# Christian Luyindama

Kendi haline bırakıldığını düşünmek çok iyi niyetli olur bence.
tüm yatirimlar cöp ilan ediliyor burada.
elin oglu diagneden bile faydalaniyor, sen yoklukta bile kullanamadin.
cok büyük bir külfet bu.
8 milyon da bu arkadasa gömüldü, simdi de suclu ilan edildi.
medyada bunun sorununu kimse soramiyor ftye.

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

Iyi hoş da, çok ölümcül hatalar yapıyor. Şampiyonluğa oynayan takimlarda bu büyük sorun olur çünkü her maç zaten yenmeye oynuyorsun. Benim şahsi fikrim gangster olacakken yanlışlıkla futbolcu olmuş. Işin espirisi bir tarafa, şuan kritik hata kaldiracak kredimiz yok. Umarım hata yapmaz.
Yerine oynattigi Donk stoperlik dahi yapmiyo renkdas. Takimi 90 dakika tek stoperlemi oynatcaz yoksa arada bir riskli pas atmasina ragmen 90 dakika cift stoperlemi oynatcaz? Iki stoperle oynamazsak Donk’un attigi paslarin onemi kalmadigini Ankaragucu, Sivas, Alanya garibim yalniz Marcao’nun icinden gecerken goremedikmi? Fernando iki stoper arasina girer hucuma cikarken oyunu yonetirdi. Taylan bu gorevi layikiyla yapamadigi icin tum yuk stoperlerin oyun kurmasina kalmis. Luyindama yerine 150 stoper getirsen hepsi hata yapar. Madem Taylan bu gorevi yapamiyo, Donk’la beraber 3’lu savunma denersin. Beklerin ozgur olur gidip cift forvetine orta yagdirir.

sarracci bizde ciktigi ilk macinda da böyle oynuyordu, asistlerle baslamisti.

onyekuru ayni onyekuru, fransada bir seyler ögrenip geliyor buraya.

bir tek taylan var, o da özel calisiyor belli ki. ama mental olarak o da hazir degil. dün az kalsin maci veriyordu bir saniye gec kalsa.

Ben saracchi nin ilk bir kac macini kacirmistim, begenildigi soyleniyordu. Ancak ben izlemeye basladigimdan itibaren defansif yonlerindeki zaaflari, adam kacirmasi hep siritmisti, pek tutmamistim. Bu sene oyle degil kademe yapmasini da ogrendi birebir adam takibini de.

Ben saracchi nin ilk bir kac macini kacirmistim, begenildigi soyleniyordu. Ancak ben izlemeye basladigimdan itibaren defansif yonlerindeki zaaflari, adam kacirmasi hep siritmisti, pek tutmamistim. Bu sene oyle degil kademe yapmasini da ogrendi birebir adam takibini de.
gecen sene kadiköydeki macta tas gibi oynamisti mesela, kusursuza yakin.

bu sezon da bu bahsettigin hatalari yaptigi maclar oldu. kötü baslayip sonra toparladigi maclar da oldu. tamamen mental sikintilar bunlar. oyuncular kendilerini tam veremiyor maclara.

bir an dalip tüm maci verebilecek potansiyel hepsinde mevcut malesef.
sirf bu yüzden ankaragücü ve sivas maclari gitti, yoksa o dünkü kayseriden farkli bir top oynamadi bunlar yani.

dün de mesela kayserili oyuncu karsi karsiya pozisyonu atsa, o mac da benzer sekilde gecerdi. oyuncular kafa olarak iyi durumda degil.

Bjk maçında 2. zıcışı yapmasaydın bari mahmut. 1 beraberlikte aldıklarında biz de onları yendiğimizde önlerinde olacaktık şimdi.

Luyindama'yi cok begeniyorum. Onumuzdeki sene daha da iyi olacagini dusunuyorum. Kotu bir sakatliktan dondu. Zaman ister. Cidden kolay degil.

Acikcasi Turkiye ligi'nin cok uzerinde bir stoper oldugunu dusunuyorum. Hatalar yapiyor, elestirdigim noktalari da var ozellikle defansta gereksiz risk alip topla cok oynamasi gibi ama adamda saglam bir kalite var.

Onumuzdeki sene eski haline donecegini ve herkesin tekrar anormal ovguler duzecegini umuyorum.

Şuan için formsuz olabilir ama önümüzdeki sezon harika oynar ayrıca unutulmamalı ki şuan ki kadroda en büyük yatırımlarımızdan 8m euro bonservis verdik ama hakkını verdi.

Yaptigi sapır saçma hatalardan biri gol olsaydı böyle demezdin bence. Terim Luyindama’yı kazanmaya çalışıyor ama 2 milli takım sakatlıkları en azından bu sezon için bitirdi adamı.

Marcao’yu satmayacaksak bize tecrübeli ve süpürücü bir stoper lazım. 2 forvet oynamaya devam edeceksek, hızlı da olmalı.

Donk bu sezon idare etti ama o da su koyvermeye başladı.

Muslera

Yedlin XXXX Marcao Saracchi

Feghouli Taylan Gedson

Kerem Muhammed Onyekuru

Hamit Abi eyvallah hata yapıyor ama ben o pozisyon gol olsa bile yine oynatmamız gerekiyor diyen tarafım.

Bjk maçından sonra da aynılarını yazdım açıp bakabilirsiniz. Hatta bana göre gol dakikasına kadar maçın en iyi oyuncusuydu bizim adımıza.

Bu adam form tutması için oynaması lazım. Bana göre Marcao onunla birlikte çok daha iyi oynuyor.

Ayrıca kafada bazı problemleri var fakat bizim en çok sıkıntı yaşadığımız konuda adam resmen ilaç oluyor.

Yarı alanımıza vurulan uzun toplarda kafa ile sektirilen toplar... Donk ve Marcao rakip forvetler hafif güçlü indiren adam olunca hemen pısırıklaşıyor. Marcao akıllısı da sert olacağım diye ilk hareketinde hemen sarı kart alıyor. Saçma sapan hareketler yapıyor.

Mesela Sivas maçı Yatabare Donk çıkana kadar neredeyse tüm hava toplarına dokundu indirdi sağa sola... Luyindama girdi direkt ilk pozisyonla birlikte hemen üstünlüğünü kurdu. Yatabare'de bir daha yayına bile gelmedi gitti Maraco ile eşleşmeye çalıştı uzun toplarda.

Bir de buna ek olarak ikili mücadelelerde dokunduğu adamı öğütüyor. Bu konuda biz yine sıkıntı yaşıyoruz çünkü yumuşak kalıyor oyuncularımız. Hafif top kullanmayı bilen takım denk geldiğinde ayaklarından topu almamız uzun sürüyor. Bu yüzden sert ve ikili mücadelelerde kazanma oranı yüksek adamla oynamak çok daha mantıklı. Sağ bekte Yedlin oynayacaksa mutlaka Luyindama gibi arkada güçlü bire bir kaldığında rakibi kolay kolay bırakmayacak bir adam olması gerekiyor. Maalesef Donk böyle bir kademe ve sertliği sahip değil. Marcao genelde onun kademesine girerken saçma sapan hatalar yapıyor.

yine milli takima cagirilmis

yuh

Boss dikkat et bu sefer sakatlanma sakın
Kongolu başka stoper yok muymuş arkadaş

1615978062367.webp

Geri
Üst Alt