Chernobyl

Metsamor umarım gündeme biraz daha fazla gelir artık. Gerçi Ermenistan sallamıyor o kadar telkine rağmen.

Bizim nukleer santrali de chernobyl I yapan sirket yapiyormus simdiden temelinde İki kez catlak yaşanmış

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

D8PSjJUVsAE3lOS.jpg

Ruslar utanmasa Chernobyl diye bir şey yok dış güçlerin uydurması diyecek .

Hbo da propaganda yapıyor bu da bariz.
Tamam abartı vardır kaldı ki bu olayı geçtim herhangi bir olayın filminde / dizisinde gerçeğe tamamen bağlı kalınmıyor . Tarihin en önemli felaketlerinden birini anlatsam ben de trajedi katarım içine . Ruslar'ın sağlıklı önlemler aldığını sanmıyorum ki bu tarz bir ülkede böyle bir felaket kesinlikle üstü kapatılmaya çalışılır buna kendi adıma tamamen inanıyorum . Misal bizim ülkemizde de böyle bir şey olsa yayın yasağı gelir nitekim Soma'da maden göçüğünde geldi daha büyük felakette bin katı gelir . Böyle enteresan yönetimlerde bu tarz şeylerin olması bana hiç hayalmiş gibi gelmiyor .

Bu dizinin bu kadar ses getirmesinin sebebi olayların gerçeği anlatması falan değil. Sonuçta bu bir belgesel değil.

Dizinin beğenilme sebebi kurgusunun çok başarılı olması. Kostümlerden, makyaja kadar her şey çok ince düşünülmüş. Sinematografisi çok iyi. Olay gerçek bir hikayeden de alınınca ve küresel bir felaket olunca ilgi çok yüksek oldu. Yoksa devletler özellikle Amerika kültür endüstrisiyle propagandasını çok iyi yapmaktadır. Onu tartışmıyoruz bile.

Evet boyle bir dizinin bir anda bitmesi uzucu atom bombalarina dair bir kurgu dizisi ile devam edilebilir. Japonlarin atom bombasi faciasindaki sorumsuz davranislari da gun yuzune cikmis olur.

Geri
Üst Alt