CL 15/16 2. Tur M:1 | Juventus 2-2 Bayern München | M.S | 23 Şubat | Tivibu Spor 2

Guardiolayla Bayern ne zaman CLde basarili oldu? Barca ve Real Bayerni cok rahat elediler. Juveyi eleseler bile, Barca ya da Real Bayerni yine rahat elerler. Guardiolanin futbol felsefesiyle Bayernin bu takimlari eleme ihtimali yok. Birkac ay önce söyledim. Kimmich, Bernat, Coman gibi oyuncularin Bayernde isi yok. Zayif takimlara karsi idare ederler, büyük maclarda yoklari oynarlar. Goller Kimmichin hatasi. Goller disinda sahanin kötüsü yine Kimmich.

Guardiola'yla Bayern gayet güzel futbol oynuyor da Kimmich ve Coman'ı Guardiola aldırmadı. Guardiola'nın aldırdığı tek oyuncu Thiago ve Alonso, onun dışında istediği oyuncuları aldıramadı, çünkü Bayern'de transferi teknik direktör değil kulüp yapıyor. Hatta aldırmak istedikleri dışında kulüpte tutulmasını çok istediği Kroos'u da oyuncu kulüple sidik yarışına girdi diye sattılar. İzledikleri ve karar kıldıkları oyuncular hakkında teknik direktörün fikrini soruyorlar, o doğrultuda kulübün de kafasına yatarsa kulübün bütçesine uygunsa alıyorlar, yoksa mesela Vidal, Kimmich, Coman'da olduğu gibi sormadan da alabiliyorlar.

Bayernin CLyi kazanmak icin dengeli bir takima ihtiyaci var. Bu kadar kolay pozisyon vererek CLyi kazanamazlar. Onlarin yerinde olsam, Ancelotti kimi istiyorsa, hepsini alirdim. Dün zaten direktörleri Napoli-Milan macini izledi. Bonaventura ve İnsigneyi Ancelotti istemis.

Ancelotti Diawara ve Bernardeschi'yi istemiş Bayern'den. Bernardeschi zor, Bayern Coman'la Costa'yı çok begendi zaten. Büyük ihtimalle Coman'ı alacaklar Juventus'tan, taş gibi de oyuncu. Diawara için Bologna ile görüşüyorlarmış. Robert Lewandowski'ye de alternatif bir forvet bakıyorlar, Ancelotti zaten Lewandowski ile çalışmak istediğini en baştan anlaşırken söylemiş (hep haberlerden okuduğumu söylüyorum Bayern kulübünün içinde değilim) ama Lewandowski'ye alternatif olarak zaten bir süredir Higuain ve Insigne ile ilgileniyorlar, hatta Higuain'i Rummenigge de söyledi ama Higuain zor. Insigne olabilir. Michael Resche'yi zaten Leverkusen'den bu oyuncu portföyü için transfer ettiler.

Ancelotti'ye de istediği 1-2 oyuncuyu alırlar Guardiola'ya Alonso'yla Thiago'yu aldıkları gibi. Uygun değilse almazlar. İstemediği oyuncuyu da kulüp istiyorsa yğine gider alırlar ve bunu oynatacaksın derler. Van Gaal'a Neuer'de yaptıkları gibi, Van Gaal Neuer'i istemiyordu çünkü hatta kulüple inatlaşmaya girdi kovdular Van Gaal'i yine aldılar Neuer'i. Guardiola da Vidal'i istememiş sağbek istemiş Vidal'i almışlar, sağbek seneye alacaklar çünkü.

Bi Klinsmann'da hata yaptılar, Hummels'i bundan adam olmaz diye Dortmund'a sattırdı, Müller'i de bundan adam olmaz diye sattırmak üzereydi kovdular. Bir daha da teknik direktörün eline ipleri fazla vermiyorlar.

Harika bir kadrolari var. Sadece eksikleri var. Bu eksikleri gidermek yerine Bernatlarla Kimmichlerle oynarlarsa, böyle bir kadronun avantajini kullanamazlar.

