki.

top tekniği harika
onun sorunu kafada desem olmayacak gittikçe de form tutup fitleşeceğine ağırlaşıp hantallaşıyor
bişey var bu adamda fiziki(kronik bel sorunu) mi psikolojik mi bunu bulmalı mehmet özbek
defansın kötü olduğuna katılmıyorum bu sene defansif yönümüz iyi
eee bu pozisyonlar ne maçları izlerken tv yi kapatıyorsun diyenler çıkakacaktır
biz geçen sene takım olarak ezilip çok pozisyon veriyorduk
bu sene pozisyonlar bireyselin bireyseli ayağındaki topu kaptırma rahat pozisyonda laubali davranışlar bunları sezon başına bağlayabilirim ama chedjou olayı farklı gibi jong beklentiyi karşılarsa gol yemediğimiz baya maç olacaktır

Tam pozisyonu belli olmayan bir oyuncu.
Tamam stopere daha yakın ama stoper değil.

Ched in çok iyi bir stoper olduğunu düşünmüyorum en son aksihar maçındaki yediğimiz gole bak
defans oyuncusunun en belirgin özelliği top kesici olması , oyun kurabilmesi, pozisyon bilgisi ve lider özelliği
buna bakıcak olursak bunların hiç bir sıfatı taşımamaktadır.
2.Eğer biz büyük kulüpsek (ben öyle düşünüyorum) 1 oyuncunu sportif anlamda katkı sağlması ve pazarlanabilir olması lazım
şimdi sportif açıdan bakarsak çok vasat pazarlanabilir açısından bakarsak gene vasat eğer sen büyük (barça real manü city vs) veya orta dereceli (valencia porto roma vs) başkanı olsan chedi alırmısın ?ben yedeğe bile almam

Forumda bi Ched aski var ki Selcuk'u yerden yere vuranlar ched e kompany muamelesi yapiyor. Selcuk ovucu fake hesapli troller neyse Ched i ovenler de ayni katogoridedir bana gore. Ama efenim Selcuk kac defa ipten aldi bizi, iyi frikik atiyor. Tam bir kaptan beee diyenlere ne kadar guluyorsam ched i ovenlere de o kadar guluyorum. Bu yetersizin her mac yaptigi hatalari gormezden gelen sozde futbol zekalarini konuya davet ediyorum. Ehehe gercek ched bu degil. Lan gercek ched nedir gelsiginden beri kac kere iyi oynadi da bu adam gercek ched diyorsunuz? Bu adamin yaptigi hatalari amator futbolcular yapmiyor. Saatli bomba resmen. Her hareketi kalpten goturuyor aha gene hata yapacak diye. Neymis geriden kaliteli pas atiyormus. İyi adam geciyormus. Cok kafa golu atiyormus. Asist yapiyormus. Lan bi stoperin yapmasi gerekenleri yapamadiktan sonra neye yarar bunlar?

Ozetle biz bi halttan anlamkyoz ya azicik anlatin da dinleyek bu ched in gercek kalitesini.

ched iyi oyuncudur diye bir iddaam olmadı hiç sadece elimizdeki en iyi stoper dedim.İlla birileri kötü futbolundan dolayı gönderilecekse ilk sırada ched olamaz semih ve hakan gibi vitaminsiz adamları gönderirisin önce,sonra chedide gönderirsin gıkım çıkmaz.

Son düzenleme:
Chedjou bence de çok iyi bir stoper.

Anlamadığınız şey, bu adamın bir oyun tarzı var. Örneğin Ivanovic'in de Dani Alves'in de sağ bek oynadığını, Llorente'nin de Giovinco'nun da forvet oynadığını, Robben'in de Willian'ın da kanat oynadığını anlıyorsunuz ama bu işi bir türlü anlamıyorsunuz. Aynı pozisyonun oyuncuları hep tek tip olmak zorunda mı?

Ne zamandır orta sahanın sertliği artsın diye Selçuk'un yanına savaşçı bir orta saha istemedik mi? Bu transfer dönemi Tolga önce geldiğinden bir süredir yanına değil yerine istedik ama istedik yani bu tarz bir oyuncu. Neden? Çünkü orta sahaya yaratıcı ve oyun kurucu yeteneklerini Selçuk'tan kazanacakken top kazanma, hava topları ve sertliği de De Jong tarzı bir oyuncuyla kazanmak istiyorduk. Yani orta saha ikilisinin birbirinin eksik yönlerini tamamlamasını.

