⚽ CL 25/26 H:1 | Eintracht Frankfurt 5-1 Galatasaray | MS | 18 Eylül | TRT 1

az alkmaar, sparta prag, rfs, kiev, young boys,frankfurt şu takımlardan 6 maçta 21 gol yiyen teknik direktörü savunan beyinlere tüküreyim

Bu adamla olmuyor işte. Avrupa’da başarı hayal.

Ülkesi olmayan takımdan 3 gol yedik. Adamlar bizim maça kadar gol mü atamamıştı neydi öyle bir istatistikleri vardı.

Her şeyden öte psikolojik bir problem mevcut. Takım bir anda tüm konsantrasyonunu yitirdi, kaçan gol, hatayla yenen gol ve verilmeyen golle psikolojik olarak bittik. Geri de dönemedik zaten. O anlara kadar iyi idare ediyorduk.
Hoca faktörü burda devreye girmesi lazım zaten. takımı toparlaman gerekir kenardan - 2 3 ü yemeden en kötü 1-1 girersin içeri toparlarsın edersin.

sürekli 10 dk lık gol yediğimiz ve kesin devamı gelen maçlar yaşıyoruz Okan hoca ile.

Şimdi gördüm adamlar bizden 10 km fazla koşmuşlar yani maç 12-11 oynanmış bi anlamda

Bu 10 kmlik farkı yerken de takımda koşmayan,hantal oyuncu yoktu tempolu adamlarla oynadık

İnanılmaz bi durum şu ,5e2 ile idman yaparsan yine tokatlanır gelirsin böyle adım kadar eminim ilkayla saneyi aldık niye city gibi oynayamıyoruz diye düşünüyodur

Her şeyden öte psikolojik bir problem mevcut. Takım bir anda tüm konsantrasyonunu yitirdi, kaçan gol, hatayla yenen gol ve verilmeyen golle psikolojik olarak bittik. Geri de dönemedik zaten. O anlara kadar iyi idare ediyorduk.
bence ilk gol moral bozdu dogru ama 2.yarı hic degısıklık yapmadan baslayınca o anda maçı kaybettik dedim,ben herseyden memnunum dedik

elimiz de türkiye ligi sampiyonlugu icin oynayan onu bilen bir hoca ve anlayıs var 3 yıldır bu böyle ,mucize beklemeyın
Ben de diyorum ki 3 yıldır alınan şampiyonluklar:

1- Leş gibi yönetilen şikeciler
2- Leş gibi yönetilen salıncakcılar

Sende ise İcardi -Osimhen - Toreira - Sanchez - Muslera gibi bu ligin çok üstünde adamlar.

Bu tabloyla senden başka şampiyon olacak takım zaten yok ligde.

Hocan getçekten iyi mi değil mi işte onun karnesi avrupada belli oluyor ve sonuç net şekilde ortada.

şanstır hakemdir kadro vs. Ne olursa olsun rakipten 10 km az koşuyorsan yapmayacaksın bu işi.

Sara 20 milyonluk kazık..Hala savunuluyor bu adam.İşte ondan sonra böyle rezil oluruz avrupada.
Bu kafayla bizden hiçbir halt olmaz.
Hep de bize gelince kazık oluyor. Herifin geçen sene geldiği haline bak birde son 8 aynı haline bak.
Sence sorun farklı yerde değil mi?

Sorun oyuncudan çok mentalitede.

- İlkay'dan ciddi maçlarda 6-8 oynamasını beklemememiz lazım. (Lemina-Icardi gibi İlkay'ı geriye çeken değişiklikler de yapmamamız lazım yani...)
- Sane-Yunus-Barış böyle oynarsa (özellikle Sane) Osimhen'e rağmen anca geçişle baskıyla veya duran toptan gol buluruz.
- Şampiyonlar Ligi bu kadar bireysel hata kaldırmaz.
- En azından Ocak'a kadar Avrupa'da Osimhen'e çok bağımlıyız gibi duruyor, Icardi'de yarım saat bile oynayacak hal yok. Barış da Avrupa'da santrafor olmuyor, ki kanatta Sane-Yunus'un rakipsiz olmaması lazım.
- CL'de bir gol yedin diye veya hakem kötü bir karar verdi diye bu kadar dağılmaman lazım.