Eksikleri sakatlardan dolayı ama. Defansta oynayacak 3 banko oyuncusu sakat, ikinci yarıda giren herif de birkaç aydır sakattı yeni iyileşti. Sakatlar dönene kadar oynasın diye Serdar Taşçı'yı kiralık aldılar ilk antremanda biriyle çarpıştı beyin sarsıntısı geçirdi. Keyfinden oynatmadı Kimmich'i defansta, Kimmich orta saha oyuncusu.

Son düzenleme:
Kimmich ve Bernat'i anlarim da Coman'nin Bayern de isi yok demek komik olmus.

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk

Müller büyük adam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tas gibi futbolcu Coman.

Ben bu kadarini beklemezdim hic, zaten öyle fazla da tanimiyordum kendisini.
Coman madem bu kadar iyi, neden formsuz oldugu dönemde bile ilk11de D.Costa oynuyor?

Bayernde isi yok derken, bahsettigim bu. Bayernde oynuyorsan, BLdeki zor maclarda fark yaratacaksin. Zayif takimlara karsi Kimmichte iyi oynuyordu. Harika bir yetenek oldugunu söylüyorlardi. Sonucunu biliyoruz.

Bayerni elestirdigim konu, Riberynin sakatlik sorunu varken Coman tercihi. Üst düzey bir oyuncu alinmaliydi. Coman büyük bir yetenek olabilir. Fakat bu sezon Comanin ve Kimmichin Bayernde isi yoktu. Kiralarsin Schalkeye Leverkusene 1 sezon. Perfonmansina göre bir karar verirsin.

Guardiola'yla Bayern gayet güzel futbol oynuyor da Kimmich ve Coman'ı Guardiola aldırmadı. Guardiola'nın aldırdığı tek oyuncu Thiago ve Alonso, onun dışında istediği oyuncuları aldıramadı, çünkü Bayern'de transferi teknik direktör değil kulüp yapıyor. Hatta aldırmak istedikleri dışında kulüpte tutulmasını çok istediği Kroos'u da oyuncu kulüple sidik yarışına girdi diye sattılar. İzledikleri ve karar kıldıkları oyuncular hakkında teknik direktörün fikrini soruyorlar, o doğrultuda kulübün de kafasına yatarsa kulübün bütçesine uygunsa alıyorlar, yoksa mesela Vidal, Kimmich, Coman'da olduğu gibi sormadan da alabiliyorlar.

Ancelotti Diawara ve Bernardeschi'yi istemiş Bayern'den. Bernardeschi zor, Bayern Coman'la Costa'yı çok begendi zaten. Büyük ihtimalle Coman'ı alacaklar Juventus'tan, taş gibi de oyuncu. Diawara için Bologna ile görüşüyorlarmış. Robert Lewandowski'ye de alternatif bir forvet bakıyorlar, Ancelotti zaten Lewandowski ile çalışmak istediğini en baştan anlaşırken söylemiş (hep haberlerden okuduğumu söylüyorum Bayern kulübünün içinde değilim) ama Lewandowski'ye alternatif olarak zaten bir süredir Higuain ve Insigne ile ilgileniyorlar, hatta Higuain'i Rummenigge de söyledi ama Higuain zor. Insigne olabilir. Michael Resche'yi zaten Leverkusen'den bu oyuncu portföyü için transfer ettiler.

Ancelotti'ye de istediği 1-2 oyuncuyu alırlar Guardiola'ya Alonso'yla Thiago'yu aldıkları gibi. Uygun değilse almazlar. İstemediği oyuncuyu da kulüp istiyorsa yğine gider alırlar ve bunu oynatacaksın derler. Van Gaal'a Neuer'de yaptıkları gibi, Van Gaal Neuer'i istemiyordu çünkü hatta kulüple inatlaşmaya girdi kovdular Van Gaal'i yine aldılar Neuer'i. Guardiola da Vidal'i istememiş sağbek istemiş Vidal'i almışlar, sağbek seneye alacaklar çünkü.

Bi Klinsmann'da hata yaptılar, Hummels'i bundan adam olmaz diye Dortmund'a sattırdı, Müller'i de bundan adam olmaz diye sattırmak üzereydi kovdular. Bir daha da teknik direktörün eline ipleri fazla vermiyorlar.