Bu mantığı stoper ikilisinde neden kullanamadığınızı anlayamıyorum. Selçuk'tan sert oynamasını, hava topu kazanmasını, fazla pres yapmasını falan beklemiyorsunuz ama Chedjou'dan hiç çalım yememesini, hiç kademe hatası yapmamasını, savunma hattına liderlik yapıp yönetmesini bekliyorsunuz.

Bu adam vasat bire bir, pozisyon alma, konsantrasyon, liderlik özelliklerinin yanında bir stopere göre oyun görüşü, pas ve oyun kurma yetenekleri, top tekniği yüksek olan bir oyuncu.

Şimdi yanındaki partneri bu eksiklerini kapatsın ve hem geriden oyun kurabilen hem de güçlü savunmamız olsun diye Terry gibi bir oyuncu transferi beklemek yerine sürekli kendisini eleştiriyorsunuz ki bu çok saçma.

chedjounun oyun tarzı da yumuşaklık- arkasına adam kaçırma-çalım yeme-hava topu alamamadan(savunmada) ibaret olduğu için beğenmiyoruz.. ekstrem örnek olacak ama ramosun da piquein de oyun kurma becerisi çok yüksek ama bunun yanında savunma becerileri de çok iyi..El oğlu ahmak değil bizim gibi 2 güzel pasa kanmıyor

konu kilit hakan balta gibi bir rezil stoperde varken chedjou tartışılmaz.

konu kilit hakan balta gibi bir rezil stoperde varken chedjou tartışılmaz.

Beyne oksijen mi gitmiyor arkadas siz olayi anlamakta veya kabul etmekte niye diretiyorsunuz bu kadar?

Olay butun stoperlerin rezil oldugu konusu degil yahu niye anlamiyorsunuz?

İsinize gelince ehehe ched super adam isinize gelmeyince diger stoperler de kotu taammi.

Cidden komiksiniz.

Beyne oksijen mi gitmiyor arkadas siz olayi anlamakta veya kabul etmekte niye diretiyorsunuz bu kadar?

Olay butun stoperlerin rezil oldugu konusu degil yahu niye anlamiyorsunuz?

İsinize gelince ehehe ched super adam isinize gelmeyince diger stoperler de kotu taammi.

Cidden komiksiniz.

Sende oksijen gitmeyecek bir beyin bile yok anlaşılan.

Neyi anlatmaya çalışıyorsun elinde daha rezil stoper hakan varken kafayı chedemi taktın?Elinde bir altın bir gümüş madalya var ilk önce hangisinden vazgeçersin?

Konu tam olarak bu daha beynin oluşum evresini tamamlamadan gelip buralarda fikir beyan etmeye kalkışma.

Sende oksijen gitmeyecek bir beyin bile yok anlaşılan.

Neyi anlatmaya çalışıyorsun elinde daha rezil stoper hakan varken kafayı chedemi taktın?Elinde bir altın bir gümüş madalya var ilk önce hangisinden vazgeçersin?

Konu tam olarak bu daha beynin oluşum evresini tamamlamadan gelip buralarda fikir beyan etmeye kalkışma.

Size ched ile mutluluklar diliyorum. Kimlere ne anltiyoruz te allahim.

Chedjou fiziksel ve pozisyon bilgisi olarak ortalama, hava hakimiyeti hücumda çok iyi ama tam tersi savunmada fena olmayan, konsantrasyonu düşük bir stoper. Onu farklı kılan belirleyici özelliğiyse savunmadan oyun kurması, pas yeteneği ve top tekniği. Bu özelliklerini Bartra, Hummels gibi oyunculardan aşağı seviyede görmüyorum. Tabi bu zihinsel özelliklerinden dolayı yapmış olduğu basit hatalar pahalıya mal olabiliyor. Belki Serdar Aziz'le daha iyi bir stoper ikilisi olabilir. Serdar'da, Chedjou'da olmayan agresiflik, sertlik ve hava toplarındaki dominantlık var.

Geri
Üst Alt