# Christian Luyindama

Beklerimiz çalım yiyor. Marcao maalesef en büyük zaafı teke tekler. Boss Di Maria ayı silmisti resmen PSG maçında. Bu adam takımın en iyi kesicisi ve kafacisi. Sakatlık biraz geriletti ama gayet hizlida. Bu adamdan ne istiyorlar anlamadım. Orta sahalarımiz bile sözüm ona ayağı iyi adamlar milyon tane pas hatası yapıyorlar. Lyundama yi pas oyununa çok fazla koyma tamam işte. Zaten Marcao gibi bir ayağa sahip olsa biz bunu Belçika'dan almazdık. Şuan Perimer ligde ağzımızın suyu akarak izliyor olurduk. Madem böyle güzel özellikleri var. Sen elinden geldiğince geliştirmeye faydalanmaya bak. Ligin en güçlü stoperi hatta bir adım ilerisi ligin en iyi kesicisi. Türkiye'de futbolcular çok kolay harcanıyor. Ülkede futboldan anlayan insan sayısı cidden çok az. Kahvehane muhabbeti TV de bile.

sorun bu adamda değil ki sorun orta saha ve beklerimizde. defanstan çıkarken rakip baskı kurduğu vakit pas kanalı açmaları lazım stoperlere. ama bizim orta saha ve bekler geride kalmak yerine ileriye gidiyorlar. baskı altında pas verecek alternatif kalmayınca da top tekniği üst düzey olmayan luyindama hata yapıyor ve bu çok da normal bir şey. aynı şekilde diyagonal pas deneyip beceremediği de oluyor. bunun altında yatan ana sebep de bu. o pasları orta saha oyuncuları atacak. hem defansı luyindama kadar iyi olsun oyun kurması da marcao gibi olsun deyince o stoperlere paramız yetmiyor malesef

SM-N950F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

sorun bu adamda değil ki sorun orta saha ve beklerimizde. defanstan çıkarken rakip baskı kurduğu vakit pas kanalı açmaları lazım stoperlere. ama bizim orta saha ve bekler geride kalmak yerine ileriye gidiyorlar. baskı altında pas verecek alternatif kalmayınca da top tekniği üst düzey olmayan luyindama hata yapıyor ve bu çok da normal bir şey. aynı şekilde diyagonal pas deneyip beceremediği de oluyor. bunun altında yatan ana sebep de bu. o pasları orta saha oyuncuları atacak. hem defansı luyindama kadar iyi olsun oyun kurması da marcao gibi olsun deyince o stoperlere paramız yetmiyor malesef

SM-N950F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Hayir sorun bu adamda da var. Gunumuz futbolunda, stoperler pas yapmasini ve risksiz oynamasini bilecek. 2+2=4. Bir degil iki degil surekli benzer hatalar. Bugun sadece 3 net biri cok agir bir hata yapti. Diyelim CL'de olum kalim maci, o hatayi yaparsan ipini cekerler. Hata yaptigi yerde ortasahanin da oyun planinin da bir sucu yok. Risk varsa don etrafinda oyna geriye en olmadi ileri sisir. Yok arkadas ya calismiyor ya da sallamiyor. Defansif ozellikleri belirli seviyede ve iyi ancak topla oyunda ve top bizdeyken pozisyon dagiliminda hatasi var.
Belirli bir seviyenin ustune cikmak istiyorsa, bu sorunu cozecek ya da gereksiz ozguveni bir kenara birakacak.

Takımın pozisyon bilgisi yok bekler yardıma gelmiyor herkes ilerde bekliyor adam tabiki hata yapacak topu ileri dikse orta sahada topu indirebilen adam olmayınca karşı rakibe geçiyor top.Defansımız diğer bölgelere göre iyi.

Hayir sorun bu adamda da var. Gunumuz futbolunda, stoperler pas yapmasini ve risksiz oynamasini bilecek. 2+2=4. Bir degil iki degil surekli benzer hatalar. Bugun sadece 3 net biri cok agir bir hata yapti. Diyelim CL'de olum kalim maci, o hatayi yaparsan ipini cekerler. Hata yaptigi yerde ortasahanin da oyun planinin da bir sucu yok. Risk varsa don etrafinda oyna geriye en olmadi ileri sisir. Yok arkadas ya calismiyor ya da sallamiyor. Defansif ozellikleri belirli seviyede ve iyi ancak topla oyunda ve top bizdeyken pozisyon dagiliminda hatasi var.
Belirli bir seviyenin ustune cikmak istiyorsa, bu sorunu cozecek ya da gereksiz ozguveni bir kenara birakacak.
Renktas işte onu diyoruz. Ya ramos gibi Van Dink gibi stoperi daha parlamadan bulup patlatacaksin yada elindekinin iyi özellikleri varsa onu kullanmayı bileceksin. Büyük takımlar dediğin tip stoperi bulamıyorken bizim işimiz daha zor. Evet pas hataları yapıyor ama şunu söyleyebilirim ki Avrupa'da dahi izlediğim en iyi kesicilerden biri Lyundama evet ayağı iyi değil çok. Biz Madrid filan değiliz paramız yetmez oylesinin pişmişini almaya. Elinde Lyundama var iyi özellikleri var kullanmanın yolunu bularakta ölüm kalım maçında büyük katki alabilirsin. Oyun kurma harici her görevi yaptırırsın. Oyun kurmak için başka taktik bulursun Lyundama pas işinde az kullanırsın olay bu bence. Yapicak birşey yok. Oyuncuların bireysel hataları kadar taktik hatalarıda yapmamamız lazım

