City Sneijder'i İstiyor!

Sanırım menajeri yeni kontrat için çıkarıyor bu transfer haberlerini. Üç gündür Soton, Manu, City tesadüf değil herhalde.

su topicte yazilan postlari yazan adamlarin akil sagligini iyi gormuyorum. siz taraftar misiniz muhasebeci mi kardesim ona bi karar verin evvela. sneijder satilsin diyen boyle birseyi aklindan dahi geciren/olumlu bakan galatasaray HAINIDIR. aklinizi basiniza devsirin i says
Şatoya ilk defa katılıyorum konuş aslanım konuş

sanki 15 milyon bize çağ atlatacak anasını satayım! taraftar o paranın geldiğini hissetmez bile..ama sneijder'in gidişini hisseder..

su topicte yazilan postlari yazan adamlarin akil sagligini iyi gormuyorum. siz taraftar misiniz muhasebeci mi kardesim ona bi karar verin evvela. sneijder satilsin diyen boyle birseyi aklindan dahi geciren/olumlu bakan galatasaray HAINIDIR. aklinizi basiniza devsirin i says

Birazda gelecege bakmak lazim. Sneijder'i satmak isteyenler sadece çok paraya karsi satmak istiyorlar. Adam tartisilmaz türkiye ligin en iyi oyuncusu fakat ayni zamanda 30 yasinda ve çok yüksek maasi var. Sen gelecek için iyi kadro kurmak istiyoran ve eline bu firsat geçerse mutlaka degerlendirmek lazim bence.

Diyelim ki birisi Sneijder için 20m euro ödemek istiyor. Sneijder'i de sattik.

O parayla en az 3 kaliteli oyuncu alabilirsin. Ben seçebilseydim bunlari alirdim;

Nuri Sahin (26) - 7m
Clasie (23) / Emre Can (20) - 8m
Mario Balotelli (24) - 10m (su dandik haliyle fazla para istemezler)

Gelecek 5 sene için 3 iyi ve genç oyuncu almis olursun.

Bruma - Balotelli - XX

Emre Can/Clasie - Nuri Sahin/Melo - Emre Çolak

Telles - XX -- XX - XX

Muslera

Bu Sneijderin futbol kaliteleriyle alakasi yok, Kulübün uzun vaade düsüncesiyle alakali bana göre.

satilacagini zannetmiyorum bu arada

Son düzenleme:
Sneijder gider yerine şunu alırız diye düşünenler yanılır. Çünkü finansal fairplay gerçeği var.

Sneijder gider Sinan Gümüş oynar, Muslera gider Sinan Bolat oynar, x gider y oynar gibi çözümlere hazır olmak lazım.

UEFA ensemizde eğer oyuncu satıp bütçeyi denkleştiremezsek avrupa'dan men edileceğiz.

Ha avrupa'dan men edilelim Sneijder'i Muslera'yı ligde de olsa izleyelim diye düşünüyorsanız bir şey diyemem.

FFP var diye 0 oyuncu aliriz diye birsey yok. Onca kazik oyunculari satabilirsek (Amrabat, Selçuk, Pandev, Cemali, Yekta vs. vs.) ve Sneijder iyi bir bütçe yaratabiliriz.

Sniejder yıllık alacağı paraya bakar. EPL' de bizden fazla kazanamaz. Vermezler o kadar para ve vergiyede takılır ayrıca.

Bence gitmez.

GT-I9300 Tapatalk

FFP var diye 0 oyuncu aliriz diye birsey yok. Onca kazik oyunculari satabilirsek (Amrabat, Selçuk, Pandev, Cemali, Yekta vs. vs.) ve Sneijder iyi bir bütçe yaratabiliriz.

İyi de o bütçeyi sadece FFP için kullanmıyorsun ki.

Hadi ondan bir şekilde yırttık diyelim yine borç çok yüksek. Artık transferlere öyle 8-10 milyonlardan başlayan paraları verme lüksümüz yok kısa vadede.

Eldeki kadrodan ayrılanlar olsa bile lig için yeterli. Nedir gider 1-2 genç oyuncu alırsın uygun maliyetle o olur.

Balotelli'ymiş çilekmiş falan filan bu devirler kapandı en azından bir süreliğine.

20 milyon verilıyorsa satılabilir.Mali durum belli üstelik artık radikal kararlar alıp yarınları düşünme vakti Sino satılırsa Daridayı alalım keyfimize bakalım.

Kim bu Darida ya...
24 yaşında Freiburg da oynuyor..ayrıca ACM den ziyade MC

Ozamand Messi ile C.Ronaldo isteyelim sadece ,,taraftar bakışı " ile bakarsan ve "maddi,sportif ve muhasebeci " konuları bi 10 yaşında ergen gibi düşünmesen.

Realist olmakta fayda var.

Ozamand Messi ile C.Ronaldo isteyelim sadece ,,taraftar bakışı " ile bakarsan ve "maddi,sportif ve muhasebeci " konuları bi 10 yaşında ergen gibi düşünmesen.