Eksikleri sakatlardan dolayı ama. Defansta oynayacak 3 banko oyuncusu sakat, ikinci yarıda giren herif de birkaç aydır sakattı yeni iyileşti. Sakatlar dönene kadar oynasın diye Serdar Taşçı'yı kiralık aldılar ilk antremanda biriyle çarpıştı beyin sarsıntısı geçirdi. Keyfinden oynatmadı Kimmich'i defansta, Kimmich orta saha oyuncusu.

Güzel futbol oynamasindan bahsetmiyorum.CLde bu kadar acik oynayip, ortasahayi bos birakarak hicbir takim kupayi kazanamaz. Bu kadar kolay pozisyon veripte CLde kupayi alan bir takim hatirlamiyorum.

Bayernin eksikleri, Verratti, Xhaka gibi bir oyuncu, world class bir stoper, yaratici, top tutan, rahat adam eksilten bir kanat, world class seviyeye yakin bir sag bek.

Nedense bu tarz sakatliklar Guardiolayla basladi. Bayernin eski fizik kalitesi de yok. ilk baslarda trasferde Guardiola etkiliydi. Sadece Neymari istedi, Götzeyi aldilar. Onun disinda istedigi oyunculari aldilar. Alonso, Bernat ve Thiago Guardiola transferleri. Bu transferlerden sonra Bayernde transferi Leverkusenden gelen direktör yapiyor diye biliyorum. Sadece Guardiola, genc bir kanat istemis. Adama Traore. Bayernde onu almadi, Comani opsiyonlu kiraladi.

Kimmich ya da Coman gibi oyunculari alirsin, Schalkeye Leverkusene kiralarsin ya da o seviyenin biraz alti takimlara. Olmasi gerekende o. Benim bahsettigim, Guardiolanin genc oyuncularin üzerine asiri düsmesi. Barcelonadayken Cuenca ve Telloyu oynatirdi. O kadar kaliteli bir kadroda idare ederlerdi. Bu oyuncular bugün neredeler? Para var, eksikleri olan harika bir kadrolari var.Bu kadroyu mükemmellestirme firsatlari fazlasiyla var. Fakat bunu kullanmiyorlar.

Sezonun en önemli maci, D.Costa kötü. Yerine giren oyuncu uzun süreli sakatliktan sonra en fazla 100 dk oynamis Ribery. Guardiolaya göre hazir olmayan Ribery>Coman

Güzel futbol oynamasindan bahsetmiyorum.CLde bu kadar acik oynayip, ortasahayi bos birakarak hicbir takim kupayi kazanamaz. Bu kadar kolay pozisyon veripte CLde kupayi alan bir takim hatirlamiyorum.

Bayern'in orta sahası gayet kalabalik, Kimmich'in hatasına kadar da 4 net pozisyonu var ve pozisyon vermişliği de yok, oyuna da 70 dakika hakim oynadı deplasmanda, BT Sport spikeri bile dalga geçiyordu Juventusla, Bayern Munich uzay takımı değil. Karşısındaki takım geçen yılın finalisti, Real Madrid'i iki maçta devirmiş finale çıkmış (Real'in kadrosu Bayern'den iyi kağıt üstünde) ve orta sahası en az Bayern kadar kaliteli ve sert, defansı da Bayern'den iyi. Bayern orta sahasında Pogba gibi bir adam yok mesela, Marchisio gibi bir adam da yok. Defansları komple sakattı.

Bayernin eksikleri, Verratti, Xhaka gibi bir oyuncu, world class bir stoper, yaratici, top tutan, rahat adam eksilten bir kanat, world class seviyeye yakin bir sag bek.

Bayern Munich Verratti'yi alamaz. Zaten hem PSG hem Verratti unutun dedi, zaten sözleşme uzattı bildiğim kadarıyla. Xhaka'yı sene başında adı geçiyordu Bayern parayı vermek istemedi.

Guardiola da sağ bek ve Di Maria'yı istemiş sene başında adı geçiyordu ama almadılar, sonra Darmian'ı istemiş almayıp yerine istemediği Vidal'i aldılar Lahm'ı oynat sağda dediler adama. Lahm da sağ bek oynamak istemiyormuş artık.

