# Christian Luyindama

Özgüven’i yerinde olan bir Luyindama’yi asla yollamam

Ama her hareketinden sonra saha kenarina bakmasi uzucu Gercekten hata yapmaktan korkuyor ve yapiyor da

Biraz sabredelim bence oynamaya devam etmeli toparlanacak ben inaniyorum ilk geldiginde nasil oynadigini hatirlayin biraz mbappe bile caresiz kalmisti

Katılmıyorum
Yada katılmak istemiyorum
Stoperleri city gibi kullanmaktan vazgeçmeliyiz

şu geriden top kullanan stoper mantığı daha biZim ülke futboluna hiç uygun değil(komple takım teknik olmalı)
Yaklaştır berkan yada taylanı /hızlı hücüma çık
Ben de buna katılmıyorum. Çünkü herifin resmen beyni duruyor maçta.
Yani bana göre mevzunun pas oyunuyla bir alakası yok. Sakatlanmadan önce de ayağı iyi değildi. Ama hayvani atletizmi ve fiziğiyle öyle bir oynuyordu ki koyim ayağının kötü olmasına diyorduk. Yine malca hatalar yapıyordu ama sayısı 1 iken 5'e çıktı sakatlıktan sonra. Her topu ayağına aldığında ayağının altından kaçırdı kaçıracak dedirtiyor. Topu kontrol etmesi bile geriye gitmiş sakatlıktan sonra. Eski atletizminden zaten eser yok ama bu konu zaten malum olduğundan bir şey söylemek gereksiz kalıyor.

Ben de buna katılmıyorum. Çünkü herifin resmen beyni duruyor maçta.
Yani bana göre mevzunun pas oyunuyla bir alakası yok. Sakatlanmadan önce de ayağı iyi değildi. Ama hayvani atletizmi ve fiziğiyle öyle bir oynuyordu ki koyim ayağının kötü olmasına diyorduk. Yine malca hatalar yapıyordu ama sayısı 1 iken 5'e çıktı sakatlıktan sonra. Her topu ayağına aldığında ayağının altından kaçırdı kaçıracak dedirtiyor. Topu kontrol etmesi bile geriye gitmiş sakatlıktan sonra. Eski atletizminden zaten eser yok ama bu konu zaten malum olduğundan bir şey söylemek gereksiz kalıyor.
Basit oynatırsak kendine güveni gelecektir

8 milyonluk oyıncudan bu kadar kolay vazgeçemeyiz ki ,7 ye bir ttane daha stoper aldık

Basit oynatırsak kendine güveni gelecektir

8 milyonluk oyıncudan bu kadar kolay vazgeçemeyiz ki ,7 ye bir ttane daha stoper aldık
Ben toparlayacağına inanmıyorum. Adamın olayı zaten fiziği ve o fiziğine rağmen atletizmiydi. Başına gelebilecek en kötü şey geldi maalesef.
Giren girdi yani, yapacak bir şey yok.

Ciddi ciddi topladığına inanıyorum, tamam belki bundan 2 ay sonra da baskı altında pas hatası yapacak, yine oyun kuramayacak ama bu ligde herhangi bir oyuncuyla kıyaslanamayacak kadar güçlü özellikleri var Luyindama 'nın

Fizik gücüyle ve hava toplarınaki etkinliğiyle dağıtamayacağı bir oyuncu var mı bu ligde ? zannetmiyorum. Havadan veya yerden herhangi bir oyuncuya herhangi bir ikili mücadelede üstünlük kurabilir. Maaşı da çok belimizi bükecek seviyede değil eğer ciddi bir bonservis getirisi olmayacaksa Luyindama 'nın kalmasından yanayım

Nelsson & Luyindama ve Marcao üçlüsü çok güçlü bir stoper rotasyonu olur STSL şartlarında. Hani düşünsene rakibimiz Fenerbahçe Tisserand/Serdar 'la Beşiktaş Welinton 'la maça çıkıyor

Topla cok laubali. Hem cikarken paslarinda, hem topu cok sacma sekilde uzun sure ayaginda tutmasinda ciddi sorun var. Geldiginden beri ayni seyleri yapmaya devam ediyor. Saha icinde diger oyuncularda oldugu gibi ciddi disiplin sorunu var.

Onun disinda bizim lig kalibresinde her yonunu begendigim bir stoper. Yerden iyi, havadan iyi, adam gecirmiyor, gecirse bile tekrar yakalayabiliyor. Faul yapmadan vucut koyup topu cok iyi kapiyor. Kaliteli dedigin oyunculari fiziki kuvvetiyle mac icinde sahadan silebiliyor.

Avrupa'da devam edeceğimiz kesinleştikten sonra kalmasına daha sıcak bakıyorum açıkçası. Sözleşmesini uzatıp Nelsson ve Marcao ile rotasyonu oluşturmak lazım. Alpaslan bizde 3. stoper bile olacak gibi durmuyor çünkü.

Kalmalı tabiki
formada garanti değil artık
Dün bir iki pozisyonda yine risk aldı ama daha konsantreydi

İnanılmaz meziyetleri olan eşsiz bir futbolcu. Ama yaptığı basit hatalar inanılır gibi değil. Her maç mutlaka ölümcül hatalar yapıyor ve bu seviyede kabul edilebilir birşey değil bu durum. Aynısı Marcao için de geçerli. Bu iki kardeşimizi değerini bulunca göndermek gerekir.

Bu arada fiziksel problemini çapraz bağ sakatlığına bağlasam da mental sorunlarında takımın ve hocanın da etkisi var.

Yukarıdaki PSG maçı videosunu fiziksel kalite özelinde değil, sakinlik anlamında da izlerseniz pas atarken ürkek davranmadığını görürsünüz.

Geri
Üst Alt