Realist olmakta fayda var.

fm oynamaktan herhal ne dediginizi farkinda degilsinz bnc

gs sneijder gibi adami asla alamaz bir daha. maksat 800 milyon eur borcu 785'e indirmekse card cikarsinlar taraftara ,sneijder'in satilmasina olumlu gozle bakan HAINDIR yahud futbola uzaktir bu kadar net.

Aguero ile kafa kafaya takas

Dzeko + 5 milyon

Yaya Toure = Sneijder + Pandev + Burak

Başka türlü olmaz :H

fm oynamaktan herhal ne dediginizi farkinda degilsinz bnc

gs sneijder gibi adami asla alamaz bir daha. maksat 800 milyon eur borcu 785'e indirmekse card cikarsinlar taraftara ,sneijder'in satilmasina olumlu gozle bakan HAINDIR yahud futbola uzaktir bu kadar net.

Sneijder gibi bir adamı alamayacağımıza katılıyorum mümkünse takımda kalmasını da herkes ister sanırım.

Fakat sadece 15 milyon meselesi değil, satılırsa eğer bonservisi+mevcut ve gelecek sezonlara ait alacağı maaşlar gider kaleminden düşülecek. Bu da finansal fp için iyi bir katkı. Yani bir tek Sneijder'le mi kurtulacağız diyebiliriz ama ciddi para edecek çok alternatifimiz olmadığı için zorunluluktan doğan makul bir çözüm olabilir.

Tabi 15 milyon bence de az, serbest kalma bedelini yani 20 milyonu bulursa teklif kulüp kabul etmek zorunda, taraftar da -bence- anlayış göstermek zorunda.

Birazda gelecege bakmak lazim. Sneijder'i satmak isteyenler sadece çok paraya karsi satmak istiyorlar. Adam tartisilmaz türkiye ligin en iyi oyuncusu fakat ayni zamanda 30 yasinda ve çok yüksek maasi var. Sen gelecek için iyi kadro kurmak istiyoran ve eline bu firsat geçerse mutlaka degerlendirmek lazim bence.

Diyelim ki birisi Sneijder için 20m euro ödemek istiyor. Sneijder'i de sattik.

O parayla en az 3 kaliteli oyuncu alabilirsin. Ben seçebilseydim bunlari alirdim;

Nuri Sahin (26) - 7m
Clasie (23) / Emre Can (20) - 8m
Mario Balotelli (24) - 10m (su dandik haliyle fazla para istemezler)

Gelecek 5 sene için 3 iyi ve genç oyuncu almis olursun.

Bruma - Balotelli - XX

Emre Can/Clasie - Nuri Sahin/Melo - Emre Çolak

Telles - XX -- XX - XX

Muslera

Bu Sneijderin futbol kaliteleriyle alakasi yok, Kulübün uzun vaade düsüncesiyle alakali bana göre.

satilacagini zannetmiyorum bu arada

Birincisi, Sneijder 33 veya 34 Yaşına da gelse benzer Sneijder olarak kalabilecek oyuncu tiplemesine hem fiziki, hem mental hem de zeka olarak uygundur. Yaşlanır performansı düşer gibi durumlar söz konusu değil. Bazı oyuncular yaş aldıkça daha bir izlenilebilirlik zevki verir insana. Uç bir örnek ve pozisyon icabı denk bir örnek olmasa da Pirlo bunlardan biri. Hagi'yi de bu listeye dahil edebiliriz.

ikincisi, diyelim ki sattın. saydığın tip oyuncular veya benzeri oyuncuların alınacağına inancın var mı? Benim yok çünkü. Burada Tellese 6. Tarık'a 4. Amrabat'a 8 vermiş bir kulüpten bahsediyoruz. (Arda'yı sattık da ne yaptık ?)

üçüncüsü, Değişmek, gençleşmek gibi durumlar bu sezon olması muhtemel dışı durumlardır. Gençleşme işini ara transfer döneminde yapamazsın. Bu sezon hiç yapamazsın. 4.yıldız için bir mücadeleye girmişsin ve takımın en ön planda olan ismini satıp yerine alacağın isimlerin uyum sürecini falan atlatana kadar atı alan üsküdarı geçmiş olur. (Akıllı adam sezon ortasında gençleşmeye gitmez demek istiyorum.)

Dördüncü ve son, 4.Yıldızın alınması, şampiyonluğun getirileri. 4.yıldızın getireceği forma satışları, ŞL'ye katılman vs derken Wes satışından daha yüksek bir parayı kasana koyacaksın zaten. Üstelik geçici bir yönetimsin sen. Geçici yönetimler kritik kararlar almazlar. Durumu idare ederler sadece. (Şuan olduğu gibi)

Net olarak benim düşünceme gelecek olursak, Bazı oyuncuları satın alabilecek bir para birimi yoktur. Sneijder o oyunculardan biri.

Edit: Sneijder kendi maliyetini, yıllık maaşlarını, takıma kazandırdıklarıyla zaten çıkarmıştır. Getirdiği artı storeleri hesaba katmıyorum.

Geri
Üst Alt