Nedense bu tarz sakatliklar Guardiolayla basladi. Bayernin eski fizik kalitesi de yok.

Bu tarz sakatlıklar dediğin hep aynı adamlar, Badstuber, Martinez, Ribery, Robben, Götze, Benatia, müzmin sakatlar. Onun dışındaki sakatlıklar talihsizlik. Burda asıl hata sezona Boateng-Badstuber-Martinez-Benatia dortlusuyle başlayan Bayern'de, bu 4'ünün 3'ü müzmin sakat çünkü.

ilk baslarda trasferde Guardiola etkiliydi. Sadece Neymari istedi, Götzeyi aldilar. Onun disinda istedigi oyunculari aldilar. Alonso, Bernat ve Thiago Guardiola transferleri. Bu transferlerden sonra Bayernde transferi Leverkusenden gelen direktör yapiyor diye biliyorum. Sadece Guardiola, genc bir kanat istemis. Adama Traore. Bayernde onu almadi, Comani opsiyonlu kiraladi.

Transferde etkili değildi istediklerini almadılar kalsın dediklerini sattılar. Zaten o yüzden ayrılıyor bence, yoksa Bayern çok takla attı sözleşme uzatmak için, senede 20 milyon mu ne teklif etmiş Bayern buna 3 yıl için. Ama gittiler başka iyi bi adam buldular o ayrı.

Kimmich ya da Coman gibi oyunculari alirsin, Schalkeye Leverkusene kiralarsin ya da o seviyenin biraz alti takimlara. Olmasi gerekende o. Benim bahsettigim, Guardiolanin genc oyuncularin üzerine asiri düsmesi. Barcelonadayken Cuenca ve Telloyu oynatirdi. O kadar kaliteli bir kadroda idare ederlerdi. Bu oyuncular bugün neredeler? Para var, eksikleri olan harika bir kadrolari var.Bu kadroyu mükemmellestirme firsatlari fazlasiyla var. Fakat bunu kullanmiyorlar.

Bayern Real Madrid değil ki, bugüne kadarharcadığı maksimum bonservis 40 milyon, fazla harcamak istemiyorlar, ayrıca genç oyunculara da önem veriyorlar, taraftarları da bunu çok beğeniyor, bu nasıl bir düşünce anlamadım, o düşünceyle hareket edilseydi Messi, Busquets gibi adamlar çıkmazdı ortaya, Guardiola Kimmich'te olduğu gibi A takıma monte etmese belki bugün Granada'da oynuyor olacaktı.. Ayrıca Coman gibi bir kanat oyuncusu da Bundesliga veya Premier ligde yok çatır çatır oynuyor. Kimmich de iyi olacak.

Son düzenleme:
@Adem Çakar;

uzun uzun tartışma var koş.

:asd:

Kanka dün bizim kg var kuponun yaninda baska bir kupon daha yapmistim.

Gs kg var
Leverkusen MS1
United MS1
Tottenham MS1
Valencia MS2
Bilbao cifte sans

Bilbao macinda öldüm öldüm dirildim adamlar 81.dakika'ya kadar 1-0 gerideydi sonra 1-1 yaptilar Allahtan yoksa güzelim kupon bir gol yüzünden yatacakti.

Gs kg var
Leverkusen MS1
United MS1
Tottenham MS1
Valencia MS2
Bilbao cifte sans

Bilbao macinda öldüm öldüm dirildim adamlar 81.dakika'ya kadar 1-0 gerideydi sonra 1-1 yaptilar Allahtan yoksa güzelim kupon bir gol yüzünden yatacakti.
Banada bi kaç kişi 0-1 skor oyna dedi 15 attım 200 civarı geliyordu o golle kahroldum :(

K012_2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gs kg var
Leverkusen MS1
United MS1
Tottenham MS1
Valencia MS2
Bilbao cifte sans

iyi kurtarmışsın bro tebrikler bende tekten gittim totdım fio kg basmıştım kodumun italyanları bir gol atamadılar yattık :(

Geri
Üst Alt