Renktas işte onu diyoruz. Ya ramos gibi Van Dink gibi stoperi daha parlamadan bulup patlatacaksin yada elindekinin iyi özellikleri varsa onu kullanmayı bileceksin. Büyük takımlar dediğin tip stoperi bulamıyorken bizim işimiz daha zor. Evet pas hataları yapıyor ama şunu söyleyebilirim ki Avrupa'da dahi izlediğim en iyi kesicilerden biri Lyundama evet ayağı iyi değil çok. Biz Madrid filan değiliz paramız yetmez oylesinin pişmişini almaya. Elinde Lyundama var iyi özellikleri var kullanmanın yolunu bularakta ölüm kalım maçında büyük katki alabilirsin. Oyun kurma harici her görevi yaptırırsın. Oyun kurmak için başka taktik bulursun Lyundama pas işinde az kullanırsın olay bu bence. Yapicak birşey yok. Oyuncuların bireysel hataları kadar taktik hatalarıda yapmamamız lazım
Bu arada pas yapmayan diyip gomdugunuz Lui nin paslari da fena degil. Biz ne kazma stoperler gorduk. Tamam istenenden dusuk , bir marcao gibi degil ama kotu de degil.
Bugun ku gibi cevre kontrolu yapmadan ben o kadar ince pasi oradan gecirebilir miyim hatta olurda geciremezsem riskli olur mu (ne gerek var risk almaya tehlikeli bolgede) diye fazla dusunmeden oynuyor bazen. Hala bu asiri guvenini torpuleyemedi.

Bu arada pas yapmayan diyip gomdugunuz Lui nin paslari da fena degil. Biz ne kazma stoperler gorduk. Tamam istenenden dusuk , bir marcao gibi degil ama kotu de degil.
Bugun ku gibi cevre kontrolu yapmadan ben o kadar ince pasi oradan gecirebilir miyim hatta olurda geciremezsem riskli olur mu (ne gerek var risk almaya tehlikeli bolgede) diye fazla dusunmeden oynuyor bazen. Hala bu asiri guvenini torpuleyemedi.
Onu diyen ben değilim cevabı veren benim. Ben sadece Marcao kadar iyi değil ayağı demek istedim. Kötü değil ama iyide değil. Tabi katılıyorum ligdeki stoperlerin çoğundan iyi yinede. Ve geçirdiği ağır sakatlık biraz sorun yaşamasına sebep oldu. Bizim en büyük sorun orta saha ama henüz çok kişi farkında değil. Birde olayın bu yönü var

Son düzenleme:
Zaten iyi bir ozelligi olmasa coktan tefe konulmustu. O konuda hemfikiriz. Ancak oyuncuda kendini gelistirecek. Dedigim gibi pas ve saha duzenini oturtamadi. Bazen pozisyonunu kaybediyor gol yiyoruz bazende pas hatasi yapiyor. Stopersin, yapman gerekenler; az riskli top kullanmak, yerini kaybetememek, bosa cikmak ve rakibi durdurmak. Sonuncusu haric cok eksigi var ve bunlar ust seviyelerde buyuk bir eksiklik. Umarim toparlar, umarim.

Bu adam Belçika'da takımın lideriydi. Boss lakabını boşuna kazanmadı. İlk geldiğinde Marcao'dansa kendisinden daha ümitliydim ki halen öyle. Lider olmasını ve daha agresif olmasını bekliyordum sadece o konuda beni yanılttı. Ancak Fatih hocanın da etkisi büyük ; özellikle stoperde oynayan oyunculara, belki de kendi mevkiisi olduğundandır, diğer mevkilere nazaran daha tahammülsüz oluyor. Bu aslında tüm taraftarlar için de geçerli.

Luyindama'yı Servet'le karıştırıyor bazı arkadaşlar sanırım. Büyük yanılgı içerisindeler. İstikrarlı şekilde kalan tüm maçlarda oynatılmalı ve kazanılmalı. Zira kendisi tam parlatıp EPL 'ye satmalık bir topçu.

