- 19 Mart 2014
- 29.597
- 31.008
- 2.718
B 737'lerin artık tedavülden kaldırılması gerekiyor. Uçan tabut lakabını çoktan aldı.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Senin dediğin uçak Boeing 737 max ve şuanda belkide Dünya'da en fazla testi yapılmış en güvenli güvenli uçaklardan biri. Tüm sorunları giderildi ayrıca bir sürü ufak tefek hatalar testlerde bulunup düzeltildi ki hali hazırda uçan diğer bazı başka model uçaklarda o ufak tefek sıkıntılar halen mevcut. Diğer 737 modellerine gelecek olursak 737 eski bir model ve halen üretiliyor. (Eski model derken uçak eski anlamında değil, uzun zamandir üretiliyor anlamında) Eski modeller genelde tüm sorunları, kazalar sonucu çözülmüş güvenli ucaklardir. Ki 737 Max harici uzun zamandır kazası yok. Maxlerin durumunuda açıkladım. Yani 737 uçan tabut değil gayet güvenli bir ucaktir. Bu kazadaki hangi versiyon bilmiyorum ama uçak dusmesinin modelinden bağımsız bir sürü sebebi olabilir. Bazen batmak üzere olan firmaların uçaklarının teknik bakımsizlik veya ucuza kaçıp hatalı işlemler sonucunda kazaya sebep olduklarınıda belgesellerde herkes izlemiştir.B 737'lerin artık tedavülden kaldırılması gerekiyor. Uçan tabut lakabını çoktan aldı.
Yok benim bahsettiğim Boeing idi. Zaten bir arkadaş yazmış. Boeing 737-MAX modelindeki yazılımsal bir hata mı diyeyim artık cinayet mi diyeyim bilemedim.O Boeing değil hocam, Airbus.
Bütün uçak kazası belgesellerini izlemiş birisi olarak sanki intihar dalışı gibi geldi.
Pardon üstad, doğru Boeing 737 Max'dı. Uçağın MCAS sistemi hız sensörlerinden yanlış veri aldığı için (yavaş gittiğini düşünerek) kurtarma manevrası yapıp uçağın burnunu otomatikmen aşağı indiriyor ve uçak çakılıyor.Yok benim bahsettiğim Boeing idi. Zaten bir arkadaş yazmış. Boeing 737-MAX modelindeki yazılımsal bir hata mı diyeyim artık cinayet mi diyeyim bilemedim.
üstad bana yeryüzünden havadaki uçaklara bakınca bile inme inior insanlar nasıl biniyor bu makinelere yaw.
üstad bana yeryüzünden havadaki uçaklara bakınca bile inme inior insanlar nasıl biniyor bu makinelere yaw.
tren+at en iyi ulaşım aracıdır diyorum
Var, bulunmuşkara kutudan haber var mi?
atida vururlarüstad bana yeryüzünden havadaki uçaklara bakınca bile inme inior insanlar nasıl biniyor bu makinelere yaw.
tren+at en iyi ulaşım aracıdır diyorum
ABD Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu'nda (NTSB) görev alan pilot Benjamin Berman, firmanın 737-800 tipi uçaklarının bu kadar dik açılarla dalış yapmayacak şekilde tasarlandığını ifade etti.Uçağın bunu yapmasına sebebiyet vermek zor.