Avrupa'nın Tempo

Sorun tempo! Adamlar tempoyu dayayınca (120 km-110 km, bir kişi fazla oynamak demek.) en yetenekli oyuncularımız bile başını kaldıracak an bulamıyor ve daha da önemlisi sağlıklı düşünemiyoruz. Dolayısıyla Yunus da Sara da İlkay da Sane de Barış da Shancez de hata yapıyor. Dirençli, tempolu kalamayacak isek kompakt kalıp alan vermemek lazım. Biz tam tersi orta sahadan eksilip direnç ve tempoyu düşürüp geniş alanda sefiller oynuyoruz
Söylediğine katılıyorum, hatta benzer şeyleri eski mesajlarımda ben de belirttim. Burada diğer konulardaki eleştirilerin de çoğu haklı. Ben sadece bunların dışında oyun zekası ve mental konusunda da sıkıntımız var demek istedim. Bugün yediğimiz golleri yiyen başka bir takım yoktur şampiyonlar liginde

format değişikliği bu istatistiği nötr kılıyor bana göre.

ama burada sahada bireysel anlamda 1 2 hatada mental olarak dağılma işini oyuncuların kendilerine yazarım (Yunus o berbat pastan sona 1-1 oldu - bitti yunus orda)

hakem makem 2-1 öne geçecektik bahane asla değil.

1.17 xG den 5 yol yemiş olmamız hoca defosudur -bir nevi 3 yıllık avrupa özetidir. Hatta bir adım ileri gidiyorum , okan hocanın ağzından düşürmediği 3 maçtada futbolcuların özverisi sayesinde yaşadığımızı - burada hoca katkısı olmadığı belli oluyor.

lig şampiyonluğunun halıaltı yaptığı dertler hep avrupada karşımıza çıkıyor.
takım kendi sahasında nasıl paslaşacağını, nasıl ileriye çıkacağını bilmiyorsa takımın çalıştırılmadığını gösterir. o. buruk bu maç için bir şeyler deneyeyim demiş. deneysel takılmış. dediğin gibi rtas bireysel becerilerden de gol bulur maçı alırız diye düşünmüş herhalde. bugün brugge maçını seyrettim 15 dk da monaconun presini kırdılar. hiçte saçma sapan pozisyon vermediler kendi sahalarında paslaşırken.

İlk 35 dakikalık bölüm tertemiz bir Avrupa deplasmanı maçıydı ama tek bir hata ile tüm maçın bitişi çok tuhaf oldu. Gol yedikten sonra bu kadar dağılmak acayip bir durumdu. 5 golün 4 tanesini biz attık neredeyse ve Avrupa'da ciddi bir basiretsizlik yaşıyoruz. Normal şartlarda şu maçın 5-1 bitmesi mümkün değil en fazla 2-1 falan bitebilecek bir maçtı hatta o bile şüpheli. Takıma moral bozukluğu olarak umarım yansımaz bu maç futbol o kadar da kötü değildi. AZ, Prag, Young Boys vs çok daha kötü maçlarımız vardı onlarda bile bu kadar fark olmamıştı.

bende sanmıyorum ama piyasada hocada yok öyle gönül rahatlığı ile alabileceğin stuttugart'ın hocaya gitsen gelmeyebilir
Her şeyin başı iyi bir Sportif Direktör bize ilk önce bu lazım. Yönetim neye göre belirleyecek TD'yi hangi futbol bilgilerine göre? İyi bir spor aklı daha sonra onunla oluşacak bir düzen bu olmadan Avrupa'da başarı zor. Fatih Terim TD'liği bırakmış olsa getirsek futbolun başına keşke.

takım ve hoca ilişkisine tesir ederse lige de yansır. zaten o zaman erkenden hoca ile yollar ayrılır.
ilkay cityde peple en cok tartısan adamdı bizzat pep söylüyor
yani burada okan hocaya bence birşeyler söyleyecek
hoca aynı inatla devam ederse,degısıklıkler yapmazsa o kopma olabilir
umarım olmaz cunku olursa gelecek isimde fatih hoca

Geri
Üst Alt