Artık eminim Hocanın bu adamı kafasında bitirdiğine.

Fakat bu Fatih Terim yani efsanemiz olsa bile şu an adaletle forma dağıtmıyor maalesef.

Bu adam öyle hemen arka planda kalacak bir adam değil. 8 milyon yatırım yaptığımız bir adam ve çok farklı + yönleri var.

Donk vs. olaylarına girmeyeceğim ama son maçlarda şu defans dörtlüsünü bozmadan çıkalım yeter. Umarım hoca artık macera aramaz.

Bugüne kadar hocanın böyle bir şey yaptığına inanmak istemedim ama o Yedlin'e attığı pastan sonra hocanın verdiği tepki hiç normal değil.

Bunu söylemekten hiç memnun değilim, üzgünüm fakat adam direkt hocanın mobbingine maruz kalıyor.

Iyi hoş da, çok ölümcül hatalar yapıyor. Şampiyonluğa oynayan takimlarda bu büyük sorun olur çünkü her maç zaten yenmeye oynuyorsun. Benim şahsi fikrim gangster olacakken yanlışlıkla futbolcu olmuş. Işin espirisi bir tarafa, şuan kritik hata kaldiracak kredimiz yok. Umarım hata yapmaz.

Artık eminim Hocanın bu adamı kafasında bitirdiğine.

Fakat bu Fatih Terim yani efsanemiz olsa bile şu an adaletle forma dağıtmıyor maalesef.

Bu adam öyle hemen arka planda kalacak bir adam değil. 8 milyon yatırım yaptığımız bir adam ve çok farklı + yönleri var.

Donk vs. olaylarına girmeyeceğim ama son maçlarda şu defans dörtlüsünü bozmadan çıkalım yeter. Umarım hoca artık macera aramaz.

Bugüne kadar hocanın böyle bir şey yaptığına inanmak istemedim ama o Yedlin'e attığı pastan sonra hocanın verdiği tepki hiç normal değil.

Bunu söylemekten hiç memnun değilim, üzgünüm fakat adam direkt hocanın mobbingine maruz kalıyor.

Yaptigi sapır saçma hatalardan biri gol olsaydı böyle demezdin bence. Terim Luyindama’yı kazanmaya çalışıyor ama 2 milli takım sakatlıkları en azından bu sezon için bitirdi adamı.

Marcao’yu satmayacaksak bize tecrübeli ve süpürücü bir stoper lazım. 2 forvet oynamaya devam edeceksek, hızlı da olmalı.

Donk bu sezon idare etti ama o da su koyvermeye başladı.

Muslera

Yedlin XXXX Marcao Saracchi

Feghouli Taylan Gedson

Kerem Muhammed Onyekuru

takim mental olarak cok kötü durumda.
hemen hemen herkes mal mal hatalar yapiyor, sadece luyindama degil.

cidden taraftar olmayinca oyuncular maca konsantre ve motive olamiyorlar.
burada suc tamamen ftde.

bir tane fizik ve kafa olarak fit olan oyuncumuz yok. hepsi sikintili ve her an hata yapmaya müsait durumda.

kimse de cikip bunu dile getirmiyor medyada.

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

İlk geldiği günden beri topu dürtmesinde problem var iyi futbolcu kötü futbolcu demiyorum ama çok basit şeyleri artık çözmesi lazım.

İlk geldiği günden beri topu dürtmesinde problem var iyi futbolcu kötü futbolcu demiyorum ama çok basit şeyleri artık çözmesi lazım.
kendiliginden mi cözülecek bu? hep mi oyuncu suclu?

sen oyuncularin eksiklerini teknik heyet olarak bulup göstermezsen, oyuncu nereden bilecek bunu. bize gelip kendini gelistiren bir tane oyuncu yok yahu yillardir, hepsinde de oyuncu suclu oluyor.

sen oyuncularin eksiklerini teknik heyet olarak bulup göstermezsen, oyuncu nereden bilecek bunu. bize gelip kendini gelistiren bir tane oyuncu yok yahu yillardir, hepsinde de oyuncu suclu oluyor.

Ben gordum. Saracchi Onye ve Taylan.

Kendi haline bırakıldığını düşünmek çok iyi niyetli olur bence.

Ben gordum. Saracchi Onye ve Taylan.
sarracci bizde ciktigi ilk macinda da böyle oynuyordu, asistlerle baslamisti.

onyekuru ayni onyekuru, fransada bir seyler ögrenip geliyor buraya.

bir tek taylan var, o da özel calisiyor belli ki. ama mental olarak o da hazir degil. dün az kalsin maci veriyordu bir saniye gec kalsa.

Geri
Üst Alt